Rekuperácia Komfovent Domekt (C6/C6M) - aktualizácia firmware

Ahojte, pridávam návod na aktualizáciu firmware + moje postrehy. Oficiálny návod od výrobcu : https://www.komfovent.com/en/download... V skratke : 1. Vypnúť cez ovládací panel RJ. 2. Zadať v PC IP adresu RJ + "/g1.html". Napríklad : 192.168.1.2/g1.html 3. Vložiť firmware, ktorý stiahnete cez link vo vyšie uvedenom .pdf 4. Hotovo Upozorňujem,že verzia firmware C6_1_5_39_61 je posledná, ktorá ukazuje presne aktuálnu účinnosť rekuperátora. Novšie verzie ukazujú maximálne nominálnu hodnotu. V mojom prípade pri R 450 V to je 87%. Riešil som to oficiálne cez výrobcu. Najnovší firmware k dnešnému dňu je verzia C6_1_5_43_68 Po aktulalizovaní firmwaru začala RJ ukazovať nesprávne hodnoty aktuálneho výkonu rekuperátora. Namiesto cca. 500W až 2200W. Technik sa na mňa napojil cez vziadelenú plochu a nastavil správne hodnoty v servisnom menu. U mňa to je 80m3/h pri výkone ventilátora 20%. @asex Zdieľam moje skúsenosti. Možno niekomu pomôže. Ináč som s RJ maximálne spokojný.
Odpovedať
Dakujem za upozornenie na blbosti, co najnovsi fw ukazuje. Rozhodne si zatial ponecham ten co mam, minimalne do vyriesenie popisovaneho problemu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

Ahojte, pridávam návod na aktualizáciu firmware +…
@purplesticks Ahoj, vidim, ze novy firmware je .70 (C6_1_5_44_70_P1_1_1_5_46.mbin). Ja mam momentalne firmware (C6M 1.4.30.45) - viem pouzit na C6M aj firmware C6 ? Zatial som sa stretol s rozlisovanim zariadeni na C6 a C6M - aj pri kupe filtrov. Mas info, ci aj firmware .70 trpi problemom ktory si popisoval ? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mzahor:

@purplesticks Ahoj, vidim, ze novy firmware je .…
@mzahor odkedy som dal posledný FW, tak rekuperáciu neriešim. Nemôžeš kombinovať firmware. Názov C6M a C6 označuje typ riadiacej jednotky = nemôžeš nainštalovať iný FW.
Odpovedať
Ahojte, mam instalovanu/zapnutu rekuperaciu Konfovent R400 V a snazim sa oriantovat v nastaveniach tejto jednotky a s tym suvisiaci reporting. Priznam sa, ze zatial velmi nerozumiem tym moynostiam, ktore administracia cez webove rozhranie ponuka. Preto moja otazka. Viete mi povedat, kedy sa zacne zobrazovat udaj o ucinnosti rekuperatora? Zatial mi nic neukazuje, vid. obr.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matosl:

Ahojte, mam instalovanu/zapnutu rekuperaciu Konfo…
@matosl rekuperácia tepla je 0W, ak dobre pozerám. Asi je teplota prívodu vyššia ako nastavená požadovaná teplota, čiže ide voľné chladenie bez rekuperácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matosl:

Ahojte, mam instalovanu/zapnutu rekuperaciu Konfo…
@matosl a v aplikácii je to jednoduchšie zobrazené, čiže možno to bude prehľadnejšie na začiatok. Kým človek zistí čo je čo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?