Dajú sa ťahať rozvody rekuperácie nad zateplením?

Ahoj chcel by som sa poradiť ohľadom rekuperácie. Na poslednú chvíľu som sa rozhodol že by som chcel dať asi rekuperáciu ale mám už zateplený strop a aj konštrukcia na sádrokartón je už nahodena a bohužiaľ medzi konštrukciou a izoláciou je malo miesta a nezmestia sa tam rozvody rekuperácie. Neviete niekto či je nejaká možnosť ťahanie rozvodom nad zateplením ?
Odpovedať
Ahoj, urcite nesmies viest tie odsavacie potrubia (z kupelky, WC, technickej...) ponad izolaciu, lebo by sa ti v nich zrazala voda. A viest privodne hadice cez chladne prostredie - to cela rekuperacia straca vyznam. Hadice bymuseli byt tepelne izolovane, iba tak by si ich mohol dat ponad tepelnu izolaciu.
Odpovedať
@mirecmirko81 Ďakujem pekne áno viem o tom že to tak bude ako si písal a potrebujem zistiť že či existuju nejaké take rozvody ktoré sú zaizolovane alebo ako by sa to dalo ešte nejak inak vyriešiť
Odpovedať
@pablo689562 Riesenim podla mna by bolo spiro potrubie + kaucukova izolacia 🙂
Odpovedať
@pablo689562 ...aj ked pracnost tohto riesenia je niekde inde...(viac sa narobis)
Odpovedať
@sprite001 Ďakujem pekne za radu
Odpovedať
@pablo689562 daju pozri si moj fotoblok, ale musia byt riadne zateplene, pricom na tie moje ide este drveny polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
Pohladaj ploche vedenia(take co sa davaju do podlahy) tie by ti tam mohli vojst.
Odpovedať
@rkorba ďakujem
Odpovedať
@kaspy dakujem
Odpovedať
Koľko miesta máš nad tou konštrukciou?
Odpovedať
@janko7499 max 5 cm
Odpovedať
@sprite001 naco kaucukovu izolaciau? Nebude to tahat po vonku. Staci akakolvek izolacia. @pablo689562 do 5cm priestoru nedoatabes nic. Takze len nad izolaciu a potrubie zaizolovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pablo689562 Da sa ťahať nad izoláciou, ale treba potrubie zaizolovať. Väčší problém vidím v parozabrane. Keď, ako hovoríš už máš hotové stropy, ako to utesníš okolo potrubia anemostatov?
Odpovedať
@palo18 ďakujem áno viem že nič tam nevojde jedine vrchom nejako tak ako si písal
Odpovedať
@palo18 to bol len tip 🙂 Moznosti je vela.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mam podobny problem a jedine riesenie je tahat to ponad izolaciu. Jediny rozdiel je ten, ze mam pochodzny este poval a budem doizolovavat este ten spic mineralnou vatou a dam aj parozabranu. Utesnenie okolo rury resp. potrubia boxu s parozabranou mam vymyslene takto : https://www.allmedia.sk/produkty/tesn...
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetick87 ale na povale sa kúriť nebude aj keď bude zateplená môže tam klesnúť teplota pod nulu
Odpovedať
@micjak ano, to je pravda.rozvody budu izolovane. Napr teraz teplota vonku. -21 C a na povale -3,8 C. Ci to vobec nieco spravi po zatepleni neviem, ale preco je taky velky rozdiel teplot ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, ako ste to nakoniec vyriesili? Ma teda niekto z Vas realne skusenosti s tahanim rozvodov na pochodznej povale nad zateplenim? Aj napriek tomu, ze by boli izolovane a omotane parozabranou (ako som uz niekde na fore videl spravit) ma niekto problem s kondenzom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Je mozne tahat rozvody rekuparacie na plochej streche zvonku? Stecha budu spirol panely, na to by som dal hned rozvody rekuperacie a na to este 40 cm polystyren. Je to mozne takto spravit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Je mozne tahat rozvody rekuparacie na plochej str…
@andrew87 osobne vzhladom na hrubku eps vo nad to ide to bude ok ... ak su rozvody uz dodatocne na povale je vraj min 50-60cm vaty dat na ne, co nemusi byt taky problem, tych par roliek uz navyse ked tak
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Je mozne tahat rozvody rekuparacie na plochej str…
@andrew87 ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?