Odpoveď na príspevok od cepo:
Pekny den, ziadam o radu ako vyriesit problem s p… @cepo čím to asi bude? Žeby tým, že prívod do rozdeľovača na poschodie vychladne viac, ako prívod do rozdeľovača na prízemí?Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@cepo čím to asi bude? Žeby tým, že prívod do roz… @wilson1281 to mu moc neverim, rura je dlhsia len o 3m a ide vo vykurenom prostredi. Keby isla po vonku tak mozno.Odpoveď na príspevok od cepo:
Pekny den, ziadam o radu ako vyriesit problem s p… @cepo Si prestav prietoky na rozdeľovači.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@cepo Si prestav prietoky na rozdeľovači. @frantisekca cely spodok je priskrteny a prestaveny a nepomaho to.Odpoveď na príspevok od cepo:
Pekny den, ziadam o radu ako vyriesit problem s p… @cepo uz to niekedy fungovalo?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@cepo uz to niekedy fungovalo? @cukrik25 nie, kazdu zimu kurenara s tym otravujem a stale kaze priskrtit spodnu vetvu na privode.Odpoveď na príspevok od cepo:
@wilson1281 to mu moc neverim, rura je dlhsia len… @cepo takže o 3m dlhšie sa ochladí. A pochybujem, že máš v dome 35 stupňov, aby meodovzdavala teplo.Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@cepo takže o 3m dlhšie sa ochladí. A pochybujem,… @wilson1281 Teoretizujes.Skus si zmerat o kolko ochladne plasthlin trubka na 3metroch.Pri prietoku,ktory treba na vykurenie podlazia nemeratelny rozduel.Odpoveď na príspevok od cepo:
@cukrik25 nie, kazdu zimu kurenara s tym otravuje… @cepo voda ide cestou menšieho odporu, čiže treba ten spodok ešte viac priškrtiť. Tú hlavnú vetvu skúsiť treba ešte viac. Ešte by bolo riešenie pomocné čerpadlo na poschodí, ale to je možno zbytočné pri týchto m2.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@cepo voda ide cestou menšieho odporu, čiže treba… @marsdm skusim este priskrtit ale mi to uz pride ako velmi min. prietok dole. Ale staci priskrtit len pritok spiatocku netreba?Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@cepo takže o 3m dlhšie sa ochladí. A pochybujem,… @wilson1281 nehadam sa ...Odpoveď na príspevok od dusan72:
@wilson1281 Teoretizujes.Skus si zmerat o kolko o… @dusan72 nehadam saOdpoveď na príspevok od cepo:
@marsdm skusim este priskrtit ale mi to uz pride … @cepo dajte fotky rozdelovacov a prietokomerovOdpoveď na príspevok od cepo:
@marsdm skusim este priskrtit ale mi to uz pride … @cepo no prietokomery mas aj hore aj dole (poschodia). Ak hore mas 2l/min a dole 0,5l/min tak problem nebude v regulovani, ale ze mas hore riedkeho hada vzhladom na tepelne straty... Takze mozno to budes musiet rozdelit na rozne teploty pre vrch a spodok... Skrti sa na prietokomeroch, vetilmi sa zatvaraOdpoveď na príspevok od minoo:
@cepo no prietokomery mas aj hore aj dole (poscho… @minoo to ja viem se ventilmi sa zatvara ale moj kurenar mi takto kazal ... Rozdelit tym myslis hore termostat aj dole termostat?Odpoveď na príspevok od cepo:
@minoo to ja viem se ventilmi sa zatvara ale moj … @cepo myslim tak, ze do hornej podlahovky pojde teplejsia voda - to uz ako, je na kurenara co to videl, lebo tych sposobov je viac...Odpoveď na príspevok od cepo:
@marsdm skusim este priskrtit ale mi to uz pride … @cepo kľudne ešte priškrtiť prívod, keďže to kúri viac ako hore. Keby je to už moc, tak sa to otvorí zase, veď to je záležitosť pár sekúnd pootočiť jeden ventil. A aké prietoky sú hore a aké dole? Foto pomôže možno ešte.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@wilson1281 Teoretizujes.Skus si zmerat o kolko o… @dusan72 no,ja by som si tým taký istý nebol. Mám to k rozdeľovaču od kotla cca 7 metrov v plastohliniku, ktorý je v izolácii a pod ním a nad ním je ešte 6 CM eps a na ten kúsok to spraví pokles povrchovej teploty cca 3-4 stupne. A keďže jemu to ide do poschodia, aj tlak bude iný na poschodí ako na prízemí. Bohvie,ako to má ťahané do poschodia a úbytok tlaku a teploty tam isto bude.. a to MERATEĽNÝOdpoveď na príspevok od marsdm:
@cepo kľudne ešte priškrtiť prívod, keďže to kúri… @marsdm posielam foto ale tie prietoky slabo vidno su spinave viecka.Odpoveď na príspevok od minoo:
@cepo myslim tak, ze do hornej podlahovky pojde t… @minoo okrem dvoch termostatov ake sposoby mas na mysli?Odpoveď na príspevok od wilson1281:
@dusan72 no,ja by som si tým taký istý nebol. Mám… @wilson1281 tahane to mam nasledovne. Kotol, pod nim rozdelovac prizemie a nad nim na poschodi 2 rozdelovacOdpoveď na príspevok od cepo:
@wilson1281 tahane to mam nasledovne. Kotol, pod … @cepo tie privody do rozdelovacov, co je to za dimenziu?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@cepo tie privody do rozdelovacov, co je to za di… @cukrik25 ???Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@cepo aky priemer maju tie rury? @cukrik25 16mmOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@cepo aky priemer maju tie rury? @cukrik25 16mmOdpoveď na príspevok od cepo:
@cukrik25 16mm @cepo to mas medzi kotlom a rozvadzacom 16mm rury? Alebo si sa pomýlilOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@cepo to mas medzi kotlom a rozvadzacom 16mm rury… @cukrik25 nie od rozvadzacov 16mm do izieb, od kotla 30mm