Okná Rehau Geneo bez výstuže

Profilova fotka
Prosím tých čo majú okná od firmy Fenestra - Rehau Geneo bez výstuže. My máme tieto okná na dome (novostavba) druhý rok a sledujeme, že tie okná (krídla) sú prehnuté. Rámy sú v poriadku ale keď ku krídlu priložíme vodováhu rozdiel je aj 7-8 mm. Môžte sa na to pozrieť prosím tí, čo majú také okná. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrusia co presne znamena prehnute ? nie su vodorovne, alebo v strede je diera ? ake rozmery mas ?
Odpovedať
@petrusia Hod sem foto..
Odpovedať
Profilova fotka
@petrusia no ak mas nejake velke okno, verim ze to moze cosi urobit. Predsa len ta ocelova vystuz sa do okien pcha z nejakeho dovodu. Ja som si kupoval kompozitny L profil a viem ze tento celkom slusne pruzi pri zatazeni, tak verim ze kompozitny ram okna sa moze spravat podobne.
Odpovedať
@petrusia To ti asi len nezafixovali vo vyrobe skla v kridle ako mne ... Daj reklamovat ...
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo to mas v podstate jedno, lebo pochybujem ze vystuz je v rohoch zvarana :)
Odpovedať
@abobo v pripade velkych okien sa davaju aj do geneo okien ocelove vystuze... teda tazko povedat, co su to "velke" okna, ale su na to tabulky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj hmm to ma nenapadlo, to asi nejde :-)
Odpovedať
@petrusia pri plaste je to normalne, slnecna juzna strana sa prehyba, dokonca aj s vystuhou, ale norma pri plaste je max 5mm po celej dlzke okna, takze kludne mozes reklamovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri kontaktovaní firmy nám bola závada ihneď odstránená. Okná boli nastavené na letný režim, preto tam boli také rozdiely.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrusia Čo konkrétne vám nastavovali?
Odpovedať
@petrusia pojem "letny rezim okien" pocujem prvykrat v zivote... to co je?
Odpovedať
@gashtaan No co zase nevies. Ved to jasne popisala. Letny rezim okien je predsa to, ze kovanie je tak nastavene, ze kridlo okna je prehnute o 7-8mm. To sa robi preto, ze ked je vonku 40C, resp. aj viac na juznej strane domu, aby vsetko to vonkajsie teplo nafukalo lahko aj do vnutra. Nemas potom robotu s vyhrievanim domu, ked chces mat vnutri saunu ... (montaznici si urobili z @petrusia prdel a ona im na to skocila :-))))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pivec podla mna, to kridlo by malo byt prehnute v zime, t.j. zimnom rezime, aby ochladeny vzduch od okien mohol uniknut von a vnutri by tak ostalo viac miesta pre ten vykureny. Ale pravdepodobne zalezi, do akej strany je kridlo prehnute, je to veda...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?