Domurovanie stitovych stien pod strechou

Kupil som rozostavany RD a tento detail je tam velmi nestastne nedorieseny.... (vid foto) Mali by ste niekto napad ako to rozumne domurovat a uzavriet z hornej strany? (aby tehlami neprudil vzduch) Podkrovie sa bude zateplovat (horizontalne) medzi klestinami. Dakujem
Odpovedať
Ytong. Pracuje sa s ním pomerne ľahko. Tepelne izoluje aj smerom nahor. Fakt pozor na tie tepelné mosty. Tepelnú izoláciu strechy a napojenie na fasádnu izoláciu máte v projekte riešené dobre, držte sa toho.
Odpovedať
Ak je podstrešná fólia kontaktná a medzi ňu a ytong na štítových stenách sa vmestí nejaká tepelná izolácia, vložte tam tenkú doskovú vlnu.
Odpovedať
Ak budete zvonku zatepľovať tak môžete tam vlepiť zrezané kúsky polystyrénu + krokvy nad štítom by som vyplnil vatou, aby vám nevznikol tepelný most a neplesnelo v špáre medzi štítom a strechou.
Odpovedať
@roman_x mohli by ste zaznacit ako to myslite presne? staci ciaru nakreslit do fotky. dakujem
Odpovedať
Pozor aj na šírenie zvuku. EPS by sa dopĺňal ľahšie, aj by lepšie izoloval, ale ytong tým, že je ťažší, utlmí zvuk zrejme lepšie. Tehlou v zvislom smere ide ľahko teplo aj zvuk, čiže bariéra proti nim sa zíde. Detaily.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?