Podlahove kurenie Heatflow - skusenosti?

Ahojte, stale mam dylemu ci dat podlahove vykurovacie rohoze od Devi alebo skusit Heatflow. Mate niekto skusenosti? Ake su vyhody / nevyhody? Dakujem
Odpovedať
Nevýhody oboch sú vysoké faktúry za spotrebovanú elektriku ....dosť často sa tu o tom píše.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 zalezi aku ma tepelnu stratu.
Odpovedať
rozdiel medzi devi a heatflow? je to asi jedno ale ak by bola cena rovnaka podla mna lepsie heatflow,aleasi nebude rovnaka :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mám Heatflow. Bungalow 11x10m tehla 30cm + zateplenie 20cm, strop zateplený 40cm, trojskla. Heatflow + 7cm betónový poter. Rekuperácia nie je ... podľa mňa je to drahá zbytočnosť. Výhody : - rýchly nábeh tepla - za 20 minút je v miestnosti stav aký chcem a potrebujem. Preto keď nie som doma, znížim teplotu aj o 3 stupne. Keď sa vrátim, zapne sa kúrenie a kým sa vyzlečiem, mám pohodovú teplotu. - dokonale ovládam teplotu v každej miestnosti (podlahové čidlá + teplomer) + riadenie Loxone Smart Home systémom. - počas vetrania v miestnosti sa kúrenie automaticky vypne. Po zavretí okna/dverí sa opäť zapne (ak treba) - Infra naraz zohrieva betónový poter, steny, nábytok a všetko ostatné v miestnosti, preto je nábeh rýchly. - mal som možnosť porovnať s odporovým drátom (známy si ho dal) ... je to iná liga Nevýhoda : - je to elektrika, ktorá je vždy najdrahšia. Ale nemal som na výber...ako mnohí iní. Priemerné mesačné náklady mám kúrenie 70e + ostatná elektrika 30e. V jan-feb prekúrim 150-200e mesačne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?