Do akej výšky dať sokel?

Do akej výšky dať sokel alebo koľko cm?
Odpovedať
Profilova fotka
myslíš tým sokel ku keramickej dlažbe? ak áno, tak naj je originál sokel k danej značke, alebo ti minimálne pomôže pri zmeraní výšky. má ho v ponuke kadžá lepšia značka. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze nemyslel sokel na dlazbe ... - myslel sokel na vonkajsej stene budovy...
Odpovedať
Profilova fotka
A musí byť sokel? Ak máme predsadenú strechu a bude silikátová (omývateľná) omietka, okolo okapový chodník kamienkový,.. Ja by som to rada bez sokla. Je nutný?
Odpovedať
Profilova fotka
aha :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tu je jeden clanok o sokloch - na dome... http://lepsiebyvanie.centrum.sk/stavi... ale nenala som tam jasnu odpoved v akej vyske nad trenom by mal byt... doteraz som si myslela ze 15cm staci... my mame minimalnu vysku 25cm.
Odpovedať
Výšku sokla ovplyvňuje - do akej výšky daš izoláciu proti vode a vlhkosti pod betónovú dosku - a výšku sokla ovplyvňuje aj výška celkovej stavby včítane komína nad strechou, máš dané v stavebnom povolení a funkcia sokla je pekne opísaná v tom článku čo dala cerler, zasunutý sokel hlavne urýchľuje aby zo steny stiekla voda.
Odpovedať
ja mám v projekte hydroizoláciu vytiahnuť do výšky min. 35 cm nad úrovňou terénu. Podľa toho treba dať aj sokel. Má niekto info ohľadne nutnosti zatepliť sokel a základy?
Odpovedať
Profilova fotka
2vlado2226: jednoznacne zateplit aj sokel a zaklady. Vznika tam tepelny most. Ak nemozes obkopat zaklady, aby si to potiahol az do nezamrzajucej hlbky, tak bud ciastocne, tak sa to riesi aj poslystyrenom do L - teda na stenu a zbytok pod odkapovy chodnik(alebe ako sa to vola) - minimalne na 80 cm.
Odpovedať
marek27: nemáš nejaké info ohľadne perlitu v tehle (1.rad, prípadne celá stena)?
Odpovedať
Profilova fotka
vlado2226: tak to bohuzial nemam. Co viem skor sa pouziva pod zakladovu dosku penove sklo. Co viem perlit sa pouziva na do betonu alebo omietok - na zlepsie tepelne izolacie.
Odpovedať
podla baumit postupov malo by to byť minimlne 30 cm my planujeme 7-10 cm nad "0"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
je toto normalne spraveny sokel? vid foto...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mozem? ked mam podsadeny sokel asi 14cm neviem ci je zatepleny pripajam fotku, natrela som pre istotu izolaciou a mozem rovno nalepit obklad?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Poprosím o radu, mam na zakladovych pasoch 2 rady DT, tieto som z vonku zasaloval Styrodurom, nad DT bude cca 12-15 cm platna, je potrebne este z vonkajsej strany styrodur obalit nopovkou ? aky vysoky mam nechat sokel??? bude to moc maly soklik ked zasypem cely prvi rad DT ? tym padom by som mal nad terenom DT co je 25 cm + deka 12-15 cm. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor Styrodur pod výškou terénu treba obaliť nopovou fóliou.Sokel by mal mať nad terénom minimálne 25-30 cm.
Odpovedať
@antonmesaros tak to obalenie v mojom pripade bude prva rada DT, potial zahrnem hlinou a teda sokel bude DT 25 cm + 15 cm platna - to uz bez nopovej folie teda. Dakujem za radu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nopovka sa dáva len pod úroveň terénu.
Odpovedať
Styrodur by mal posobit ako izolacia proti vlhkosti, naco este nopfolia? @antonmesaros
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?