Štít pod strechou

Profilova fotka
Chcem Vas poprosit o radu a Vas nazor. Minuly rok sme postavili hrubu stavbu. Konkretne mi ide o stit postaveny na venci nad oknami, ktory je zatepleny styrodurom hrubky 5 cm. Stit je z ytongov sirky 25 cm. Pri betonovani venca nam pri radlovani trochu styrodur vtlacilo dovnutra, a teda ako vidno aj z fotky, spodny rad stitu trochu vytrca - asi 2-2,5 cm. Znamena to teda, ze stit hrubky 25 cm ma 2 cm vo vzduchu, 5 cm na styrodure, a 18 cm stoji pevne na venci. Podla Vasho nazoru moze nastat to, ze sa stit prevrati smerom von? Takto to stoji uz rok, zatial je vsetko v pohode, ale mam z toho zly pocit. Viem, trebalo si dat na to pozor, no ale stalo sa..
Odpovedať
Profilova fotka
Nemôže sa to stať.Máte zbytočné obavy .Skôr tomu chudákovi styrodurovi dávate zabrať.Slnko ho spáli na prach.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros trochu ste ma ukludnili, stale mam pocit, ze to spadne, kedze ten stit v podstate nie je previazany s nejakou inou stenou a stoji samostatne Co sa tyka styroduru, mam nan dat aspon lepidlo a sietku? Na fasadu bohuzial este nemam :) Takto to je rok a pol, zatial na nom nic nebadat, aby mu skodilo slnko, akurat trosku vybledol.
Odpovedať
Profilova fotka
Nespadne to.Dajte na styrodur lep .100% už bude práchnivý nieje UV odolný pred nanesením lepidla je nutné styrodur poridne obrúsiť ,dá sa oceľovým kartáčom..
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si myslim ze to vobec neries a to by bol asi zazrak keby to dokazalo spadnut... Ja zase mam opacny nazor.. XPS sa nestane nic ani po 2 rokoch... povrch bude prach, ale to prebrusis v pohode, ale aj vapkou vystriekas, to som teraz riesil po 2 rokoch... Tak isto aj neopor mam rok a pol obnazeny a nedeju sa snim tie veci co kazdy spomina, ale povrch treba prebrusit.. Vytvori sa taky prasok a pod nim je polystyren oka.. Ale jedine co nevydrzi je Pur Pena, ta sa uplne likviduje na totalny prach... Voda a slnko ho skatapultuje uplne.. Preto po nepeneni okien, treba skaru cim skor ochranit okenymi paskami, ktore vacsinou ale odolavaju UV 2 mesiace :-p
Odpovedať
ja by som to tiež neriešil, celý štít ti drží ešte aj drevená krokva z krovu, ktorá je s krovom ako jeden celok, takže určite na 99,9% štít nespadne, a ešte je aj 18cm založený. Vieš čo sa mne stalo? Rozoberal som štít z Ytongu a bol tak dobre nalepený na lepidle a presne, že som vysekal (vyrezal) do štítu v strede okno a myslel som, tiež že to bez prekladu spadne a ani sa to nepohlo a to celý štít stál založený iba na Ytongu na bokoch o šírke 50cm, akoby na jednom kvádre z každej strany ;-) viď obrázok - to čierne stálo na tom modrom, to oranžové som vybral, nebol tam ANI PREKLAD (ten som tam potom dal - 2ks) a všetko to sedelo na tom červenom s tými šipkami. Takže sa neboj, ja si myslím, že sa nič také nestane... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?