Podlahové kúrenie

Profilova fotka
Zdravim vás, chcem sa opýtať na skladbu podlahového kúrenia. Davam 2x polystyrén 50mm. Potrebival by som radu ohľadom dilatačnej pásky so sukienkou. Dilatatecna paska má ísť na prvú vrstvu polystyrénu, sukienku položiť na vrch spodnej vrstvya prikryť druhou vrstvou polystyrénu, alebo mate iný postup?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim vás, chcem sa opýtať na skladbu podlahové…
@matejb96 dilatačná páska oddeľuje poter, nie PS, stačí do hornej vrstvy ,sukienku nechajte v skrini.
Odpovedať
Len doplním to, čo napísal @jan45. Sukienka (PE fólia nalepená na dilatačný pás) má byť položená na vrchnej vrstve, resp. položená až na systémovej doske/hliníkovej tacker fólii tak, aby poter (najmä tekuté formy - anhydrit alebo liaty cementový poter) nezatiekli pod polystyrén. Úplný ideál je túto sukienku zacvaknúť pod rúrku podlahového kúrenia, aby sa pri realizácii poteru nezdvihla.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od milanpl:

Len doplním to, čo napísal @jan45. Sukienka (PE f…
@milanpl ďakujem za vysvetlenie, tým že nie som prívrženec anhydridu neočakávam zatečenie. Ale ani medzi doskami nie je vždy tesnosť, takže podkladná fólia vyvedená na stenu splní rovnakú funkciu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od milanpl:

Len doplním to, čo napísal @jan45. Sukienka (PE f…
@milanpl
Odpovedať
Profilova fotka

@milanpl
@matejb96 a na túto sukienku ide ta folia na ktorú sa pricvakáva rurka podl.kurenia?
Odpovedať

@matejb96 a na túto sukienku ide ta folia na ktor…
@matejb96 Nie. Táto fólia z dilatačného pásu ide až na vrch, ako písal @milanpl ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@matejb96 Nie. Táto fólia z dilatačného pásu ide …
@dedo758 jáj, takže foliu budem dávať pod sukňu dilatacnej pásky. Ok. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka

@dedo758 jáj, takže foliu budem dávať pod sukňu d…
@matejb96 ešte ak sa môžem opýtať, ak mám sem-tam také medzery medzi polystyrénom a stenou, môžem to vyplniť nizkoexpanznou penou?
Odpovedať

@matejb96 ešte ak sa môžem opýtať, ak mám sem-ta…
@matejb96 Tam treba dať zvukovú izoláciu nastojato, aby sa pre poter vytvorila vaňa a zvuk z krokov sa neprenášal do stien a ďalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?