Okná Schüco Corona SI 82 verzus Rehau geneo s kovaním siegenia titan af2

Profilova fotka
Nevieme sa rozhodnúť medzi týmito dvoma profilmi.....
Odpovedať
1
2
@silviavladik Obidva sú OK. Sklo máte aké v týchto super profiloch?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr u schuco je to (izolačné trojsklo 4-16-4-14-4, TGI rámi Nitrasklo a AGC Trenčín) a u rehau (izolačné trojsklo 4-16-4-16-4 = 44 mm hrúbka skla, TGI rámik plastový čierny, dodávateľ - slovenský výrobca skla Nitrasklo, Izoglobal)...btw ako si myslel "v super profiloch"?
Odpovedať
@silviavladik no že obidva sú špičkové, ťažko sa rozhoduje... skúste porovnať ešte dĺžku záruky, cenu parapiet, doplnkov... možno cena zohrá rolu
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dávali sme si naceňovať najskôr dvojsklo, teraz čakáme na trojsklo. Dôležitá je aj cena, pokiaľ budeme brať rehau tak u mcplast oni davaju siegenia titan af2. U schuco sú k nám ústretovejší lepšia komunikácia :-D čo asi nie je až tak veľmi dôležité :-D. Ono dostali sme super ponuky 2.300e, ale koľko vydržia tie okná :)
Odpovedať
@silviavladik Pýtala by som si od oboch výrobcov okien kontakt na mejiteľov vo Vašom okolí a ísť si omakať a popýtať sa naživo. Hodiť reč aj o priebehu montáže - tou sa dajú pokaziť aj špičkové okná. Pásky si dávate tiež naceňovať, či radšej sami dodatočne? Lebo montážnici to väčšinou pobabrú a stojí to veľa peňazí.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr pásky verím, že zvládneme aj svojpomocne. Z toho martina nám prišla veľmi vysoká cenová ponuka. Možno dajú čo to dole. Veď to vyberieš si dobré okná a montážnici to do..... Zo schuca sa máme stretnúť priamo s pánom ktorý montuje okná. Ten nám dokonca hovoril, že na tehlový dom nie je akútne dávať 3-sklo, ale pokiaľ tam nebude veľký cenový rozdiel nemáme váhať :)
Odpovedať
@silviavladik na tehlový dom nie je akútne dávať 3-sklo Na aký dom to je akútne?
Odpovedať
@silviavladik tak to bude iny odbornik, ked povedal, ze to nie je akutne :-D
Odpovedať
No tu tazko radit. Oba profily su relativne slabe, izolacne vlastnosti budu mat nasobne horsie ako mur domu. Neviem teda aky dom staviate, ci zateplujete, ale tak ci tak maju tieto ramy tepelny odpor okolo R=1. Pre mur hovori norma R>3, bezne sa dnes stavaju mury s R>5. Takze je uplne jedno co kupite, cez tieto ramy vam bude unikat velmi vela tepla z domu ... Ja osobne by som privlastky ako "spickove" z toho hladiska vobec nepouzil ...
Odpovedať
@pivec Áno, ich Uf=1-1,1. OK, sú veľmi dobré. Špičkové sú zrejme tie s Uf=0,7 a podobne, plnené izoláciou. Ale úžitková hodnota týchto profilov je super a čo sa izol. vlastností týka, nevyrovná sa im ani drevený profil IV92. Osadením spomínaných trojskiel sa dostávame na hodnoty Uw=0,8-0,9 (záleží od veľkosti = podielu rámu a skla). A ak sa pevná časť rámu zateplí fasádnou izoláciou, tak to zošpičkovatie. :-D :-D :-D
Odpovedať
Podla mna nie su dobre. A je uplne jedno ci tepelny odpor ramu je R=0.9 alebo R=1.1. Ten rozdiel je uuuuuplne zanedbatelny. A hlavne je tento parameter nasobne horsi ako pri dalsich konstrukciach domu. V praxi je vlastne uplne jedno aky ram si kupia. Medzi 2sklom a 3sklom sa nejaky rozdiel prejavi. Ale ramy su vsetky na jedno kopyto. A z tepelnoizolacneho hladiska su na tom velmi velmi zle. V tejto oblasti vyvoj velmi zaostal ...
Odpovedať
@pivec A aký je podľa Vás dosť dobrý a vo Vašom ponímaní špičkový? To je jasné, že rámy sú najslabší článok domu. Dokonca je rozdiel, ak sa dáva rám Uf=1,1 do domu s múrom U=0,3 a ak sa dáva drahý rám Uf=0,7 do domu s múrom U=0,1. V tom prvom prípade je rám 4x horší, v druhom prípade je rám 7x horší než stena.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Cize je uplne jedno aky ram si kupia. Zly bude tak ci tak. Uniky tepla budu tak ci tak obrovske v porovnani s inymi stavebnymi konstrukciami. Treba velmi zvazovat financne hladisko, pretoze ak si niekto priplati 2000eur za "spickovy" profil a v reale s nim usetri na vykurovani asi 20eur rocne, tak je jasne, ze ta investicia bola uplne zbytocna. Pri oknach naozaj nema zmysel minat prilis vela penazi. Kupit to najlacnejsie s 3sklom a montazou s paskami a hotovo. Dat si urobit aspon 10 cenovych ponuk a potom sa rozhodnut. A nie podla toho, ze ci sa mi viac paci rehau geneo alebo schuco ... A uz vobec nechapem preco su vo vybere iba tieto 2 profily. Z akeho dovodu vypadli z vyberu tie ostatne ???
Odpovedať
@pivec Úniky nebudú obrovské, pretože rámy zaberajú malú plochu. Len to ich Uf je násobne horšie než U iných konštrukcií. Okenných rámov bolo viac - kuk profil užívateľky. Zrejme má nejaké dôvody, prečo sa dopracovala zrovna k týmto dvom. Mne napríklad raz vyšiel najlepšie Rehau Geneo, druhý raz Incon. Ktovie, čo by mi vyšlo teraz najlepšie, kebyže kupujem okná.
Odpovedať
@pivec az tak jedno to zas nie je, pretoze ram okna nie je len o tepelnych vlastnostiach ale aj o pevnosti. Pokial mam velke okno s trojsklom, nedajboze tmavy dekor na juznu stranu, tak si treba dat pozor na jeho hrubku, na velkost vystuze, kovanie, pocet istiacich bodov a pod, kedze to sklo ma svoju vahu a cele to musi ten ram aj udrzat pri rozdiele teplot cez 50 stupnov pocas roka. Cize kupit to najlacnejsie je tak akurat cesta k ich vymene po 5 rokoch ked budu vykrutene ako hokejka. O nemoznosti ich otvarania poca roka uz ani nehovorim
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec a čo je najdôležitejšie pozerať pri oknách, aké parametre?budeme radi keď nám poradíte, staviame tehla 30cm+15cm izolácia, čo bude pre nás spĺňať normu? ďakujeme za každý príspevok
Odpovedať
Profilova fotka
tiež uvažujeme nad Rehau Geneo, do finále sa ešte dostal aj Salamander BE. Zrejme sa však prikloníme k Rehau, cenovo vyšli o niečo lepšie ako Salamander, aj keď som počula že MACO (RI okná) je kovanie o niečo vyššej úrovne ako GU, ktoré ponúka Fenestra vo svojich Rehau profiloch. Za Rehau hovorí aj možnosť väčších rozmerov bez výstuže a spomínaná cena... A tiež si myslím, že stavebnú hĺbku profilu pri 3-sklách netreba podcenovať a radšej masívnejší profil aj za nejaký ten príplatok ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@marbla pivec mi to tu inak natrel, žiaľ s priateľom nie sme odborníci na výpočty prechodov tepla a dáva nám to zabrať vybrať si z tak širokých ponúk okien, je toho na mraky. To kovanie GU od Fen. je lacnejšie ako napr. Rehau Geneo od MCplast martin, kde dávajú kovanie Siegenia titan af2 čo je lepšie, ale dal tam pán šialene vysokú cenu, máme svoj strop...Zajtra ideme pozrieť okná Schuco, tie si ľudia tiež pochvaľujú :)
Odpovedať
Profilova fotka
no neviem, ťažko povedať... je jasné, že okná potrebujete a nevidím dôvod prečo by mali byť spomenuté profily slabé. Myslím, že patria k tomu lepšiemu čo trh ponúka.. Ak sú slabé, potom nám asi zostáva už len zamurovať tie diery v stenách a byť bez okien...
Odpovedať
@marbla Hej, ale to, čo dokáže sklo, nedokáže žiadna iná nepriehľadná konštrukcia - mať solárne zisky. Ak tie zohľadníme, môže sa stať, že vhodne orientované okno bude za celú zimu dokonca ziskové :-) . Ideálom by bolo mať bezrámovo osadené sklá, ale ochrana pred únikmi tepla nie je modla. Inak, súhlasím s Vami, vystihli ste to.
Odpovedať
Takto nejako vyzeraju "spickove" okna rehau geneo na dome zateplenom 15cm eps. Ako vidiet, profil je jednoznacne najslabsie miesto na dome. http://www.upnito.sk/0/pn9ux8u6rga864... Skla su tiez biedne (v tomto pripade 3sklo 4-16-4-16-4 Ug=0.6 ), ale predsa len je to lepsie, ale hlavne skla interier obcas trochu vyhreju, ked zasvieti slniecko. Kazdopadne profil je na tom velmi velmi zle. A obavam sa, ze je uplne jedno ci to bude schuco, trocal, veka, incon, salamander, atd ... Ta termosnimka bude vyzerat stale rovnako. Absolutne nema zmysel priplacat za nejaky profil, len preto, ze mate pocit, ze je lepsi ako iny. S dorazom na to "mate pocit". Samozrejme, vsetko je o kompromise. Netvrdim, ze vyberajte podla najnizsej ceny. Nekupoval by som profil, do ktoreho nie je mozne namontovat seriozne 3sklo. Pokial napriklad profil zvladne iba 3sklo rozmeru 4-12-4-12-4, tak je zjavne poddimenzovany. Musi sa do neho zmestil klasika 4-16-4-16-4. Stavebna hlbka je tiez parameter, ktory oddeluje zrno od pliev. Ale dnes je uz naozaj velky vyber profilov a 70mm profily ustupuju do uzadia. Suma sumarum, otazka typu "neviem sa rozhodnu ci kupit schuco alebo rehau" je totalny nezmysel. Na to sa neda rozumne odpovedat. Bud dostanete odpoved, ze su oba spickove, alebo vam ludia napisu, ktory profil sa im paci. Ale nikto vam nenapise, ktory je lepsi. Pretoze na to sa neda objektivne odpovedat. Ja ked som kupoval, tak som mal asi 20ponuk a urobil som si velku excelovu plachtu a podla toho som sa rozhodoval. A priznavam sa dobrovolne, priplatil som si dost za rehau geneo, v case jeho najvacsej slavy to predavala iba fenestra. Ale dnes by som uz asi nenaletel na marketingove recicky ... Vyber by uz bol iny ...
Odpovedať
@pivec Nič nové pod slnkom. Neviem, aké sklá by ste Vy osobne považovali za dosť dobré, ak Ug=0,6 je BIEDA. Potom zrazu v ďalších riadkoch píšete o potrebe seriózneho profilu a o klasike... a stále ide o trojsklo so 16 mm medzerou a Ug=0,6. Neviem, o čo Vám ide. Autorke tohto vlákna do profilov osádzajú práve takéto biedno-klasicko-seriózne sklá. A profily volí podľa toho, aby tam zrovna takéto sklá mohla osadiť, ona nevymýšľa superrámy za supercenu.
Odpovedať
@blacksr Cize Jarka odpoveda na tuto otazku ako ? Zatial som mal pocit, ze sa vselijako vykruca a odpoved ziadna ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec možno aj montáž u Vás neprebehla úplne v poriadku a ako tu už bolo povedané - aj tie najkvalitnejšie okná sa dajú domrviť zlou montážou. A tiež by som rada poznala super kombináciu profilu a skla, ktorá by vyhovovala aj Vašim požiadavkam. vďaka.
Odpovedať
Moje príspevky 1, 2 a 3. Nemôže nikto očakávať, že zaňho niekto rozhodne. Nadhodila som veci, ktoré treba tiež brať do úvahy. To je z mojej strany všetko. Vyjadrila som sa jasne a nechala som slobodu.
Odpovedať
@marbla A mozno ani nie. Fenestra sice pokaslala nejake veci, ale montaz prebehla ok. Montaz je s paskami, okna su osadene na okraji muru a ramy ciastocne prekryte fasadny polystyrenom. Myslim, ze montaz vobec nie je slabe miesto ...
Odpovedať
@blacksr Ok. Ako hovorim, neda sa na to rozumne odpovedat. Je to uplne jedno, ktory profil, vsetky su zle. Rozhodovat by mala cena, montaz, zaruka, atd ...
Odpovedať
Profilova fotka
Schüco maju nasi asi okolo 6 rokov (sice nie tie Corony, kovanie tiez Schüco) a ziadne problemy s nimi niesu , teraz stavame dom a tiez si ich dame ale este presne neviem ktory typ zatial to ma tak 2-3 mesiace cas :-D, v mojom okoli ma tie Schüco okna vela ludi a ti co ich maju si nestazuju ja by som siel do nich ale zase s Rehau osobnu skusenost nemam tak nemozem sudit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blacksr Prosím, ja by som sa chela opýtať tiež, vidím že sa vyznáte, rozhodujeme sa medzi týmito oknami do nízkoenergetickej novostavby RD v BA: incon- profil incon exklusiv, vraj inoutic eForte cedera- salamander bluevolution schucco SI 82, neviem od koho vybrať, ale vraj sú dobré? Slovaktual -Pasiv HL Fenestra - Rehau Geneo ale čudné kovanie GU Ďakujem.
Odpovedať
@pivec aký pls, lebo tiež sa rozhodujeme medzi týmito profilmi
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?