Rozvody rekuperácie PAUL

Zdravím, plánujem v dome rekuperáciu, konkrétne jednotka PAUL NOVUS 300, rozvody OCTOPUS, 2x rozvádzač DN160 a ISOBOX s uhlíkovým filtrom. V prílohe prikladám foto umiestnenia RJ a rozvádzačov. Rád by som počul vaše názory, prípadne rady čo je možné zlepšiť. Celé zariadenie bude umiestnené v podkroví, zakryté skriňou, alebo SDK konštrukciou. vďaka za rady
Odpovedať
Profilova fotka
pekne nakreslene. tiez ma to este caka. ale pre bungalov. co ma napada, na poschodi budes nasavat na jednom mieste vyfukovat na tri miesta. neviem ci by to nemalo byt rovnake cislo x nasavani, x vyfukov.
Odpovedať
@silviu nie, nasava sa "spinavy teply vzduch" z miestnosti ako kupelna, wc a kuchyna a predhriaty cisty vzduch ide do vsetkych ostatnych miestnosti, ja mam projektovane 6xnasavanie a 10xvyduch.
Odpovedať
Nasavanie a vyfuk su na obrazku dost blizko seba, ale predpokladam, ze vyfuk bude zvedeny dolu po fasade. Na co sluzi Isobox s uhlikovym filtrom?
Odpovedať
@calimero Výfuk bude zvedený po fasáde, uhlíkový filter použijem kvôli susedom, ktorý kúria tuhým palivom, resp. všetkým možným :-|
Odpovedať
@all Ako ste na tom s vlhkosťou v zimných mesiacoch. S rekuperáciou zatiaľ nemám žiadne skúsenosti, len sa obávam nízkej vlhkosti v zimných mesiacoch. Má niekto skúsenosti s entalpický výmenníkom?
Odpovedať
Pozmenil som umiestnenie RJ a rozvodov, snažil som sa použiť čo najmenej záhybov a kolien, ak by niekoho napadlo čo by sa tam dalo vylepšiť veľmi rád privítam rady :)
Odpovedať
@user hmm. Bez tych pravych uhlov sa to asi neda, ze. Napr. na tom poslednom obrazku tie cervene rury obchadzaju cely dom. Nedaju sa potiahnut rovno ponad schody? To ti navrhla firma? Kedy ti to budu robit?
Odpovedať
@calimero Ponad schody sa to nedá potiahnúť, nemám kadiaľ potiahnúť potrubie z poschodia nižšie. Bez tých pravých uhlov to asi nepôjde, rozvody budú v SDK kastlíku. Navrhoval som si to sám, niečo som konzultoval s firmou, zatiaľ neviem kedy to budem realizovať
Odpovedať
@user tiež uvažujem o hadiciach Octopus. Videl si ich? Sú naozaj zvnútra hladké? Rozvody pre môj bungalov riešim tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Nie som si istý, či sa tie hadice môžu ohýbať pod pravým uhlom, treba si zistiť povolený polomer ohybu. Ešte som nepochopil prívod vzduchu do obývačky. Je spoločný s tou izbou vedľa? teda dve hadice na obývačku + izbu?
Odpovedať
@calimero Hadice som naživo nevidel, mali by byť zvnútra hladké. Pre Octopus existujú 90 stupňové kolená, je mi však jasné, že to nebude najlepšie riešenie, ale inú alternatívu som zatiaľ nenašiel. Do obývačky má prívod samostatne a vedľajšia izba má dva prívody, keďže je to spálňa
Odpovedať
@user aha, ja som ne tie kolena zabudol. Myslis, ze privod do obyvacky jednou hadicou bude stacit? Ja som este ziadnu hadicu na vzduchotechniku na vlastne oci nevidel. Vsetci deklaruju hladky vnutorny povrch, ci uz je to Duotec, Octopus, Uniflexplus alebo Helios FlexPipe. Len podla toho, co som videl na obrazkoch na internete, nie je to vzdy pravda, napr. taky Duotec je zvnutra zvlneny, nie uplne rovny. Idealne by bolo vidiet vzorky. Lebo ceny sa pohybuju od 90 do 270 € za 50 metrovy balik. A ak sa v konecnom dosledku jedna o to iste, len predavane pod roznymi znackami, je zbytocne vyhadzovat vela penazi.
Odpovedať
@calimero Myslím, že pre 2 osoby by to malo v obývačke postačiť. Pravdupovediac v tých hadiciach sa ani ja veľmi nevyznám, zrejme všetko bude riešiť firma, sú ochotní a zatiaľ mi vždy poradili aj napriek tomu, že som zatiaľ nič od nich nekúpil
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@user ahoj len tak uplne mimo.... v akom programe si to vykresloval??? dik
Odpovedať
@logo22 Kreslil som to v sketchupe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?