Máte nalepovacie vonkajšie mriežky 2,5-3cm na okná Slovaktual?

Dobrý deň. Hľadám radu alebo skúsenosti ohľadom mriežok na plastové okná. Každé krídlo okien by som chcela vodorovne predeliť dvoma nalepovacími mriežkami. Nalepovacími preto, aby boli vystúpené, medzisklenné sa mi nepáčia, pôsobia falošne...falošnejšie ako vonkajšie :D Na pôvodných oknách (>100ročné) boli mriežky riešené podobne. Predbežne som sa rozhodla pre plastové okná Slovaktual Optim HL, no nedostala som zatiaľ odpoveď, aké mriežky a ako sa na ne dajú aplikovať. Nemá niekto skúsenosti s nalepovacími mriežkami na plastové okná? Sú tieto mriežky ploché alebo má prierez tvar pravidelného lichobežníka (a teda vyzerajú trocha plastickejšie)? Ako je to s cenami za takéto mriežky? je možné, že sú oveľa drahšie ako medzisklenné? Dajú sa nalepiť len z vonkajšej strany okien a môže byť mriežka zvonku vo farbe a zvnútra biela? Mnoho otázok, zatiaľ žiadne odpovede. Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupkastara Ahoj, presne toto práve riešim aj ja :) ... Čakám najbližšie dni ponuku zo slovaktualu. Dajú sa na ne aplikovať "vystúpené" mriežky. Robia to tak, že mriežka je nalepená z exteriéru na skle, ako aj z interiéru. Naviac medzi sklami je ešte aj "teplý rámky" aby to vyzeralo prirodzenejšie. Nižšie posielam ukážku ako to cca vyzerá - akurát ukážka je na dvojskle, trojsko bude obdobné. Len rátaj, že tie mriežky to predražia....
Odpovedať
@lordxor Zdravím :))) Medzičasom som už komunikovala priamo s výrobou v Pravenci. V skratke som zistila: Mriežky sú kompatibilné s profilom Optim HL, lepia sa z oboch strán, mriežky vraj nemenia tepelno-izolačné vlastnosti okien. Pre daný profil ponúkajú len jeden rozmer mriežky 24 mm (viď. prílohu). Ja si tie okná s mriežkou akurát objednávam....síce som chcela troška širšiu a skosenú...nemali...som zvedavá ako to bude vyzerať :)))) Z jednej strany bude vo farbe, z druhej biela. Lepia sa z oboch strán. Ďakujem za reakciu na moje otázky, aj za cenné a pravdivé informácie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupkastara Ja asi nakoniec tie okná budem brať od inej firmy. Od slovaktualu bola cena pomerne vysoká. Pevne verím, že budeme spokojní... tie okná vyzeráju krásne :)
Odpovedať
@lordxor Ja tiež pevne verím :)) potom si môžeme vymeniť pocity a dojmy. Objednala som ich včera. Aj záloha už odišla....Ale pravdou je, že sú fakt predražené...len som už nemala síl, času a ani chuti hľadať ďalej. Kvalita by cenu mala kompenzovať. Pre akú firmu si sa nakoniec rozhodol? Ale cenu mi už, prosím, neprezrádzaj :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Este nemam uplneho favorita... mam 3 ponuky +- v podobnej cene... tak este zvazujem vsetky detaily...
Odpovedať
@lordxor Tak to prajem veľa síl v tom nekonečnom rozhodovaní a šťastnú voľbu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@chalupkastara nemas fotku okien s mriezkami ? :)
Odpovedať
@kicilanka 8.10. by mali byť inštalované, potom pošlem. Ak by som zabudla, pripomeň sa :))
Odpovedať
@chalupkastara super vdaka :)
Odpovedať
@chalupkastara aj ja by som to rada videlaaaa. Zboznujem tie okna. Aj my planujeme slovaktual, ale az na rok, sle uz teraz sa obhliadam co a ako. Rodicia si davali slovaktual a su spokojni.
Odpovedať
@stavitelka1 Ahoj. Aj ja som počula len samé pozitívne ohlasy, tak dúfam, že sa nesklamem. Mňa očaril ten zánovný profil Optim a potom už nebolo cesty späť :D sú síce predražené skrz tie lišty, ale snáď to kvalita vykompenzuje :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@kicilanka @stavitelka1 Ahojte, dámy. Síce oneskorene..ale predsa. Posielam nejaké tie fotky... aspoň tie, čo mám poruke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kicilanka @stavitelka1 Vyzerajú skvostne...ale aj tak si myslím, že tie lišty, ktoré sú drahšie ako okná, nemá Slovaktual vôbec domyslené. Okná inštalovali v októbri.... a na slnečnej strane (tam, kde sa skoro celý deň o okná opiera slnko) sa mi lišty ihneď začali zvonku odlepovať!!! Som zvedavá, čo to bude v lete... Lišty sú nalepené len na "obojstrannej lepiacej páske", pričom tam nie je žiadne gumové tesnenie proti zatekaniu vody.... aké som videla na iných oknách/mriežkach.
Odpovedať
@chalupkastara fúha tak toto je teda dosť prúser si myslím! toto by malo držať veď to musí vydžať nejaký čas na oknách! to si radšej sama nalepím ako toto čudo čo tebe dali. Neskúšala si ich kontaktovať s tým?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?