Salamander, slovaktual, fenestra?

Dobrý deň poraďte, ktoré okná sú aj po čase stále kvalitné salamander, fenestra alebo slovaktual? Výhody, nevýhody, dali by ste znova? Ďakujem
Odpovedať
@nenka65 Všetky tieto okná sú kvalitné aj po rokoch.
Odpovedať
@nenka65 Za mna fenestra. Kupili sme dom,kde boli niekolkorocne okna od nich a su super. A potrebovali sme dovymienat dalsie na dome a vyberali sme z mnohych a nakoniec sme skoncili pri Fenestre. Pouzivaju kvalitne skla a ich pristup je uzasny. Bala som sa kovania,ale je super a vidim na tych viacrocnych kvalitu kovania. Este budeme potrebovat na poschodie. Normalne sa tesim na objednavanie,ja ich tam zboznujem :-D Ale aj salamander je kvalitny. Slovaktual asi tiez, ten dobre nepoznam.
Odpovedať
@nenka65 nerád by som tu nejako mudroval, a na MS je toho popísaného o oknách dosť, ale chcem ti povedať, že na tvoju otázka sa asi nedá odpovedať. To sú tak trochu "Hrušky s Jablkami". Salamander je výrobca profilov. Neviem či existujú "okná" Salamander. Profily od tejto spoločnosti používajú na výrobu okien rôzne firmy a kvalita teda môže byť tiež rôzna. Slovaktual zas na druhej strane nevyrába profily ale ich nakupuje od ich výrobcov... napríklad Aluplast. Fenestra je rovnaký prípad: http://www.fenestrask.sk/sk/plastove-... Ja som kupoval okná z profilu Aluplast od Poľského výrobcu za možno polovicu ceny ako ich predáva Slovaktual. Mal som aj ponuku na profil Salamander za cca 3200€ na celý dom (plocha okien 25m2). Kvalitu budem komentovať po rokoch, takže teraz nepodarím.
Odpovedať
Salamander Blue evolution 92 určite
Odpovedať
@roboza http://www.elkovod.sk/ tu sú ako okná salamander
Odpovedať
Profilova fotka
Hoblina/ Horné Chlebany
Odpovedať
Fenestra
Odpovedať
Rehau a dal by som znova. Od Salamandru som nastastie vcas cuvol.
Odpovedať
@nenka65 To je práve jeden z mnohých výrobcov, ktorý používajú profil od spoločnosti Salamander: https://www.salamander-kunststoffprof... ale to je ozaj ako keby som tu rozprával o teplej vode. @ivetmar Aj to treba asi skúsiť naceniť. Ja som teda nemal ponuku od Hoblina, ale od Drevár-a a cena bola 4-násobná oproti plastovým. Deklarované parametre sú pritom porovnateľné. Oproti slovenskému výrobcovi MC plast a profilom Rehau asi 3-násobná... toľko moja skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza ano plastové sú lacnejšie mali sme ich v byte od Slovakaktualu s trojsklom ale do domu som chcela už drevené opláštené hliníkom vonku ,radšej sme ušetrili na interieri mala som ponuku cenovú myslím od všetkých čo robia okná pre EPD cenovo su narovnako či Drevar,Hoblina... ale u mňa vyhral Hoblina bola som pozrieť ich prácu na domoch čo robili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?