Murovanie priecok na poter

Murovali ste niekto priecky (nenosne) az na poter? Aku mate skusenost? Predstava spravit komplet podlahu s izolaciou, podlahovkou a poterom a nakoniec vymurovat priecky. Co vy na to?
Odpovedať
@dominik_boksansky nie je to dobry napad poter by posobil ako prenasac hluku a vibracii medzi miestnostami.
Odpovedať
Je to nedobre. A nielen koli hmotnosti, ale aj koli prenosu zvuku atd. Neviem, co vedie k takej uvahe, ale dobre to isto neni. Pride mi to, ako buranie komina od spodu. Este tak sadrokarton by sa dal zgustnut, avsak ani to neni prave orieskove.
Odpovedať
@sousedekovci89 je to z realnej skusenosti? Ja si nemyslim, ze by to malo badatelny vplyv
Odpovedať
@dominik_boksansky nie, to je z principov fyziky. Ide o podobny problem ako ked spravis SDK strop a k nemu len domurujes priecky. Akonahle ti priecka prerusuje poter aj vlna ktora sa v nom siri sa rozbija. Ak ta nahana cas vytiahni priecky len na 3-4 tehly na vysku zvysok romurujes potom.
Odpovedať
Tak si teda urob po svojom, a potom o dva roky napis, ake mas z toho pocity. V com spociva zamyslana “vyhoda“ stavat priecky az na poter? Nevyhody a rizika su spomenute.
Odpovedať
Ja by som na tvojom mieste robil aj strechu a potom vymurovat obvodove mury 😄
Odpovedať
@sousedekovci89 To robenie najskor SDK stropu a az nasledne domurovavanie priecok bolo dakedy preferovane, moderne, zevraj to bolo dobre koli neprerusovanej parozabrane. Nevyhody s prenosom hluku vsak boli znacnejsie, nez tvrdenia o celistvosti parozabrany.
Odpovedať
Ja mam na poteri vymurovanu "priecku" - zastenu k sprchovemu kutu, pretoze doslo k drobnej zmene planu "za jazdy". Je z 10cm porfixu do vysky 2m, siroka cca 1m. Je tam skoro styri roky a no problem.
Odpovedať
Ja som robil sadrokartónové priečky na poter, a bez problemov. Ak je sadrokartón dobre spravený, je to podla mňa lepšia voľba ako murované priečky.
Odpovedať
My mame vymurovanu jednu priecku z ytongu az ked bol poter, lebo sme dodatocne po par rokoch rozdelovali detsku izbu dvom detom. Nie je to tak dobre, prenos zvuku je vyssi ako pri inych izbach. Pocuju sa navzajom, aj chodzu pocut. Zasa nie je to dramaticke, su to len detske izby, ale v celom dome by sme to takto urcite nechceli.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky sám si založiť rovnakú tému po ôsmich rokoch to chce fištróna.... https://www.modrastrecha.sk/forum/pod...
Odpovedať
@eagleowl no po par rokoch moz o viac skusenosti 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madusik takuto skusenost som potreboval. Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky mňa by zaujímalo ako by si taký celoplošný poter chcel napríklad dilatovať.....nie že by sa to nedalo ale podľa mňa nepraktické....pri určitom type podlahy dokonca veľká komplikácia.... okrem toho som toho názoru že ak budú priečky murované tak by mali byť čo najťažšie a to by bola asi tiež komplikácia....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?