Odpoveď na príspevok od lvasko:
@frantisekca Nie vešmi súhlasím. Čo sa týka chlad… @lvasko môžem len súhlasiť. ono je to možno pre niektorých ľudí veľká investícia takto na začiatku, no v konečnom dôsledku sa to oplatí. ešte je možnosť využiť ten voacher od nich, čo j epodľ mňa tiež celkom dobrá vec.Odpoveď na príspevok od cielo33:
@lvasko môžem len súhlasiť. ono je to možno pre n… @cielo33 a k tomu voucheru sa dostanem ako? ci to nie je pre verejnost? 😅Odpoveď na príspevok od seker47:
@cielo33 a k tomu voucheru sa dostanem ako? ci to… @seker47 cez Google....https://nilan.cz/investicni-voucher/Odpoveď na príspevok od lucyy1312:
@seker47 cez Google....https://nilan.cz/investicn… @lucyy1312 no myslel som to skor tak, ci to moze vyuzit uplne kazdy, resp. ci tam nie su nejake podmienky a podobne.Odpoveď na príspevok od seker47:
@lucyy1312 no myslel som to skor tak, ci to moze … @seker47 jasne mozes to v pohode uplatnit aj ty aj hocikto :-) ide o to ze ked vies ze budes chciet rekuperaciu napriklad do novostavby ale nemas este dost peniazkov resp. plnu sumu tak si zakupis aspon tento voucher. len treba mysliet na to ze plati tri mesiace :-)Odpoveď na príspevok od barbie888:
@seker47 jasne mozes to v pohode uplatnit aj ty a… @barbie888 super, dik za info... parada, ze si vies takto dopredu zabezpecit aspon ten voucher, kym clovek nazbiera dostatok financii. tri mesiace su pomerne kratka doba, ale tak aspon to motivuje cloveka riesit veci rychlejsie.😃 porozmyslam o tom este.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Keď človek nemá dosť € na prehnane drahú rekuperá… @frantisekca Popíš osvedčené riešenie za menej ako polovičnú cenu. Akú más skúsenosť?Odpoveď na príspevok od lvasko:
@frantisekca Popíš osvedčené riešenie za menej ak… @lvasko tiez si myslim..ludia maju peniaze ked potrebuju a velmi chcu. prehnane draha? ano to je vecny problem na co sa ludia v dnesnej dobe hlavne prizeraju. ale to nevidia, ze ked teraz zainvestujem tak sa mi to v podstate vsetko vrati v inej podobe.Odpoveď na príspevok od cielo33:
@lvasko tiez si myslim..ludia maju peniaze ked po… @cielo33 tak vsak ved aj na tom kureni sa da takymto sposobom v podstate usetrit, nie? cize by sa dalo povedat, ze tie naklady sa o kus znizia.Odpoveď na príspevok od seker47:
@cielo33 tak vsak ved aj na tom kureni sa da taky… @seker47 samozrejme. ono niekomu sa to zda vela dat za taku aktivnu centralnu rekuperaciu, ale vezmi si ze nemusis riesit v podstate klimatizaciu, doplnkove kurenie alebo boler na vodu.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Keď človek nemá dosť € na prehnane drahú rekuperá… @frantisekca zaujimalo by ma, ze co to je teda napriklad. mozno prides s niecim, co zmeni ludom zivoty. 😍Odpoveď na príspevok od seker47:
@frantisekca zaujimalo by ma, ze co to je teda na… @seker47 to uz sa ale asi nedozvieme 😅 nepoznam asi nic efektivnejsie co ti vie vyriesit takto viac veci naraz a hlavne ze ti to ani nezabera vela miesta, dalej udrzba nie je vobec komplikovana. ale no zaujimalo by to teda aj mna veru.Odpoveď na príspevok od ado88:
@seker47 to uz sa ale asi nedozvieme 😅 nepoznam a… @ado88 to je pravda, ale ked sa ti pokazi taketo all in one zariadenie tak potom ani nekuris, ani nezohrievas vodu ani nevetras, za predpokladu ze nemas zalozne riesenia...Odpoveď na príspevok od seker47:
@barbie888 super, dik za info... parada, ze si vi… @seker47 ako sa hovori ve dvou se to tahne lip 🙂 a druha vec neviem ako u vas, ale u nas je to tak ze aj ked bol nejaky ten sviatok tak nam rodinny prislusnici venovali financne ciastky lebo proste vedeli ze na co sa chystame a podporili nas v tom ked sme im ozrejmili ze co to vlastne je a ake vyhody to prinasa. tak aj to to mu celkom dopomohlo @macko444 vo vseobecnosti na to netreba ziadne specialne povolenie, teda je rozdiel ci ides zasahovat nejako do existujuceho domu alebo ides davat do novostavby.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@ado88 to je pravda, ale ked sa ti pokazi taketo … @cukrik25 nesúhlasím. Mám viem. Nemá sa čo pokaziť. Mne sa v záruke pokazil jeden zo štyroch ventilítorov (ani neviem aký) 1. odsávanie z domu, 2. nasávanie z vonku, 3. odsávanie z izieb 4. fúkanie do izieb. Jedna z tých funcii nešla chvíľu plnohodnotne, ale ostatné hej. Alebo ohrev vody: kompresorom čo je ekonomicky výhodné, ale je v tom aj klasická elektrická odporová špirála. Ak odíde jedno nahradí to druhé, akurát dlhšie trvá ohrev teplej vody a ak je to kompresor, tak nedochladzuješ, alebo nedokuruješ, lebo kompletne vyhriať priemerný dom sa nedá 1kW výkonom, ale vetráš pasivnou rekuperáciou. To nie je tak, že ak sa niečo pokazí nemáš nič.Odpoveď na príspevok od lvasko:
@cukrik25 nesúhlasím. Mám viem. Nemá sa čo pokazi… @lvasko v jednej vete pises ze sa nema co pokazit a zaroven v dalsej to hned vyvratis. Ked docitas moj prispevok cely, tak vlastne len potvrdis co som napisal.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@lvasko v jednej vete pises ze sa nema co pokazit… @cukrik25 Včdy a všetko sa môže raz pokaziť, ale nie je to tak, že všetko a nemíáš nič. Ak sa ti pokazí kotol nekúriš, ak ohrev vody nemáš teplú vodu. Tak je to aj s touto aktívnou rekuperáciou all in one. Jedine, že by nešla elektrina. Takže toto riešenie určite nie je horšie ako iné akože lacnejšie. Tvoje tvrdenie je zavádzajúce a keďže to nemáš, nevieš. Ja mám používam, viem. Treba sa vyvarovať odsudzovať a negatívne hodnotiť veci, len podľa svojich predstáv, ak o tom nič nevieš.Odpoveď na príspevok od lvasko:
@cukrik25 Včdy a všetko sa môže raz pokaziť, ale … @lvasko uz teraz viem ze bude tento prispevok pre teba zbytocny ale budis: 14.1. pises ze sa nema co pokazit, zaroven dodavas ze sa ti pokazil jeden zo styroch ventilatorov ( pre tvoju info, ventilatory su tam iba dva, ale ja to nemozem vediet lebo nemam, však?) 16.1. pises ze pokazit sa raz moze vsetko. Tak kde je pravda? Moze alebo nemoze? To ze nemam nilan este neznamena, ze neviem ako funguje, rovnako ako ty nemas doma vrtulnik a vies ze bez vrtule nevzlietne. Ziadna raketova veda. Nikde som nepisal ze nilan je horsi alebo lepsi ako ostatne technologie. Ale rovnako nezavadzam tvrdenim, ze ked odide ventilator tak ani nevetras, ani nekuris/nechladis a ani nezohrievas vodu. Z principu technológie nemas ako. To ze tam mas spiralu vo vode je zalozne riesenie. To som pisal tiez. Treba sa vyvarovat odsudzovaniu uzivatelov ktorych nepoznas. Prajem ti pekny den.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@ado88 to je pravda, ale ked sa ti pokazi taketo … @cukrik25 od toho sluzia ale tie pravidelne servisne kontroly predsa. a druha vec ked clovekaj pravidelne filtre meni, tak neviem, nemyslim si ze by tam bolo riziko nejakej poruchy. treba byt v predstihu a predvidat a to sa da dobre docielit prave tymi kontrolami :-)Odpoveď na príspevok od ado88:
@cukrik25 od toho sluzia ale tie pravidelne servi… @ado88 suhlasim. taktiez nemame ziaden problem a zas az taka starost s tym nie je co sa aj vymeny filtrov tyka. vsak to len raz za tri mesiace ti staci a niekomu aj menej.Odpoveď na príspevok od cielo33:
@ado88 suhlasim. taktiez nemame ziaden problem a … @cielo33 akoze niekomu aj menej? vsak to zavisi od jednotky, nie?Odpoveď na príspevok od macko444:
@cielo33 akoze niekomu aj menej? vsak to zavisi o… @macko444 ano zavisi to od jednotky, no skor to zavisi od toho aj kde byvas a ake je rocne obdobie - pel, prach z cesty, potom mnozstvo komarov, pavukov, lienok. no je tam toho ked to ides vymenit :-DOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@lvasko uz teraz viem ze bude tento prispevok pre… @cukrik25 Debata je o skúsenostiach s jej používaním. Nemáš nijaké, zato všetko vieš. Chrobík Truhlík , ak vieš kto to je.😆Odpoveď na príspevok od lvasko:
@cukrik25 Debata je o skúsenostiach s jej používa… @lvasko 😆 dobre si povedal, ale taky sa najdu vsade. mne napriklad pri vybere a rozhodovani taketo forum dost pomohlo 👍️Odpoveď na príspevok od ado88:
@lvasko 😆 dobre si povedal, ale taky sa najdu vsa… @ado88 v com konkretne ti tu boli ludia napomocni? to by ma zaujimalo 😃 kedze tu sa najde tolko "odbornikov" 😆Odpoveď na príspevok od macko444:
@ado88 v com konkretne ti tu boli ludia napomocni… @macko444 tak ale to zase vies posudit kto hovori k veci a kto zase "z cesty" 😅 a ako normalne uvazujuci homo sapiens sapiens by si mal vediet posudit co sa ti viac oplati a do coho je vyhodnejsie investovat 😉Odpoveď na príspevok od seker47:
ale tak niekedy sa tu clovek aj nieco nove dozvie… @seker47 jasne, fakt to pomaha. ako keby ju doma nemame tak este doteraz sa budim s upchatym nosom a skriabanim v hrdle kazde rano z toho sucheho vzduchu. to bolo na porazenie. a hlavne ked aj decka su chore, tak som musela zakazdym rozmiestnovat tie aroma difuzery a zvlhcovace. toto je o mnoho komfortnejsie.