Vysoké stropy

Zdravím, chcela by som sa spýtať na reálnu skúsenosť byvania v rodinnom dome s vysokými stropmi. Chceme ísť do stavby rodinného domu na spôsob stodoly. V izbách by ostala normálna výška ale v obyvacko-kuchyni to vychádza na cca 6-7 m. Veľa takých domov sa dnes stavia tak skúšam tu zistit ako sa v takom býva. Najviac nás trápi vykúrenie v zimnom období. Ďakujem za všetky odpovede:)
Odpovedať
Ak sa vam to páči, prečo nie? Známy má v "obývačke" strop 6,5m. Ja sa tam necítim dobre, pripadám si ako v telocvični alebo na dvore. Ale v kúrení by som problém nevidel, ak nie ste proti podlahovke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mama97:

Zdravím, chcela by som sa spýtať na reálnu skúsen…
@mama97 my máme 3.6m, čo už považujem za vysoký strop. Kamarát má podobne ako by chcete, asi 5-6m ale do polky miestnosti má urobenu pavlač, take drevené poschodie, pracovňu. 6.5m je riadne veľa a ak to bude iba voľný, nijak nevyužitý priestor, tak mi to príde ako mrhanie peniazmi. Predsalen aj ten priestor niečo stojí. Ak sa vám to páči a máte na to, tak prečo nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mama97:

Zdravím, chcela by som sa spýtať na reálnu skúsen…
@mama97 V pohode. V dome s tepelnou izoláciou 40 cm v streche je to ok. Nie ako v historických domoch.
Odpovedať
.. my mame 5,5 metra a ten priestor je úplne top.. nemenili by sme. Čo sa kúrenia týka, na to každý poukazuje, tak podlahovku mame nakonfigurovanu firmou, čo sa tým zaoberá (miestnosti s vysokým stropom, nové kostoly a pod...) a je to úplne Ok. Jediná vec je fakt a pravda. Ak zakurime v prechodnom období krbom (nekurim ním, mame ho len len na efekt a sekundárne na kúrenie v prechod. období), tak v priestore na kuchyňou, ktorému neviem prečo hovoríme galéria, je to teplo naakumulované... že "trenky".. ale nemenil by som. Foto je v alb...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mama97:

Zdravím, chcela by som sa spýtať na reálnu skúsen…
@mama97 Mam, v novom dome s podlahovkou ziaden problem, nic by som nemenil. Dristy, ze sa to neda vykurit, pochadzaju zo starych historickych zemlaniek...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?