Pasiv HL(Slovaktual) vs. Salamander BluEvolution

Zdravím poprosil by som o radu, ktorá varianta je lepšia a prečo. Cenová ponuka je 5200 pre Salamander a slovaktual 5340 obe aj s montážou. Požiadavky na okná sú vypracované do Ug=0,6W/m2K DIN EN 673.
Odpovedať
Zdravim, tak ono to bude asi jedno, kedze parametre maju rovnake, skor asi co sa ti paci, avsak treba dbat velky doraz na montaznikov, pretoze ked budes mat dobre okna a zlych montaznikov tak vysledok je zly.
Odpovedať
To je ako keby si sa rozhodoval medzi Citroen a Peugeot. Parametrami sú porovnateľné. V užšom výbere som mal aj ja tieto profily (vyberal som z 5-tich), nakoniec som sa rozhodol pre bluEvolution. Výrobcom je RI okna, ČR, ale nie som na 100% spokojný. Je to veľmi masívny rám a problémy sú pri väčších krídlach. Napr. balkónové dvere sú jedny krivé (prefukuje cez ne) a u druhých sa utrhol pánt zo skrutiek (viď túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...). Pravdou je, že mi to potom opravili, ale už je to opravované. Okná sú inak fajn, pekne sedia, dobre sa zatvárajú a dobre izolujú (ostatné). Nech sa rozhodneš pre ktorékoľvek, chybu neurobíš. Možno by najlepšie bolo kúpiť Slovaktual, ale priamo od výrobcu - resp. jeho regionálneho zastúpenia, nie cez nejakého sprostredkovateľa. Ja som kúpil, ako som písal bluEvolution, ale cez sprostredkovateľa. Ten mezdičasom skrachoval. Keď som sa pýtal výrobcu, kto po ňom preberá 10 ročnú záruku za okná, tak výrobca odmietol prevziať zodpovednosť za zaniknutú firmu, aj keď je výrobcom okien. Takže mám ročné okná bez záruky. Tak sa rozhodni.....
Odpovedať
Sú aj iné tipy profilov , ktoré majú rovnaké parametre. Ale vždy platí pravidlo a to plastový profil nie je vhodný pre veľké rozmery.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?