Murovanie na veniec s pomurnicov.

Ahoj . Minulý rok sme vystavali podkrovie s novou strechou. teraz by som chcel vymurovať čelnú a zadnú stenu. Problém vidím v tom ako na to, ak je na venci ešte pomúrnica. Normálne pomúrnicu obmurovať a pokračovať ako normálne? netrebalo by aspoň z čelnej strany nechať nejaké vetracie otvori 2- 3 Ks, ( 5,6 dľžka múru ) Alebo? .... Dík za všetky odpovede. Prosím nepíšte mi: asi takto , alebo možno.... ďakujem. Leo
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 na takej veľkej ploche nieje dobré drevo uzatvárať úplne..... :-| Predpokladám že máš spravenu stolicu keď už máš strechu hotovú. Takže nepotrebuješ nostnú stenu. Skôr by som išiel cestou OSB dosiek a izolácie.
Odpovedať
Dodávam: V predu by som rád osadil dve okná a na zadnú stenu dvere na terasu .Momentálne to mám zazimovane OSB doskami. Ak by trebalo zverejním aj fotky. dik , leo.
Odpovedať
Opýtam sa takto: je táto pomúrnica dvoležitá ? Ak leží na čelnom múre a ktorej sa nedotíkajú krokvi? Dik za odpovede.... leo
Odpovedať
@leo136 spaja ti dve bocne pomurnice? (aby sa nerozisli?)
Odpovedať
@epto ano
Odpovedať
@leo136, ak ti teda spaja dve bocne pomurnice tak preto, aby sa ti tieto nerozisli of seba, posobenim sil zo strechy. Ma teda vyznam.
Odpovedať
@epto OK to je nad nebo jasné, ale na zadnej strane to mám urobené tak isto len stým že je tam otvor na dvre, a tesar tvrdil že tam je pomurnica zbytočna. Mňa hlavne zaujíma ako pokračovať v stavbe mura.
Odpovedať
Aha, to je ina, ten otvor na dvere. Ale ak je ta pomurnica kotvena do muriva, prenasa don cast sily. ak kotvena nie je... to je otazka na skusenejsich kolegov z MS.
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 pomurnica na celnych stranach sedlovej strechy neplni ziadnu funkciu. Teda jednu predsa - zavadzia. K tomu co tu pise epto- na to aby sa pomurnice nerozisli od seba sluzi veniec zahnuty za roh a kliestiny...
Odpovedať
@tarbavalaba .... tak že ju kludne môžem vybrať a pokračovať v murovaní? Dik leo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mame podobny problem,ale u nas pomurnica plni funkciu venca. Bolo nam odporucene vymurovat tehlou 17,5 ,ale kde zacat murovat,ked je tam kotvena pomurnica? Nemozme ju dat prec.
Odpovedať
@hoblinka13 nahradit pasovinou a obmurovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maxogo nechceme ju vyberat
Odpovedať
No Vážený. Ďakujem Vám pekne za Vaše názorý ale túto tému môžeme uzavrieť.Pomúrnica sa odstránila ( fakt bola zbytočná ) a pokračovalo sa vo výstavbe normálne ´dalej .
Odpovedať
@leo136 ja som sa sem privtrela,lebo mame rovnaky problem. Ale u nas pomurnicu nemozeme vybat.
Odpovedať
@hoblinka13 a to prečo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?