Cesta zo strku

Dobry vecer,viete mi poradit "zlozenie" strkovej cesty ako na obrazku. Chcel by som to ako prijazdovu cestu. Ale neviem preane co je uplne na spodu,ci makadam a uzabovat,alebo staci piesok nape.biela mucka. Dakujem
Odpovedať
Ja som to urobil nasl. agrotext.proti burine ..lomovy kamen 8/16 15cm a na to 5cm 4/8 a zabovanie
Odpovedať
este neni zabovane ..
Odpovedať
@mino1985 zarástlo to trávou? nerobia sa kolaje? rozmýšľam nad niečím podobným pred bránou. zvažujem použitie geo buniek...
Odpovedať
kolaje zatim nebadam ,ani burina predsa t.j cerstve navozene ...pracoval som v Uk kde sme mali tiez takto urobene ...burina bola len malo a to nemali ani textiliu...
Odpovedať
Profilova fotka
@juro75 ak chceš štrkovú cestu makadam nie je taký nutný ako napr. pri zámkovej dlažbe :)
Odpovedať
@mino1985 je to pevne aj pre pojazd plnou smetnou nádobou? Alebo kočiarom?
Odpovedať
prv som mal strk -makada 8/16 to bolo horsie na nadobu smeti -kosacku az som dal 4/8 uplne by som povedal pevne ci uz prejazd s kosackou alebo byciklom ...ked prsi ani voda nic neni vsetko vsiakne mam sirku 5,5metra a dlzku 15m ..potreboval som 20 ton 8/16 +10t 4/8...stalo ma to s dopravou 320eur
Odpovedať
este ked som pracoval v uk tak som daval frakciu tam je to +- 10mm..., predosle co mali tak to mali 8-rokov..cize tak po 8r..doplnanie, ale zase vrstva bola asi 10cm ..bez textilie---dlzka 700metrov
Odpovedať
Profilova fotka
A aká je tam únosná pôda dole. Pôjde tam dakedy ešte nákladné auto ( fekál, smetiari, mix... )? Je to dočasné riešenie, chcete tam v budúcnosti dlažbu ?
Odpovedať

Odpovedať
@kosto13 bude tadial chodit osobne auto. Chcel by som to nastalo,ale ak je to problem ,tak mozno ked budu peniaze tak dlazbu
Odpovedať
Profilova fotka
Zásadne sa vždy ukladá štrkodrva odspodu od najhrubších po najjemnejšie frakcie. Štrkodrva bez frakcie 0 (napr. 32/63; 16/32....) sa vlastne nedá zhutniť a môže slúžiť iba ako podkladná drenážna vrstva. Potom ju treba oddeliť geotextíliou od podložia a najlepšie aj od frakcií s 0 (napr. 0/63; 0/32....) , ktoré sú nad ňou. Pokiaľ netreba drenážnu vrstvu najlepšie je dávať hneď odspodu frakcie štrkodrvy s 0. Napr. dole 150mm 0/63 a hore 100mm 0/32 a hore 10-20 mm 0/16 alebo aj 8/16. Frakcia 8/16 sa zahutní do poslednej vrstvy a menej sa práši ako jemnejšou frakciou. Ak je cesta v kopci je lepšie nechať poslednú vrstvu 0/32. Oceníte to v zime pri snehu či poľadovici. Pokiaľ je podklad veľmi mäkký (rôzne hliny a íly) použijeme ako prvú vrstvu tuhú dvojosovú geomrežu. Použitím geomreže získame únosnejšiu cestu alebo ušetríme štrkodrvu cca 30-40% hrúbky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?