Okná Slovaktual, Incon verzus Salamander

Čoskoro budeme konečne dávať okná ale stále sme sa nerozhodli pre konkrétnu firmu. Ide o Slovaktual, Incon a okna Salamander. Cenové ponuky od všetkých firiem sú približne rovnaké tak teraz sa rozhodnúť pre najlepšiu kvalitu. Aké máte skúsenosti s oknami od jednotlivých firiem?
Odpovedať
1
2
10
Salamander biely máme v byte, Slovaktual vyšiel najdrahšie zo všetkých, do domu sme si vybrali, dúfam, že dobre, Incon profil Excuzive, zatiaľ spokojnosť, dodávka pred mesiacom, ešte nebývame.
Odpovedať
my máme Salamander, robí tam kamoš, takže interne vieme, že skutočne robia dobre... ale hovorím o partii z Nitry.
Odpovedať
Slovaktual nedava kovovu vystuz do ramov tak tie neodporucam, INCON vyraba urcite z profilo vyrobenych v NEmecku, takze to je OK a Salamander, neviem kde su vyrabane profly, mam informaciu ze v Polsku sice na zaklade nemeckej licencie. cze vraj su o nieco nekvalitnejsioe ako vyrabane v nemecku. Mne z toho vychadza INCON... Myteraz tiez riesime okna a pravdepodobne sa rozhodneme pre INCON..
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 ak mozem poradit, neporovnavaj firmy, ale porovnavaj konkretne profily od jednotlivych firiem.... a na zaklade ich sa rozhodni.... (vyztuha v rame, pocet tesneni) - potom kovanie si porovnaj - a v neposlednej rade je rovnako dolezita pri oknach samotna montaz.... takze aj to treba porovnat, aj ked to je to najtazsie - to, ze doteraz montovali oki, neznamena, ze tvoje okna budu tiez oki.... vid andyfoto tu na MS :-(
Odpovedať
iba dodam - aj ja som sa rozhodol pre Incon... Brat to ma, Bratranec a zatial spokojnost. Hadam spravne rozhodnutie....a aj cena bola najlepsia....ani sa necudujem pri tej velkej objednavke :)))
Odpovedať
@zuzu32 my mame Incon a zatial sme nadmieru spokojny.
Odpovedať
Profilova fotka
Moji rodicia maju Slovaktual 15 rokov, absolutna spokojnost, sestra ma Slovaktual 6 rokov, maximalna spokojnost a ja mam Slovaktual 6 rokov a som s nimi absolutne spokojna. Hlucnost z vonku minimalna, vyborna udrzba, nekazia sa, ani raz za tych 6 rokov som nelutovala :-) Aj balkon nam murovali, vsetko co slubili splnili, aj nacas prisli :-) Takze ja len Slovaktual :-)
Odpovedať
-slovaktual,cely dom,spokojnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 - Tiež máme Slovaktual. Ešte sice nebývame, ale máme ich rok a super. Žiadne nekvalitné profily.
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznačne Slovaktual
Odpovedať
My mame INCON a sme spokojni, uz sme reklamovali nejake drobnosti a na 2.den bol u nas technik a riesil...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 salamander...super....5-komor,3-sklo,velke presklenia 4mx2,2m,vyklopnoposuvne.plnoautomat.posuv....zatal spokojnost len lutujem ze sme si dali vyhovorit pasky.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
vcera namontovany INCON
Odpovedať
My sme si dali pred par dnami Salamander 3 sklo a sme veeeelmi spokojny, pacil sa nam aj Incon, ale poculi sme ze nemaju dobru vystuz. A asi to bude pravda, lebo nam nevedeli velke terasove dvere i balkonove urobit bez predelu cez sklo a dat na to zaruku....
Odpovedať
Profilova fotka
Incon a Slovaktual asi najkvalitnejšie a najsolídnejšie firmy na Slovensku.Salamander nieje firma ,ale názov výrobku(plastu).Pri oknách sú tri veci ,profil, kovanie ,sklo.Všetko rovnako dôležité.Pre Incon som kedysi vo veľkom montoval okná ,nikdy som nemal reklamáciu na okná ,rádovo tisíce namontovaných okien.Pár rokov som s nimi nerobil ,až minulý týždeň som montoval jednu zákazku.Za ten čas vylepšili kovanie momentálne asi TOP 1 na trhu.Je dobré a dôležité keď firma nevymŕva ,ale štandardne do okien montuje ,to najlepšie čo je na trhu.Slovaktual som síce nikdy nemontoval ,ale túto firmu dobre poznám ,môžem tiež len odporúčať.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne rehau geneo. :-p a ticho. http://www.pasivnydom.net/fenestra/
Odpovedať
Profilova fotka
A po rehau slovaktual a salamander sa mi zda ze dost zaostava :-p a najednoduchsie aj sledovat celkove u okna. Ake je celkove Uw= moje rehau geneo maju napriklad Uokna = 0,73 priemerne. Nemaju ocelovu vystuz. Bla bla bla :-p
Odpovedať
Profilova fotka
viem ze to nesuvisi s temou..a co okna kalypso?ake su v porovnani s ostatnymi?
Odpovedať
Vcera sme dostali ponuku na okna Fenestra. Mate nejake skusenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 nie, ale co som citala referencie, tak to ich gu kovanie nie je bohvieco.... bolo viac negativ, takze fenestru sme zamietli (cenovo bola ale najprijatelnejsia, avsak rozdiel v cene nebol ani 10% - teda zanedbatelne....)
Odpovedať
@kaktusik007 ake okna ste si vybrali?
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero od prowinu - profil Deceuninck Inoutic Eforte
Odpovedať
Profilova fotka
My mame INCON v dome aj v byte a sme 100% spokojny/trojsklo.mame v dome/
Odpovedať
@zuzu32 my mame Slovaktual a zatial sme velmi spokojni :-) nemenila by som. tiez sme sa nemohli rozhodnut ako vy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 rehau geneo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
záleží veľmi aj na kvalite montáže, lebo niektorí montážnici prácu radi odfláknu, a potom je úplne zbytočné mať aj "najsamlepšie" okno. Tiež je fajn dať okolo okien pásky. Čo sa týka vyššie uvedených značiek: Incon máme v byte a sme spokojní, Salamander by mal byť v pohode a so Slovaktualom nemáme skúsenosti.
Odpovedať
@zuzu32 My máme od nich okná v byte - cca 6 rokov a som spokojná. Teraz pri dome sa rozhodujeme medzi Fenestrou, Incodecom a budúci sused robí predajcu pre Salamander, tak sa tiež ponúkol, že nám spraví CP ;-)
Odpovedať
@evkaspa Susedom nad nami montovali z Incon-u a doškriabali im celú plávajúcu podlahu. Nič na ňu nepoložili ( kartón/ filc) a okná šúchali po podlahe. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 ja som tým nechcela povedať, že všetci montážnici Inconu sú dobrí. Najlepšie je vybrať si okná aj podľa referencie na montáž, aby sa nestalo niečo také ako Vašim susedom a tiež aby dobre tesnili. My sme mali našu partiu odporúčenú, a aj s montážou pások mali našťastie bohaté skúsenosti.
Odpovedať
@evkaspa Veď Ja som to pochopila ;-) Len som, chcela napísať, ako bol u nás pozrieť sused okná a potom keď prišli montovať jemu ako sa sťažoval. Rovnako môžu byť zlí montážnici aj z iných firiem. Napr. teraz som dostala smutné IP aj ohľadom Fenestry, takže aj tú asi škrtneme a okruh sa nám už zúžil na 2. :-)
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?