Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@kejsix To boli ako prvé, čo som pozeral, lebo m… @frantisekca ved tym pasikom sa to lepi na vnutro ramu a ked zalozis okno, tak pasku prehnes na mur tou hlavnou lepiacou plochou. Iba podparapetnu listu ked olepis priamo a tam ti vidno ten pasik... Aspon tak to u mna fungovalo... Tu som nasiel foto s nalepenou paskou, ten pasik nevidno , lebo je vnutri : https://a.allegroimg.com/s512/116f87/...Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca ved tym pasikom sa to lepi na vnutro… @minoo OK. Ale ja budem robiť na spôsob č.2. Teda, okno licujúce s murivom prelepím plošne, pričom na ráme okna bude minimálne 20mm tej pásky.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@minoo OK. Ale ja budem robiť na spôsob č.2. Ted… @frantisekca aha, no mne tie ramy prisli take dost uzke, este ked aj apu listy tam sli... Nvm, ci by lista drzala na tej paske asi skor nie... Ved pomerias si uvidis, nie je jediny spravny sposob...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@petersd ako keby som dal len dáke ľanové lano ak… @rudy1973 mame okna vymenené na rodičovskom dome uz cez 20 rokov. A žiadne pásky neboli. A tiez žiadne plesne ani vlhnutie v okolí okien, premokanie, žiadne praskanie ostenia, ja osobne som to este u nikoho nevidiel kto mal namontované okna pred 20-15rokmi kde sa pasky nedávali ze by mali s nejakými týmito vecami problem. Tak neviem.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@rudy1973 mame okna vymenené na rodičovskom dome … @pavol_molnar Vobec netušíte pointu, škoda.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@pavol_molnar Vobec netušíte pointu, škoda. @kejsix mate pravdu netuším pointu lebo ci sú pasky alebo nie tak nieje rozdiel v ničom, akurát že asi ci mam o 1000€ viac alebo nie.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@kejsix mate pravdu netuším pointu lebo ci sú pas… @pavol_molnar Bez pasok vam blower door test ani nepridu spravit 😀 pasky maju zasadny vplyv na vzduchotesnost stavby, ale to je zjavne mimo vase moznosti chapaniaOdpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@kejsix mate pravdu netuším pointu lebo ci sú pas… @pavol_molnar Nejedná sa o žiadnych 1000€. Keď už, tak si mohol spočítať bm a nájsť si, koľko tie pásky stoja. U mňa cca 200-250€ na dom (vonkajšia + vnútorná). Pri cene okien na dom je to zanedbateľná položka. Vyžaduje si to norma. Že kedysi nebolo? Kedysi nebolo A0 a čím väčšie nároky, tým podstatnejšie je aj riešenie detailov aby sa predchádzalo problémom. Ako sa hovorí, reťaz je tak silná, ako je jej najslabší článok.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@pavol_molnar Bez pasok vam blower door test ani … @kejsix ano pri novostavbe by som to neriešil, a tá vzduchotesnosť / domy jak z termosky 🙄 / , skôr ked vidím príspevky nepripravených ostení a nadžu... 4-5 cm peny , tak to veru nie je v poriadku , viď. príloha ....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pavol_molnar Nejedná sa o žiadnych 1000€. Keď u… @frantisekca mam na každej cenovej ponuke 1000€ za montaz pásiek tak asi viem kolko pýtajú za ne.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@frantisekca mam na každej cenovej ponuke 1000€ z… @pavol_molnar Mi nehovor, že nedokážeš nalepiť blbú pašku na okno a špaletu... Neviem odkiaľ si, ale osvedčený Poľský výrobca okien dokáže minimálne polovicu Slovenska obslúžiť za príjemnejšiu cenu (nie, nečakaj 50% rozdiel) aj s montážou. Neviem koľko bm máš okná, ale 25 metrov tej (naj) pásky stojí cca 40-45 €.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pavol_molnar Mi nehovor, že nedokážeš nalepiť b… @frantisekca nalepiť nieje Problem len zas ide o to ze ked to spravia bez tých pások a dajú tam toľko peny ze ju bude vytlačať az von a budem ju musieť orezávat aby som to mal rovno rám okna zo stenou. Tak by som.nerad zrezaval z peny pretože vtedy uz tam nebude mať vonkajšiu vrstvu. Takže asi lepšie ked to vypenia a hned zalepia pasky.Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@frantisekca mam na každej cenovej ponuke 1000€ z… @pavol_molnar Raky stav , montáž okien na pásky 20 €/ bm .Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@pavol_molnar Raky stav , montáž okien na pásky 2… @rudy1973 no tak mozno mal aj lacnejsie ponuky... Ja na nie extra velkom dome som mal okna + dvere 98m takze ta tisicka teraz nevyzera az tak zle 😁Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:
@frantisekca nalepiť nieje Problem len zas ide o … @pavol_molnar Nalepíš vonkajšiu pásku a zvnútra zapeníš. Čo prečnieva, to po miernom zatvrdnutí zatlacíš s5 a nalepíš vnútornú pásku. Penu použiješ napríklad Ceresit WhiteTEQ. Tá naozaj málo expanduje.