Trubka na podlahove kurenie/stropne chladenie

Dobry den. Chcem sa vas spytat na nazor, ktoru z tychto rurok by bolo najvhodnejsie pouzit na podlahove kurenie, ktore urcite nebude v systemovej doske (moj nazor: je to drahe a zakryva to velku cast rurky), ale bud bude volne polozene na polystyrene chytene tackermi, alebo asi najskor na kari rohozi prichytene uchytkami (nieco taketo http://simurda.sk/sk/podlahove-kureni... ) tak, aby to bolo co najblizisie k stredu poteru. Ide o ro, ze budem vykurovat tepelnym cerpadlom a chcem dosiahnut co najnizsiu teplotu vody v kureni. Dalsim kriteriom, teda hlavnym co teraz chcem riesit, kedze to bude prvotne je, ktoru z tychto rurok by ste mi odporucali zaliat do zelezobetonoveho stropu ako chladenie (strop bude filigranovy). 1) http://www.kupelnesk.sk/sk/135403/e-s... 2) http://www.cube-podlahovekurenie.sk/p... 3) http://www.cube-podlahovekurenie.sk/p... V projekte mam Rautherm 17x2 v systemovej doske, ale to je drahe riesenie. Teiz sa mi nepaci, ze mi naprojektoval tri okruhy, ktore maju cez 120m dlzku. Ale to dam prerobit, radsej dam o tri okruhy navyse, aby to bolo rovnomerne. Dakujem za vase nazory, postrehy, myslienky.
Odpovedať
1
2
Nedavajte ruru s hlinikom ale bez sietovany polibutylen.
Odpovedať
http://www.ozonius.sk/blog/najkvalitn...
Odpovedať
@gkrivanek podľa článku teda PEXa, prečo teda polybutylen?
Odpovedať
Profilova fotka
@xkodiakx nešpekuluj...daj Rehau a máš pokoj
Odpovedať
Nechcem rehau. Ani som sa nad tým nezamyslal, keď som videl cenu. A presne preto isté ho nechcem, prečo aj čerpadlo Viessmann. Pýtam sa na tieto konkrétne značky a rozmery, alebo niečo podobné. Ktora šírka by bola najlepšia pre chladenie na zaliatie do betónu a kúrenie do podlahy v tom zložení co som písal.
Odpovedať
@poliacik321 asi tak...
Odpovedať
Najviac sa predava standardny rozmer 16x2 a preto tlaci i cenu dole. Je lacnejsi ako mensie priemery i ked je tam pouziteho viac materialu. Najdi si osvedcenu znacku v akciovej cene, zalej to betonom a mas do konca zivota pokoj :-D
Odpovedať
@rkorba vies, ide o to, ze kvoli tomu cerpadlu premyslam nad tym vacsim rozmerom 20x2 od Slovarm Myjava. Myslim, ze by to mohlo byt na celkom dobrej urovni. Alebo ked 17x2 tak potom to od Ivaru (mylsim, ze to je znacka, nie?) co je tam v linku v akcii
Odpovedať
@rkorba ste otazka..ktory material by si teda doporucil? Pert Al Pert, Pex Al Pex, PEXa???
Odpovedať
Nic si o cerpadle nepisal (TC s tym nic nema) teda obehovom. Aku mas projektantom naprojektovanu roztec potrubia? Vela ludi pouziva 16x2 ku ich spokojnosti pri 15cm osadeni. Co clovek to nazor, zcitani ti poradia PEXa, pokladaci PE-rt koli jednoduchosti pokladky a taka univerzalna cesta pex al pex co citam a pocuvam po okoli.
Odpovedať
@xkodiakx pracujem vylucne s viessmannom od malych kotlov po stredne velke + TC Rovnako rehau od podlahovky po stropne chladenie Zaujima ma preco nie tieto znacky? Kvoly cene?
Odpovedať
@gkrivanek presne. Vyrába sa rovnaká kvalita za nižšiu cenu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xkodiakx za znacku sa plati ale velmi vela ludi si racsej obuje adidas
Odpovedať
@rkorba obehové? Veď to bude v tepelnom čerpadle myslím. V projekte mám rehau PEXa 17x2 na 15 cm, pri oknach (aj keď nie sú od zeme - také nemám vôbec) 7,5cm. 3 okruhy mi spravil cez 120m dĺžky, čo rozdelím radšej. Kúrenár mi hovoril nech dám plast hliník, tu čítam, že stačí PEXa. Tak neviem. Ja by som dal možno ešte viac 18x2 ale ci to stojí za to? Preto by som chcel zistiť, ktorý materiál by bol vhodný. Určite to chcem dat na kari rohož, aby som to dvihol do vnútra poteru. Tie systémové dosky berú veľkú časť povrchu rúrky. A je to tiež lepšie ako položiť priamo na EPS, tam tiež si myslím že neodovzdava celou svojou plochou.
Odpovedať
@gkrivanek noo...ja nepotrebujem platiť za značku ale mať že svoje peniaze maximálnu kvalitu. Len hlupák platí za rovnakú kvalitu viac kvôli značke. Ale to je každého osobná vec. Nechcem sa tu baviť o tomto ale o tých rurkach, ktoré by som mal použiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@xkodiakx no neviem,ja keď cením Rehau a vysvetlím jeho výhody tak nemám problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@xkodiakx a ktorá značka má zloženie trubky ako Rehau za nižšiu cenu a vyššiu kvalitu?
Odpovedať
@poliacik321 nehaj tak nema to zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek nedalo mi :-)
Odpovedať
@poliacik321 Uponor je myslím lacnejší ;)
Odpovedať
@poliacik321 Preco by som daval Mercedes, ked mi staci Skoda? Ide mi o to, ze som napisal ktoru z tychto troch, nie aku inu rurku by ste odporucili...a vy mi tu nukate rehau, alebo viessman. ďalej: Nikde som nenapisal vyssiu kvalitu, ale rovnaku. Taky Ivar napriklad si myslim, ze ma podobnu kvalitu, a PEXa som nasiel za ovela lepsiu cenu ako Rehau. A marketingove tahy na mna prilis nezaberaju...takze nemusis hovorit "vyhody". Letak si viem precitat aj sam. Ako vravi @gkrivanek : nehaj tak, nema to zmysel...ja doplnim: tu nepredas... To je ako s Porfixom a Ytongom v sucasnosti. Konieckoncov to aj tak omietnes a zateplis. Funkcne to bude rovnake, aj ked je Ytong rovnejsi, ale rozhoduje cena. @gkrivanek inak ja behavam v mojich asicsoch a som najspokojnejsi :D najlepsie bezecke co som mal...a o polovicu lacnejsie ako adidas...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Jsou na trubkách rehau rautherm označeny jednotlivé metry? Díky.
Odpovedať
@r4d3k74 su
Odpovedať
pridám sa do debaty, je pex-al-pex o tolko horší ako pex-a? myslím tým, ci je vyslovene zlá volba, alebo je to ok ale je lepsie dat pexa? :-)
Odpovedať
@simurdovie ovela lepsie sa kurenie robi s pexa, to mi ver
Odpovedať
ja to robit nebudem, ide mi len o tu kvalitu trubky, zalievat sa bude anhydridom :-|
Odpovedať
@simurdovie uplne dobre sa mi robilo aj s pe-rt...a je lacnejsi ako pexa, akebo pex-al-pex
Odpovedať
@xkodiakx nejde mi primárne o cenu, ani o to ako sa s tým robí, na to mám vodára. co som zistil tak nie je ani jeden typ trubky vyslovene zly, uplne nevhodny, ak tam clovek nedá xyz z pl za 3,8kč meter tak je jedno co tam je.
Odpovedať
@simurdovie nemusí ísť o cenu, ale napríklad keď viem, že ta polska rurka je ozaj robená v Poľsku a nie akože slovenská alebo nemecka a pritom dovezena z Číny, tak dám radšej tú ozaj poľskú
Odpovedať
no my asi pojdeme do Unidelta Deltall 16x2, dufam že to nebude šmejd.. pozná to niekto?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?