Máte nadstavenú zdvihnutú stenu pod strechou?

Ahojte. Prepacte za nazov-vyraz ale neviem to nijak nazvat kedze sa v tom vobec nevyznam :-D Ide proste o to ze ideme staviat domcek. Mame kupeny kat.projekt. Je to dvojpodlazny dom ale s obytnym podkrovim. Je tam valbova dost clenita strecha. Vadi nam ze to tam bude na vrchnom poschodi trosku stiesnene a nebudu to ani plnohodnotne izbicky. Niekto nam radil, ze teda ked budeme staviat, tak si mame este jeden rad alebo dva rady tehal naviac. Ze nam to odost zdvihne a ze nam to hodne pomoze. teoreticky by sme to mohli urobit, pretoze este stale by sme splnali regulativ, a ze by potom stacilo dat na urad ako zmenu pred dokoncenim stavby. Mate prosim vas s tymto nejaku skusenost alebo nerobili ste to tak aj vy? Naozaj to az tak pomoze? Dakujem veeeelmi pekne
Odpovedať
Určite to pomôže.... Dva rady tvárnic + veniec + pomúrnica a hneď máš aj meter k dobru. Plánujem tak stavať len šopu, ale "podkrovie" chcem využiť, tak budem dvíhať. Pokiaľ to konštrukcia strechy dovolí, zdvihol by som.
Odpovedať
Profilova fotka
šikmina v miestnostiach by mala začínať vo výške min 140 cm, pozrite si, koľko máte povolenú výšku hrebeňa, resp. aký je regulatív a urobte zmenu do dokumentácie skutočného vyhotovenia.
Odpovedať
My sme povodny projekt bungalovu upravili tak aby hore vzniklo obytne podkrovie a teda zdvihli sme strechu o tie 2 rady tehal ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?