Pur pena alebo lepidlo na stavbu z tehal

Profilova fotka
ahojte viete mi poradit co je lepsie na stavbu neviem sa rozhodnut niekto odporuca penu niekto lepidlo dik za kazdu pomoc
Odpovedať
Lepidlo.
Odpovedať
aj tu ti bude jeden odporucat penu a druhy lepidlo.
Odpovedať
@tripmag Dobré je jedno aj druhé. Ani jedno nie je lepšie ako druhé. Hoď si mincou.
Odpovedať
Profilova fotka
@tripmag este ze uz mam toto za sebou... 8-)
Odpovedať
Ked postavis obvodove mury bez peny aj bez lepidla len to ulozis a hore spravis veniec tak sa domu nic nestene. Toto su slova statika nie moje. A pri praci je lepsia pena.
Odpovedať
@tripmag Jednoznačne pena, ale nemyslí si, že to môžeš lepiť obyčajnou pur penou. Na to so špeciálne murovacie peny, Výrobca tehál ti k nim dodá penu grátis.
Odpovedať
@tripmag penu @lukas2589 ano, ale len dokiaľ domom nezatrasieš:-)
Odpovedať
@tripmag Osvedčené je zakladať tehly na tenkovrstvu maltu ( je nato taký valček) ale sú majstri ktorý doteraz muruju na hrubo. Pravdepodobne ti budú aj tak všetci tvrdiť že už robili aj s penou aké never im. Ak budeš kupovať tehlu tak ti k tomu dajú aj Penu ( výdatnosť závislá od teploty) aplikuje sa cca.5cm od krajov tehly, dva pásy hrubé 3cm pri presnej brúsenej telke 440mm. Posielam scan testu tej peny a doporučené zaťaženia. Projektant by to mal zohľadniť. Penu by som použil iba pri presne brusenych a nepoškodenych tehlach.
Odpovedať
pena => rýchlosť 2násobná ale nižšia pevnosť v tlaku muriva ( na RD aj tak postačuje ) , drží tak že len naozaj veľkou silou to ide odlepiť ... aj to tak že sa roztrhne tehla a nie pena (viď foto) lepidlo =>možnosť vyrovnania nerovností , zbytočný bordel čas sú peniaze ...
Odpovedať
Aky je cenovy rozdiel v lepeni maltou a penou? A kolko radov sa da polozit za den?
Odpovedať
@robertobb No toto je mozne takto roztrhnut asi len pri tom lisovanom vzduchu. Pri tehle by som to chcel vidiet ci by to odtrhlo. Po skusenostiach s tehlou murovanou na tenkovrstvoe lepidlo by som to uz dnes dal robit nahrubo (resp. remeslenici u nas nevedia stymito vecami robit)
Odpovedať
@robertobb Neviem o tom, ze by Ytong umoznoval vo svojich technickych listoch murovat penou. Ani Penu nepredava. Asi vedia preco. Porobeton treba lepit celoplosne, potom sa nemoze stat to co na fotke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V Nemecku nieje dovolené lepiť na penu. Asi vedia prečo.
Odpovedať
@mesarosanton Aj to vieš niečím doložiť, alebo je to zase len informácia typu JPP?
Odpovedať
@cache A čo je na tej fotke zle? Ta fotka prave dokazuje pevnosť lepeneho spoja. Skôr povoli material ako spoj. @mesarosanton No schvalne, povedz nam prečo???
Odpovedať
Koľko tu stoja domy lepené PUR penou? Je to technológia, ktorá nie je overená časom a pórobetón sa neodporúča lepiť PUR penou. PUR pena za istých podmienok časom degraduje a stráca svoje vlastnosti.
Odpovedať
@ruren Prave to, ze povoli material, preto sa ma porobeton lepit celoplosne. Aku to ma asi celkovu pevnost, ked to dokazes v domacich podmienkach "rucne" takto oddelit? Len pripominam, hovoime o konkretnej kombinacii porobeton a pur pena.
Odpovedať
@roman_x A ako dlho (v tvojom podani kolko) tu stoja domy lepene lepidlom? Keď ta pena degraduje tak okna vymenene v 90-tych rokoch už by mali postupne vypadavať z otvorov.
Odpovedať
@cache https://stavebniny-levne.cz/porobeton...
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton aj ked tu hlupost budes opakovat 100x pravda to nebude https://wienerberger.de/downloads/201... @chrobak7 JPP :)
Odpovedať
ruren - PUR pena je v prípade okien výplň, okno stojí na montážnych podložkách a je uchytené do steny kotvami, to sú hlavné prvky. Preto aby PUR pena nedegradovala vplyvom vlhkosti sa dávajú okolo rámu okna utesňujúce pásky, inak vznikal po obvode ostenia prasklina ktorá zhoršovala izolačné vlastnosti PUR peny.
Odpovedať
@roman_x A ako ta pena zdegratuje v murive?
Odpovedať
@ruren - tvrdím, že to nie je overené časom. Je to na každom, akú cestu si vyberie. Pre mňa časová úspora nie je až taká významná, aby som zbytočne riskoval možné problémy o 20-30 rokov.
Odpovedať
A mimochodom, autor témy sa pýtal čo je lepšie. Za mňa jednoznačne lepidlo, pretože si svoje vlastnosti zachová po celú dobu svojej životnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x pena nedegraduje vlhkostou, ona vlhkostou vytvrdzuje. Ja mam PUR penu 15 rokov akvarku, bezne sa s nou tesnia skruze v studni. Pena degraduje UV ziarenim a to je jeden dovod na pasky. Ale v murive toho UV ziarenie vela nebude. Mozno by si bol prekvapkany co vsetko je lepene PUR lepidlom a je tu roky rokuce :)
Odpovedať
@ruren Urcite vypadavat nebudu ak maju aj kotvenie do muriva. A su este omietnute. Zaujimave by sa bolo pozriet pod tu omietku v akom stave je pena.
Odpovedať
@roman_x A akym časom je overene to lepidlo?
Odpovedať
PUR penou rozhodne neutesníš nepresné betónové skruže. Na 100% utesnenie skruží a prestupov sa používa chémia.
Odpovedať
Profilova fotka
@tripmag to nieje o tom co je lepsie, ale s cim sa lepsie robi, cenovo je to v mojom pripade uplne na rovnako. robi sa s tym dobre v mraze v dazdi, za slnka, netreba mocit tvarnice, len zle sa robi vo vetre, penu odfukuje :) pevnost v tlaku tu niekto daval nejaku tabulku,, to je totalna hlupost pretoze murivo lezi na murive nie na pene ak by som robil znovu tak lepim penou, ale ani s cementom sa nerobilo zle len skoda casu a bordel a skary a krive to je treba to rovnat,, pri pene netreba nic rovnat,, ak mate dobry kvader a prvu radu,,, ytong bol uplne presny pravouhly. takze netrebalo robit nic
Odpovedať
@ruren Fasa, takze ty veris nejakym internetovym stavebninam, ked oni napisu do nazvu PU peny "porobeton"? Si ty normalny clovek? 1) este raz zopakujem - ani Ytong ani Porfix nemaju v technickych listoch pozivanie PU peny a ani taky produkt neponukaju! 2) aspon si si dohladal u vyrobcu tej peny, na co je ta pena urcena? http://www.tytanpro.sk/sk/produkty/ty... - profesionálna inštalácia okien a dverí - zvuková a tepelná izolácia - vyplňovanie a lepenie škár, prasklín a medzier Dufam, ze si si s nou lepil ytong do nosnych murov a spokojne spavas..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?