Vonkajšie žalúzie bez tepelných mostov

Ahojte. Hľadám najvhodnejšie riešenie na namontovanie vonkajších žalúzií. Moja situácia je takáto: - steny Ytong 25cm - preklady Ytong s výnimkou jedného, ten je Porfix - okná osadené zarovno vonkajšej hrany muriva - zateplenie je plánované 25cm EPS, polystyrén by mal o čosi presahovať aj ponad rámy okien Predpokladám, že kastlíky nemôžem namontovať rovno na preklady, vznikol by veľký tepelný most, aj keby som ich zvrchu prekryl polystyrénom. Čo hovoríte na to, keby som ich podložil Styrodurom? Bol by to dostatočne pevný podklad? Situáciu som nakreslil na obrázku. Vďaka za každý názor.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ako sa to uchyti - ten box? prevrtas to durch cez zeleny do siveho? ale to bude tiez tepelny most asi, ci? alebo sa to uchytava z boku tej bubnovej casti? a nejako to usadit do toho polystyrenu? tuto som nasla nieco nakreslene, tam sa rata so zateplenim v preklade, ale mohlo by to byt aj v tejto variante asi si myslim http://www.nordia.sk/images/stories/v...
Odpovedať
@calimero Skus popozerat tieto stranky - http://www.propasiv.cz/20-izolace-box...
Odpovedať
Zaluziovy box uchyt na konzolu z kompozitu. Namiesto styroduru pouzi PIR. To je take podla mna najlepsie riesenie v pomere cena/kvalita
Odpovedať
Profilova fotka
viem, že som múdry po vojne, ale toto je typická ukážka, prečo treba vykonávací projekt a v ňom riešené detaily. preklady mali byť už riešené ako izolačné, mosty by nevvznikli.
Odpovedať
Viem,že je tu obrovská hystéria okolo tepelných mostov,niektorí sú schopní kvôli ich vylúčeniu aj vraždiť-rovnako ako za okenné pásky,ale ak by si aj upevnil box cez styrodur do prekladu,bude to minimálny,zanedbateľný most. Priam minimost! Figu! Mikromostíček :-) :-) Ďalej musíš ale riešiť aj vodiace lišty,takže styrodur rovnakej hrúbky by mal ísť aj na boky. Ešte je otázka,aké rolety chceš vôbec dať-elektrické,alebo ručné kvôli ovládaniu.Odporúčam zavolať dodávateľa roliet,pretože je treba riadne zameranie aby sa nestalo,že nakoniec budú boky okien prekryté celkom.
Odpovedať
@ninaclaudius dakujem za odkaz. Box by sa samozrejme uchytil durch cez izolaciu - aj skrutky su urcite nejaky tepelny most, ale v porovnani s riesenim bez izolacie zanedbatelny.
Odpovedať
@radog dakujem, mrknem.
Odpovedať
@janvirostko teda Jani, ty si tu mna vychrlil uplne nove veci. O PIR izolacii som niekde cital, ale ani poriadne neviem co to je. Len ze to je dobry izolant. Je dostatocne pevna? Konzola z kompozitu sa da kupit kde? Bol by nejaky odkaz? Vdaka.
Odpovedať
@jan45 projekt sa robil pred dvomi rokmi, vtedy sa mi o vonkajsich zaluziach ani nesnivalo. Zivot nie je staticky, meni sa a vyvija. niektore veci musi clovek riesit zapochodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero ja viem, práve o tom je rozhodovanie pri projektoch, raz sa musia zastaviť zmeny a pokladať to za status quo, Pri ďaľších zmenách vznikajú problémy. Ten preklad sa dá čiastočne vybúrať, nahradiť izoláciou a problém ja vyriešený.
Odpovedať
@calimero existujú aj kotvy s prerušeným tepelným mostom, ak ti to stojí za to.
Odpovedať
@calimero ano, je pevna, aj ked na tom az tak nezalezi. Box drzi konzola a izolacia je len ako vypln. Konzolu si vyrobis sam. Kompozitne profily si kupis z Prefy z Brna. Poslu ti to. Projektoval som jeden dom v MT. Ak sa dohodnete, tak objednate spolu a usetrite na postovnom. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 uf, na buranie prekladu nemam zaludok. Mam uz osadene okna a navyse na Ytongackom preklade ani nie je co burat. Staci, ze elektrikar spravil 2,5cm drazku a uz trcalo zelezo. Inak tie specialne preklady s priestorom na vlozenie kastlika sa robia pre vacsie hrubky muriva, okna sa potom nedaju osadit na predny okraj - to je podla mna daleko vacsi nedostatok ako vysunut izolaciu pred preklad. Navyse riesenie so schovanym kastlikom v preklade pocita s izolaciou tak 2cm medzi kastlikom a prekladom. To je podla mna zalostne malo.
Odpovedať
@calimero aspoň viem načo si mám dať pozoer.. ja nechem síce žalúzie ale rolety, máme ich radšej :)
Odpovedať
@slavoslav kotvy s prerusenym tepelnym mostom (aspon tie co poznam) su urcene na kotvenie EPS. Zaluziovy box ma predsa len vyssiu hmotnost a viac je namahany. Asi by som sa bal. Ale aj tak dik za tip.
Odpovedať
@janvirostko hmm. Asi tusim, o kom pises z MT (Dusan :-) ) Inak zateplenie budem robit s Palkom H. z MT, urcite vies, koho myslim. To je take jednoduche svojpomocne vyrobit konzolu z kompozitoveho materialu? Myslel som, ze kompozit sa da tvarovat len pocas vyroby. A co sa tyka vodiacich list, ako by si to riesil? Dikes.
Odpovedať
@calimero ano, Dusan a aj Paliho poznam. :-) Je to jednoduche - profily si narezes ako treba a vsetko dokopy zoskrutkujes. Vodiace listy ukotvi do montaznych podloziek v osteniach priamo do zateplenia - mozes tam vlozit podlozky od Dosteby, alebo kusok dosky z Phonothermu alebo Compacfoamu apod.
Odpovedať
@calimero Jak ťa mohlo napadnúť použitie kotiev na kotvenie fasády??? pozri napr. toto: http://www.tpplus.sk/?p=p_75&sName=Mo...
Odpovedať
Napis firme ktora ti bude dodavat zaluzie alebo rolety a nech ti oni povedia navrhy a riesenia... Navco sa trapis? Chcu zarobit rtak poradia.. Napr nordia.sk skus
Odpovedať
To vis ☺
Odpovedať
@janvirostko Vdaka! Dosteba ma celkom zaujimave vyrobky. A co hovoris na toto? http://www.kvalitnetienenie.sk/zaluzi...
Odpovedať
@krakatiar bohuzial. Zatial sa stretavam skor s neznalostou. U montaznych firiem beru ako uplne normalne riesenie capnut kastlik na preklad a zvrchu ho zakryt polystyrenom.
Odpovedať
@calimero takto to mam spravene doma. Normalne sa do EPS vyrezal otvror a vlozil sa tam profil na silikon Idealne je pouzit na spalety EPS100 lepsie sa do neho reze ;-) Pripadne este potom vytmelit miesta kde vznikne vecsia medzera.
Odpovedať
@calimero moze byt, ale ja som detailista :-D. Ked sa rozhodnes pre toto riesenie, tak si to sprav sam s pouzitim EPS200S - to je pouzite v tych prefabrikatoch. Ked to uz budes robit, tak pouzi cca 80 mm EPSg 150S a ukotvi do tych podloziek. Nie su drahe.
Odpovedať
Naco chcete rezat drazku na u-profil? Veď to vedia dodat komplet cele pridu k tebe zamerat a dodaju ti polystyren ktoory bude presne odsadeny od okna tolko kolko pptrebujes aby sa tam zmestila zaluziia dodaju ti to a pri zateplovani ti to fasadnici nalepia na spalety a mas priipravu na vodiace listy... je to jednoduche len sa treba obratit na odbornikov
Odpovedať
ja to mám presne tak ako si to nakreslil. 3cm styrodur, viac som nemohol dať. dával som 18cm izoláciu a na ten box mi vyššiel už len 1cm eps aby som ho prekryl.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero My riešime tiež tento problém a firma Climax, ktorá nám naceňovala žalúzie povedala, že tam máme nalepiť 3-5 cm styroduru a oni to osadia naň. Podotknem že už tam 2 cm sú ktoré som tam vložil pri šalovaní.
Odpovedať
@conroesk a kotvil si to durch cez styrodur do prekladu?
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko porad prosim kde sa daju kupit kompozitne konzoly.
Odpovedať
@abobo vsimni si moj vcerajsi prispevok o 22:12
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?