Vonkajšie žalúzie pri zateplení 15 cm Eps. Ako riešiť box a priestor pod boxom?

Riešime vonkajšie žalúzie, chcem sa opýtať pod boxom na preklade, mám len 2 cm styrodur, čo chlapi dali do šalungu, to sa mi zdá málo izolácie, nebudem mať tepelné úniky cez preklad? Ako to riešite prosím Vás, rozmýšľam dať ešte 5 cm styrodur na ten 2 cm, a vonkajší box bude o to viacej trčať od fasády. Bude to vzhladné? Poprosil by som niekoho o nejaké foto Ďakujem za všetky postrehy...
Odpovedať
Profilova fotka
Vadia vám úniky cez preklad a úniky cez okná nevadia? tam už to nezhoršia.
Odpovedať
Samozrejme že nám vadia úniky cez okná a preto sme si dali kvalitné okná, momentálne riešime ale vonkajšie žalúzie... Sme si viac než istý , že nie sme sami , čo riešime tento problém..
Odpovedať
na box potrebujes aspon 14 pri beznych exterierovych zaluziach. skus najst dodavatela s mensimi krabicami a uzsimi zaluziami.
Odpovedať
Profilova fotka
prečo tie žaluzie nepriznáš my ich chceme dať na fasadu
Odpovedať
Profilova fotka
My máme tiež 15cm izolácie a bubny sa pekne skryli do fasády...tiež ma trochu mrzeli tepelné mosty nedostatočne izolovanými prekladmi, ale hádam aj ten bubon s namotanou roletou má nejaký tepelný odpor...akurát tie okná, na ktorých sme inštalovali vonkajšie rolety nešli úplne na vonkajší okraj múru, ale cca 2-3cm dovnútra kvôli bočným vodiacim lištám. Skús hádam pouvažovať o hrubšom zateplení...cca 20cm....tam by to malo byť bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
Som zvedavy ako ti kto poradi, prave pre toto som odhovoril zenu od ext. zaluzii :) Bal som sa vlhnutia prekladu v interieri v zime... Drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Nám nič nevlhne...a moja žena sa nedala odhovoriť...ako pozerám aké bude mať alfa5 obrovské okná a dúfam doznievajúce horúčavy, určite by som dal nejaké vonkajšie tienenie.
Odpovedať
@matosc a to sa vodiace lišty nedajú dať do izolácie? Ja mám 250tku. Stenu a chcem 250eps a okná na kraj tvárnice a tiež ex.rolety. Tak to nebude možné??
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 My máme okná zlatý dub a vodiace lišty tiež, vôbec nekričia. myslím že kvoli servisu je lepšie ak aj tie lišty sú prístupné. Či sa dajú schovať do izolácie,to je otázka na toho čo s tým robí.
Odpovedať
zaluzie nemusia mat vodiace listy,stacia lanka a zhrnut ich na povrch, a prekryt to sirokou listou.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zapustene vodiace listy v izolacii. Su na to specialny EPS s vodiacou listou, ktory sa prilepi na spaletu.
Odpovedať
Ďakujem za Vaše názory, včera a dnes cez deň sa mi nedalo odpísať až teraz som sa dostal k počítaču, dnes som mal pána čo sa zaoberá vonk. žalúziami povedal 15 cm Eps. a nebude kaslíky vidno dúfam že to bude v pohode, teraz ma napadlo , keby som dal na preklad 5 cm styrodur, tak by mi kaslíky bolo vidno a možno by to nebol až taký problém ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alfa5 tak daj aj 5cm styroduru a zatepli dom 20eps ;-) a nebude ich vidno :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 my sme tie kastliky nakoniec priznali. Je tam riziko vlhnutia alebo zrazania sa vlhkosti v zimnom obdobi. Dlho predlho som nad tym uvazoval, ale po 2 rokoch mozem sudit, ze zo vsetkych blbosti, co som do domu dal su prave ext. zaluzie ta najlepsia investicia. My mame Z90.
Odpovedať
@cvoky8 dám asi 5 cm styroduru, 15 cm eps, na fasádu a žalúzie nech trčia 5 cm , nebude to vadiť...
Odpovedať
@vovo môžeš mi prosím poslať do ip adresy nejaké foto, prosím ťa vovo.. aj tie kaslíky hlavne ako vyzerajú, bol by som ti vďačný, prosím ťa koľko máš izolácie pod kaslíkom izolácie? Ďakujem....
Odpovedať
@alfa5 @vovo hodte foto sem, nech to kukmeme viacerý ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 @cvoky8 Ja som tie kastliky priznal tak, ze som ich dal akoby na okno a teda izolacie prekladu sa to vobec nedotklo a nastastie zo svetlej vysky okna to tiez neubralo... odfotim a pridam foto ked pridem domov.
Odpovedať
@vovo super, :) tešíme sa, cvoky8 , ďakujem za podporu.. :)
Odpovedať
vovo
Odpovedať
@vovo vovo , prosíme ťa o to foto...
Odpovedať
Na žalúzie so šírkou lamely Z-70 alebo S-75 potrebujete box široký minimálne 12 cm. Je totiž potrebné rátať s tým, že pri montáži musí mať montér priestor manipulačný aspoň 3-5 cm, to isté je v prípade budúceho servisu. Na žalúzie so šírkou lamely Z-90, S-90 a C-80 potrebujete mať 14 cm, opäť z toho istého dôvodu. Výška boxu je rozdielna a závisí od výšky okna. Taký bežný štandard je 23 cm. A nezabudnite prosím aj na to, že ak dávate napríklad vonkajšie žalúzie pred terasové dvere, potrebujete aspoň 2,5 - 5 cm na dverové siete mať priestor medzi žalúziou a rámom okna. Často sa stretávame s tým, že žalúzie alebo rolety sú tak natesno namontované k rámu, že zákazník už nemá možnosť dať si ta pohyblivú sieťku.
Odpovedať
@cvoky8 u výrobcu vonkajších žalúzií dostať kúpiť expandovaný polystyren s U profilom do ktorého sa potom vodiace lišty vložia pod označení SUP. Vyrábajú sa na mieru a lepia ich zateplovači. Takto namontované vodiace lišty sú bezproblémové a čo je dôležité aj v prípade servisu nie je problém, ako kedysi, keď takéto riešenie v ponuke nebolo.
Odpovedať
@kvalitnetienenie dakujem a je to aj pre ext.rolety?? Pretože vy tuším extrolety nerobíte však???
Odpovedať
@cvoky8 Pre exteriérové žalúzie si vyrábame vlastný expandovaný polystyren, pre exteriérové rolety nie.
Odpovedať
@cvoky8 máte pravdu, exteriérové rolety nevyrábame. Nakupujeme priamo od výrobcu nemecký systém značky ALUKON. Našim zákazníkom ho predávame prostredníctvom Štúdií tieniacej techniky a v plnej miere ručíme za kvalitu a poskytujeme plnohodnotný záručný aj pozáručný servis tak, ako keby sa rolety vyrábali v našej firme. Taktiež predávame k roletám našim zákazníkom náhradné diely ak chcú. Dokonca na všetky náhradné diely poskytujeme našim zákazníkom 50% zľavu, teda na rolety aj na žalúzie.
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 @cvoky8 sorry, ze az teraz no skor sa mi nedalo nedalo...
Odpovedať
@vovo super, pekné to, celkom to tam pasuje. Ale mne sa aj tak viacej lúbia rolety :-D
Odpovedať
@vovo perfektne to vyzerá , ďakujeme vovo...
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo nehrká to ked fúka?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?