Vonkajšie žalúzie - biela farba

Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s bielou farbou vonkajších žalúzií. Čo sa týka odrazu slnečných lúčov a tepla, je lepšia biela lesklá farba alebo matná? Alebo je to viacmenej jedno? Má lesklá farba nejaké výhody alebo nevýhody oproti matnej farbe? Ďakujem.
Odpovedať
@braxi Z hľadiska tepla je to v podstate jedno - vonkajšie žalúzia môžu byť od slnka aj horúce, stále je tam okno. Výber farby je skôr dôležitý z hľadiska zašpinenia. Na niektorých povrchoch je prach vidno menej (napr. perlovo sivá, alebo šedá metalíza), ako napr. na bielej či čiernej.
Odpovedať
Biela je po ciernej asi najhorsia farba na zaluzie. Ak ta zaujima odrazivost a nespinitelnost, vyhrava strieborna.
Odpovedať
@braxi ja odporúčam neutrálne farby typu strieborná alebo bronz v prevedení struktúr lak. Najmenej na lamelách vidno špinu. Najviac vidno na antracitovej lamele. My doma sme dlho váhali. Máme drevenné eurookná, prvá voľba bola hnedá lesklá ale nakoniec zvíťazil bronz - štruktúrovaná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od braxi:

Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s bielou…
@braxi dobrý deň prajem, najviac predávanými lamelami od najpredávanejších: strieborná, antracit, bronzová, grafitová šedá a biela. Väčšina výrobcov má jeden typ farby, nerozlišuje sa ďalej na lesklé a matné, ak sa bavíme o lamelách. Ak by ste chceli farbu na objednávku, možné to je ale jedine vo väčšom počte m2 alebo za vysoký príplatok. V tomto blogovom článku sú popísané zrovna biele žalúzie, či už interiérové, alebo vonkajšie aj s fotkami ako vyzerá hotový produkt: https://www.bezhmyzu.sk/biele-zaluzie/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?