Hľadám partiu na murovanie z betónových tvárnic značky KB

Na jar plánujem stavbu RD (na Liptove) z vibrolisovaných zálievkových tvárnic KB. Kto má tip na dobrú oravskú partiu, ktorá bude schopná vymurovať obvodové múry a priečky tak, aby bolo možné nechať tvárnice v interiéri priznané, teda bez omietky? Chce to precíznu a kvalitnú robotu..
Odpovedať
Profilova fotka
Za to si aj poriadne zaplatíš je to poriadná makačka !
Odpovedať
asi nemáš ani potuchu čo je to za práca a kolko si zaplatíš za to. Zlá volba materiálu. Výstrelok totálny a nepraktický . Je tam množstvo vecí v pozdejšej dobe , kedy budeš lutovat volbu materiálu.Nehovoriac , že realizácia je neuveritelne nákladná.
Odpovedať
ďakujem za pomoc. tak teda teraz vďaka vašim odpovediam mám užitočné kontakty, môžem ísť na to.
Odpovedať
@marekfischer @skoroamater ten kto stava takyto dom urcite nema s peniazmi problem... ale najst na take nieco murarov, to je ta vyzva.
Odpovedať
@jaskol prepac, ja som tiez nepomohol :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to hej 12 eur/hod minimálne.
Odpovedať
@marekfischer videl su murarov na hodinovku ? krčmových možno
Odpovedať
Profilova fotka
Taká špecifická a dôsledná práca sa musí robiť pomali a v kľude. Alebo si zaplať 35 eur/m3 a tak to aj bude vizerať s tým sa musíš pekne hrať, ale načo ti to vysvetľujem určite si murár a máš v tom prax.
Odpovedať
Neviem ale na vizualizacii to prizemie na mna posobi dojmom modernejsieho domu a strecha k tomu pasuje ako na ,,plevni,,-stodole :-| Ale kazdemu sa asi paci nieco celkom ine :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 Veď ale v reále to moc nebude vyzerať ako na tej vizualizácii na tom obrázku napríklad vôbec nevidieť žiaden veniec alebo zateplenie tých stĺpov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaskol mna by zaujimalo..., na toto co tu prezentujes mas aj platne stavebny povolenie.?
Odpovedať
opat všetkým dakujem za povzbudenie a rady...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jaskol skus pozrieť album @mio23, ak si ho ešte nevidel. Staval z betónových tvárnic, neviem či všetko omietal alebo bude omietať , ale pre predstavu ti to môže pomôcť (verím, že ale niečo máš už naštudované) Nehovorím že sa to nedá , len si vybral podľa môjho názoru najpracnejšiu verziu. Možno taká somarina neuvažoval si nad kombináciou materiálov? Napr. obvod + nosné bežný materiál, nenosné priečky z betónových tvárnic...
Odpovedať
VĎaka za triezvejšiu reakciu. :) tie BT majú svoju logiku, všetko so všetkým súvisí. ide o piliere, ktoré sú podstatné pre tento dom. a tie zase súvisia s celkovou logikou a víziou stavby. Uvažujem aj o kombinácii materiálov. Samozrejme, pri samotnej stavbe som pripravený byť flexibillný, ale zatiaľ je dobré ešte si podržať kúsok odhodlania. :)
Odpovedať
A áno, naštudované mám. MIlion vecí. a skončilo to klasicky: milión protichodných názorov.
Odpovedať
@jaskol teraz som si zväčšil tú fotografiu, no bude to náročné aj z pohľadu toho že tam je strašne veľa presklenených plôch (energeticky, aj finančne), klasické tvárnice betónové sú vyrobené v toleranci +/-0,5 cm, ja mám skúsenosť od 24,5-25,5 pri deklarovanej výške 25 cm. Takže to bude náročné aj z tohto pohľadu. Možno ďalšia vec, pozrieť na plotové tvárnice betónové zalievacie, ktoré sú síce drahšie, ale presnejšie, chce to samozrejme poštudovať (čo je dostupné a bolo by vhodné) a obrátiť sa na statika (či by to mohlo byť), keď by dizajnové hľadisko bolo OK.
Odpovedať
všetko je premyslené statikom, architektom. detaily sú hotové. použité budú tvárnice KB Blok, ktoré sú presné... energetika je vypočítaná, ide o tepelné zisky cez okná.. však ono ten projekt nie je vymyslený pri víne počas dlhých večerov, ale reálny projekt dotiahnutý odborníkmi... akurát realizácia bude náročnejšia..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?