Odpoveď na príspevok od joma3333:
@supiiik neviem či to chápem správne,ale znamená … @joma3333 > Pokial mas alebo nemas optimizeri, tak vykon juh, zapad ti to neovplni, kedze ten striedac ma dva vstupy a predpokladam ze panely budu pripojene na oba vstupy. Co ti optimizer pomoze, ked napr. na zapadnych paneloch sa ti zatieni z nejakeho dovodu jeden, dva panely zo vsetkych panelov. Kebyze nemas optimizery, tak ti klesne vykon vsetkych zapadnych panelov. Pokial budes mat optimizery, tak sa ti znizi vykon len tych zatienenych panelov a ostatne bude makat naplno.Odpoveď na príspevok od asdfb:
@joma3333 > Pokial mas alebo nemas optimizeri, ta… @asdfb takto nejak som si to predstavoval.Odpoveď na príspevok od wheel:
Kamarat mi tusim spominal, ze optimizer ma dost z… @wheel ešte.nieco k tej CP. Ta cena 6000€ nie je konečná.S tej ceny ešte pôjde dole 600€(zľavy na komponentoch) a možno aj mínus ten optimizer (900€) Spolu 1500. No a ešte sa chceme s dodávateľom dohodnúť na kolektívnej zľave, nakoľko máme záujem 4-5 z jednej obce.Mali sme s ním už aj stretnutie.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Viem že niektorý z vás to už riešili, tepelné čer… @joma3333 Tieto CP má vždy pobavia. Ja som si robil FV svojpomocne 6kWp - 12panelov, 10kW menič Goodwe a vyšlo ma to do 5000€ žiadne dotácie a to som kupoval panely po 170€/kus aktuálne kúpiš pod 100. Vyrobil som 7,8MWh za rok. Orientáciu JV všetky panely jedným smerom.Odpoveď na príspevok od cakomen:
@joma3333 Tieto CP má vždy pobavia. Ja som si ro… @cakomen môžeš mi to priblížiť.? Je tam niečo čo môžem zmeniť? nechám si poradiť. Už som písal som v tom laikOdpoveď na príspevok od cakomen:
@joma3333 Tieto CP má vždy pobavia. Ja som si ro… @cakomen prosim ta napis mu to polopate, lebo ked vyberal klimatizacie, tak nic ine sme tu mesiac necitali len jeho prispevky ;-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@cakomen prosim ta napis mu to polopate, lebo ked… @rkorba ale no.zaujimalo ma ci je to veľmi predražené alebo ? Nie každý je odborník aby si to alebo to spravil sám. A okrem iného, hľadal som aj inú miestnost,ale pride mi že tu ste viacerí dosť technicky zdatný aj čo sa týka nových technológií.Odpoveď na príspevok od joma3333:
@rkorba ale no.zaujimalo ma ci je to veľmi predra… @joma3333 Ak to zrazis na 4500€ tak je to podľa mňa dobrá cena. Čo mňa zaráža, že podobná konfigurácia je v ponuke okolo 4000€ bez montáže. Takže celú dotáciu vlastne zhltne montážna firma. Kde by si vedel ešte možno zraziť cenu je menič, tu značku nepoznám, ale je drahši, ako iné etablované značky rovnakých parametrov.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Posielam novú teda prerobenu cenovú ponuku. Pozor… @joma3333 toto je už celkom zaujímavá cena o ktorej by som už uvažoval aj ja :) čo mne tam osobne chýba je nejaká baterka ... mne sa páčia tie FVE ako ostrov ... aj keď akurát dnes mi prišlo ročné vyučtovanie elektriny za r.2024 a som na úrovní 5400 kwh 940E /rok komplet elektrika na všetko ... platby mi nastavili na 84e /mesac neviem či v tomto rozpoložení má zmysel uvažovať o FVE ale dal by som to namiesto plota nie na strechu😀Odpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 toto je už celkom zaujímavá cena o ktor… @dexter89 no m9ja spotreba bývala cca 10500kw. Teraz sme klesli na 8700.(Klimatizácie) A neviem sa dostať nižšie.proste to nejde.Mozno keby som býval sam. Ale potom by som platil zas za upratovacie služby Proste u nas 4 spotrebiče takmer nonstop. Práčka+sušička,myčka bojler.Opreteky,ip, nonstopOdpoveď na príspevok od iamriso:
Ahojte... máte niekto klimatizáciu Daikin Sensira… @iamriso Ja mám sinclair terrel,ale nepoužívam žiadne funkcie okrem kúrenia a chladenia. Podľa mňa tie funkcie čo si napísal ,je len doplnok,(marketing)ale určite to nebude plnohodnotné. Ako písali vyššie,scoop, umiestnenie, smart ovládanie, poprípade merač spotreby atď.Odpoveď na príspevok od zacik:
sme vo vlakne vykurovanie klimou, takze ja osobne… @zacik Zalezi kde byva, niekde na JZ Slovenska je nordicka klima na dve veci. -5 je tam tam mozno mesiac v roku.Odpoveď na príspevok od joma3333:
@iamriso Ja mám sinclair terrel,ale nepoužívam ži… @joma3333 a si spokojný? úroveň hlučosti je OK? nie nad verziou ,,Nordic" neuvažujem, nakoľko ako tu bolo spomenuté, na západe nemáme také nízke teploty a ja klimatizáciou nemienim ,,plnohodnotne" kúriť, ale len prikurovať v prechodnom období... rozmýšľam medzi Sinclair Marvin alebo Daikin Eco Sensira, obe 5KW.. u Daikin vidím výhodu len to, že ide o jednu z najkvalitnejších značiek na trhu a že klimatizácia je veľmi tichá... Sinclair moderný dizajn (áno viem, je to bezpredmetné, ide hlavne o funkčnosť), viacej funkcií, viac filtrov atď... obe sa dajú ovláať cez wiffy (to je už snáď v dnešnej dobe samozrejmosť) Na spotrebu el. energie nepozerám, nakoľko budem mať už fotovoltaiku a práve chcem efektívnejšie využívať prebytky, čiže aj keby nechladila/nekúrila, chcem aby fungovala v režime čistenia/filtrovania vzduchu, čiže môj predpoklad je, že pôjde skoro nonstop... Vonkajšia jednotka bude osadená na fasáde, na stene kde mám kúpelňu (v podstate skoro oproti susedovej cca 3,5 metra vzdialenej jednotke), vnútorná jednotka bude v obývačke... Predajca/firma ktorá mi bude pravdepodobne montovať klimatizáciu mi práve odporúča Daikin, značky ako Gree, Sinclair atď.. mi nedporúča, lebo vraj ich životnosť je odosť nižšia a spomínajú práve aj tú hlučnosť... Daikin - SEER/SCOP 6,45/4,42 Sinclair - SEER/SCOP 7,3/4,2 pozáručný servis neriešim, chalani čo pracujú vo firmách, ktoré montujú klimatizácie, tak ako ,,bokovky" si privyrábajú, že chodia servisovať klimatizácie (ako fyz. osoba, nie zamestnanec nejakej firmy)..Odpoveď na príspevok od iamriso:
@joma3333 a si spokojný? úroveň hlučosti je OK? … @iamriso spokojný.budem úprimný, zaujímal ma aj dizajn,a cena. Zo začiatku som to tu riešil pred kúpou celé dni, už mali poniektorí zo mňa nervy,ale tak čo,nekupujem každý deň. Potom som asi mesiac riešil jej "hlučnosť". Ale nebola to hlučnosť ale nezvyk. Ja som ju akurát musel premiestniť,ako vonkajšiu tak aj vnútornú. Vnútornú sme mali nad sedačkou v obývačke,nie dobre a vonkajšie jednotky som otáčal kôli susedovi, že vraj mu hučia.Ale nebolo to tak, kúpil som merač hluku a všetko bolo OK.Asi to bolo tým že videl ako sa krúti vrtula a bol problém. Ale ja mám drevodom,tak vonkajšie jednotky na zemi (betón) a otočené naprieč domu. Zo začiatku boli zadnou stranou k domu (cca 50cm),ale vytváralo mi to vnútri hluk,alo keď na aute otvoris za jazdy zadne okno.Take hučanie s dunivym akoby buchotom. Ale teraz je uz všetko ok. Idú od začiatku zimy non-stop.Odpoveď na príspevok od iamriso:
@joma3333 a si spokojný? úroveň hlučosti je OK? … @iamriso životnosť Sinclair o dosť nižšia čo je o dosť?Odpoveď na príspevok od matko291:
@iamriso životnosť Sinclair o dosť nižšia čo je o… @matko291 je to blud, lebo je to jediny nezmeratelny parameter, ktorym mozu predrazene znacky oponovat ;-) Ostatne papierove hodnoty su identicke ak nie v prospech ciny, ale papier znesie. Daikin sa uz davno nemontuje v japonsku, ale kade tade i v turecku, tak si kazdy moze spravit svoj obraz.Odpoveď na príspevok od matko291:
@iamriso životnosť Sinclair o dosť nižšia čo je o… @matko291 S tou životnosťou by som bol opatrný. Pred 16imi rokmi sme nainštalovali na chate multisplit 1+2 pre mňa neznámej značky Sanyo a keď sme v jeseni chatu predávali tak klima úplne v pohode fungovala. Len poviem, že za celý čas na ňu nik nesiahol - a tým nemyslím len servisáka ale ani nik z nás na tej klime nikdy ani len filtre nevyčistil. Fachala ale len sezónne, na chatu sme chodievali len od takého apríla do októbra.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@matko291 je to blud, lebo je to jediny nezmerate… @rkorba Nejaké Daikiny aj Sinclairy sa skladajú či vyrábajú aj v Česku v Plzni a tuším v Brne. To len na okraj. Čo je možno fajn ohľadom servisu a dostupnosti náhradných dielov. Tých Sinclairov by som sa určite nebál. Bežne ich vídam na benzínpumpách, tam musia šlapať 24/7/365. Šmejdy by tam nemontovali.Odpoveď na príspevok od wheel:
Pokazit sa moze vsetko, ale urcite ma daikin a sp… @wheel no vidis a ja mam 19r samsung 5r 2x Sinclair 4r Midea 2r 2x Aux A furt sa nechcu pokazit :-) A to ani neplatim strasne potrebne rocne servisne prehliadky :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@wheel no vidis a ja mam 19r samsung 5r 2x Sincl… @rkorba 6 klím, priatelu to kde ich všetky využívaš?