OKNÁ Salamander bluEvolution 82mm vs. Winergetic Premium 4xglass

Dobrý deň dostali sme zaujímavé ponuky na okná a rozhodujeme sa medzi týmito dvoma. Aké máte skúsenosti s týmito oknami ? Ďakujem za reakcie...
Odpovedať
@janci622 Mám Salamander BlueEvolution v prístavbe. Super okná. V ostatných izbách mám od bývalého Incodecu (teraz je to tuším HM Windows). Nie sú zlé, ale na Salamander sa nechytajú. Cez Salamander nič z vonka nepočujem, aj keby bol naštartovaný traktor :) Vôbec sa nerosia, rámik pekne teplý. Ostatné okná chcem postupne meniť (aj keď majú iba 6 rokov) za Salamander. Keď som si dával robiť ponuky, rozdiel medzi inými (Slovaktual, RI Okná, Aneko a pod.) bol 200€ voči Salamandru. Tak som išiel do Salamandru.
Odpovedať
Ide o bluevolution 82MD(Brugmann?) mam ich ak sa clovek pozrie na rez vidno tam kdde sa setrilo asi , vsetky ine profily co som pozeral maju skor spojeny profil vystuze jedine tento 82MD ma len take U,co moze byt mozno problem pri prehybani sa,ale mozno sam ylim , inak vsetci tam davaju kovanie winkhaus ,co je podla mna velmi dobre kovanie(lepsie ako maco)
Odpovedať
@janci622 @vader100 Ja mám http://www.lmjsalamander.sk/produkty/... Tie, čo sú 82, tak to sú poľské šmejdy. Mám originál z LMJ Salamander (Nitra).
Odpovedať
@janci622 Ak Salamander Blue Evolution tak určite 92 mm, mám ich , hoci sú z Poľska, som spokojný.
Odpovedať
@janci622 Ja mám rovnako ako mamato okná z profilu Salamander bluEvolution 92. Tento profil sa vyrába v Nemecku a z neho potom rôzni výrobcovia robia okná - mne ich urobili v RIOkna v ČR. Ja mám profil 92 v prevedení Elegance, t.j. oblý. Musel som na to čakať o týždeň viac, lebo tento profil je zriedkavo objednávaný a nemali ho na sklade, ale museli čakať na dodávku z DE. Pravdupovediac, trochu ma sklamali tie okná - nie že by neboli dobré alebo tesné, ale mal som problémy s neschopnosťou dodávateľa, potom ten profil je oblý iba zvonku - vnútri je hranatý, čo som zistiť až keď mi okná dodali. A manželka chcela vyslovene oblý profil vonku aj vnútri. Potom to nastavenie - montážnici to nevedeli dobre nastaviť, musel som si sám doštelovať zatváranie. Môjim druhým favoritom boli okná Winergetic premium - tiež to bol oblý profil. Boli iba o niečo drahšie, ale neviem prečo, mňa ťahalo k tomu Salamandru. Nešlo o to, že by Winergetic bol poľský profil, jednoducho Salamander bol favorit. Výrazný problém bol u Salamandra pri veľkých terasových dverách (180x230 cm, dvojdvere), jedny vyrobili menšie a jedny sa po roku utrhli z pántu. Boli u mňa technici priamo od výrobcu z ČR. Tie utrhnuté opravili, tie, čo boli menšie nevedeli nastaviť. Nakoniec som všetky uchytávacie protikusy, ktoré sú na ráme podložil 3 mm gumou. Tie čapy na dverách sa nedokázali v pôvodnom nastavení uchytiť aj hore aj dole. Teraz to už drží, ale človek sa s tým natrápil. Tu som písal viac o tom odtrhnutom pánte, sú tam aj fotky: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... a tu som písal o tom nastavení a podložení tých protikusov: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Keby som sa mal teraz rozhodnúť, tam asi skúsim tie Winergetic. Na tvojom mieste by som riskol a vyskúšal tie 4 sklá. Aspoň by si mohol po nejakom čase napísať tvoju skúsenosť so 4 sklami. Len daj pozor pri veľkých tabuliach okna - nedávaj viac, ako 1 meter široké krídlo, aby sa pánt veľmi nenamáhal.
Odpovedať
@mamato ano ale on sa pytal na tie "smejdy" polske ktore mam ja :)
Odpovedať
@mamato trufale tvrdenie a hlavne nezmyselne. Polske okna a dvere su svetove spicky, technologiami su daleko pred slovenskymi...
Odpovedať
@vader100 aké problémy máš s oknami? Ja mám nacene bluEvolution 82mm s tromi tesneniami trojité zasklenie 48mm, teplý rámik SWISSPACER, bezpečnostné kovanie Winkhaus a montáž na pásky... máš tie isté?
Odpovedať
@radoslavc Tak čo sa týka tých Salamandrov 82 tak to určite trúfalé nie je. Sám Salamander na Slovensku sa od nich dištancoval, pretože to vôbec nie je z rady BlueEvolution ale Brugman (http://www.lmjsalamander.sk/produkty/...). Ak sa bavíme o rade BlueEvolution tak nech sa nezavádza - patrí k najvyššej rade, Brugman bola kedysi značka, ktorú okolo roku 2012 kúpil Salamander. Výrobu presťahovali do Poľska a tam vyrábajú lacné profily. Netvrdím, že sú zlé, ale ako aj písal @vader100, oproti originál BlueEvolution 92 nemajú niektoré vystuženia.
Odpovedať
@janci622 jo tie iste(je to profil(brugmann predpokladam,)
Odpovedať
@vader100 predpokladas správne a prejavujú sa nejaké problémy? Ak tak aké?
Odpovedať
@janci622 Nemam problemi , nastavit idu ok, zatvaraju sa krasne , winkhaus kovanie je super. len rez profilu sam i az tak nepaci ked tak pozeram nato , stredove tesnenie jel en guma ak pzories inep rofily su 3 rovnocenne tesnenia dorazove,a ako som spominal vystuz ramu je len U nie uzavrete C, mal som vyhladnute schuco 82 ale ped som prisiel k tym suflikarom povedali ze uz nepredavaju schuco tak ma naockali tymto
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mamato ako jaký Salamander na Slovensku sa od toho dištancoval ? :D LMJ Salamander ? to nie je žiadny popredný ani neviem jaký dodávateľ profilov Salamander ! Šikovne si zakomponovali ich značku do svojho názvu a kludne si od nich dajte predražené okná : :-D Žiadne také že sa od nich niekto dištancoval. Keď už tak tuto je pekne všetko vypísané všetky ich produkty https://www.sip-windows.com/en ....a hold nikto sa tam nedištancuje od 82.Audi je nemecká automobilka a keď majú výrobu v Maďarsku je to šmejd ? Ty originál :-o
Odpovedať
Ste pekne hlúpi. Si myslíte že keď niekto vyrába okná na Slovensku ,že má svoje profily? Však ich dovážajú a tu to všetko skompletizujú na výrobnej linke. Porovnávať výrobné linky na SVK a Pl je nezmysel, pretože možno na dve výnimky majú jednoznačne poliaci lepšie technické vybavenie. Nerozprávame sa teraz o potravinách ale o oknách. Poliaci majú obrovský trh a veľkú konkurenciu ,preto sú tam ceny okien v porovnaní s nami nízke. Samozrejme treba si vybrať správneho dodáveteľa a vzhľadom na veľký dopyt aj s dlhšou dobou dodania v čase sezóny. Veľa predajcov na SVK si necháva okná vyrábať v PL alebo v CZ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?