Z čoho stavař šopu/zahradný dom?

Planujem stavat šopu rozmerov 4x5m. Uvažujem aký materiál použiť a akej hrúbky? Kvadra, tehlax, sendwix? alebo niečo z Poľska?
Odpovedať
@radoslavc všetko záleží od toho aký si zručný, koľko máš na to peňazí. A potom tomu venovať hodinku spraviť si tabulečku, nahádzať si ceny a máš výsledok.
Odpovedať
@palo18 dom som si staval sam, s murovanim nie je problem. Zaujima ma ake su dostupne aktualne vhodne materialy na nejaku sopu/zahradny dom..uvazoval som spodok urobit z DT tvarnic a zaliat betonom..izolacia a na to kvadra, tehla? sendvix? do drevu podobnych materialov vratane cetrisu by som radsej nesiel...
Odpovedať
alebo na bazoši stará tehla zadarmo, účel to splní.
Odpovedať
@radoslavc Použi najlacnejší pórobetónový kváder, aký nájdeš na trhu. Ja som kedysi urobil hrúbku steny 25cm, ale dnes by som dal radšej 30cm. Nikdy nevieš na čo danú stavbu v budúcnu použiješ, a či nebude súčasťou nejakej väčšej stavby, tak nech je to s rezervou. A pôdorysne choď na doraz výmery ohlásenia drobnej stavby. (25m2)
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc povedal by som že na daný účel najlacnejší materiál na trhu je murovacia betónová tvárnica 20cm.
Odpovedať
cim je najlepsie murovat tie betonove tvarnice? lepidlo alebo malta?
Odpovedať
zaklady klasika beton tvarnice platna a mury stacia aj 15 cm ytong
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc MBT sa štandardne muruje betónom (cement, piesok - 1:3) prípadne murovacou maltou.
Odpovedať
@eagleowl nie je lepsie pouzit lepidlo? predsa len je pevnejsie..
Odpovedať
@eagleowl MT som lepil flexikleberom.
Odpovedať
záleží na čo to aj chceš používať, čo tam mať, sused ten nedávno kupoval hotový taký záhradný domček, neviem síce z akého je to materiálu, ale účel to plní, hovoril, že aj cena v pohode a nemal s tým žiadnu robotu
Odpovedať
Profilova fotka
@gervero to je samozrejme tvoja vec... . betón je lacný ale hlavne je aj tak potreba betónom vyplniť medzery medzi tvarnicami dutiny v rohoch a okolo okien a dverí.....výrobca tvárnic doporučuje betón.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radoslavc viď odpoveď hore. Treba si pozrieť postup na YouTube alebo v albumoch.
Odpovedať
@eagleowl Aké medzery medzi tvárnicami? Mám pocit, že si silný teoretik. Mam postavenú pivnicu a dielňu z MT, ale medzery nikde nemám, lebo sú zlepené lepidlom .
Odpovedať
@radoslavc ja mam z 20cm murovacich tehál teraz garaz postavenu pozri album a opytaj sa co potrebujes, material stal menej jak polovicu ytongu, na garaz a pod neni o com.
Odpovedať
Profilova fotka
@gervero nuž Tvoje pocity sú Tvoj problém.... Mám z MBT 20 dom, garáž, aj dva ploty. https://www.youtube.com/watch?v=86uBJ... http://www.modrastrecha.sk/blog/abobo... http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...
Odpovedať
@eagleowl To že Ty máš dom, garáž a dva ploty z MT, je taký pred platné, ako tie Tvoje dva linky, ktoré nefungujú. Ty si si dom, garáž a plot staval sám, či si len čumel, ako to stavali? Lebo ja som aj pivnicu aj dielňu staval sám vlastnými rukami, tak mňa poúčat nemusíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@gervero Uviedol som link výrobcu MBT tvárnic s doporučeným postupom....uviedol som ďalšie dva linky na albumy zo stavieb tu zo stránky (to že tebe nefungujú a asi nie si schopný si ich vyhľadať na stránke nie je môj problém)..... ďalší výrobca tvárnic ( Laden ) na svojej stránke doporučuje na stavbu zmes piesok, betón...vyplniť rohové tvárnice ako i zámky medzi tvárnicami. Rovnaký postup doporučuje: https://www.betonfejta.cz/_files/ugd/... Toľko k téme. Ja som s tebou debatu nezačal (iba som vecne poradil k téme pýtajúcemu) preto neviem načo svoje arogantné a zatiaľ iba zbytočné komentáre adresuješ mne.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ak by si sa rozhodol pre MBT doporučujem zhotoviť takýto prípravok (možno existuje aj jednoduchší ).....zrýchli to prácu a zamedzí padaniu betónu (malty) povedľa steny....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?