Dlažba na podlahové kúrenie v NED

Ahojte, uvažujme nad dlažbu do domu, ale obávam sa chladu. emoticon Máme podlahové kúrenie a dobre zateplený dom. Vy čo máte NED a dlažbu na zemi, ako ste spokojný? Nemáte problém, že podlahovka je často studená, keďže dom je dobre zateplený a vzduch ohriaty? Takže termostat vypne kúrenie a hotovo? Aká ide teplota vody do podlahovky u vás? Ďakujem pekne
Odpovedať
@peto125 100x sa riesilo jasne ze bude studena, tu niektori. Vetraju dom aby vuac kurili a mali teplu podlahu, niemomu je studene vsetko nikekomu nie, sprav si ako vyhovuje tebe po dlazbe si uz prepokladam chodil tak vies aka je
Odpovedať
@sysell ta posledna cast vety ,,po dlazbe si uz predpokladam chodil,, ma posadila :)
Odpovedať
ano
Odpovedať
@peto125 Ak chceš s holým zadkom sedieť pred telku na zemi na dlažbe, hej bude to studené. Dokonca to bude studené ešte viac cez leto . Daj si plávačku a na to koberec . Odporúčam kúpiť papuče.
Odpovedať
.
Odpovedať
@sysell x ludi tu dlazbu chvali a x nadava. Správa sa to od domu. Ten tu je 100, ale ani jedna kde pise niekto kto ma NED.
Odpovedať
@peto125 tiez mam podobnu dilemu, zatial som rozhodnuty dat vsade vinyl.
Odpovedať
@peto125 Dlazba je chladna, ak je v celom dome neviem si to predstavit, vzdy je to vec nazoru. Rano vstanem z postele a postavim sa na studenu dlazbu? :-)
Odpovedať
@peto125 presne tak to je u nas. Dlazba je studena pri teplote na termostate 21 aj 22 stupnov. Dlazba sa ohreje az pri teplote 23 stupnov a viac, aby som citil bosou nohou ze je tepla.
Odpovedať
@peto125 Kazdy novy dom uz par rokov je NED
Odpovedať
@petinko1982 do izieb dáme drevo. Do obývačko kuchyne sa obávame kvôli trvácnosti :-D
Odpovedať
@peto125 Do kuchyne je asi lepsia dlazba a do obyvacky parkety, vsetko zavisi od vkusu. Dlazba aj ked je na podlahovke a nekuri sa v nej je studena. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
keď je NED dom, dlazba bude studená, mám zakazníka a ten ma v dome 24°C a sťažuje sa na studenú dlažbu, Ako to vyriešiť? keď pustíme dosť teplú vodu do podlahy rýchlo vykuri a dosť, chceme aby podlahové kúrenie kúrilo dhlšie, tak mu znížme výkonovú kapacitu, dva spôsoby, 1 znížime teplotu vykurovacej vody, (podlaha ale aj tak bude studená) 2 zmenšíme plochu podlahového kúrenia - zvýšime teplotu vody, kto má v obyvačke dva tri okruhy tak jeden dva zatvoriť, ale len časť podlahy bude teplá, kto len podlahovku robí , tak rúrky naťahať len na miesta kde sa bude chodiť naboso a s holím zadkom na zemi sedieť :-) naťahať rúrky vždy meter od steny nie na celú plochu miestnosi. ekonomika: pri plyne a elektrike, je jedno či tlačíš vodu do podlahovky 28 alebo 33°C, pri TČ ten rozdiel tiež nie je až taký dramatický
Odpovedať
Profilova fotka
@fural "naťahať rúrky vždy meter od steny nie na celú plochu miestnosi." tak na toto by som si dal pozor, to urcite nie!
Odpovedať
Profilova fotka
Ten kto si dá dlažbu do celého domu, tak predpokladá, že bude chodiť v papučiach. Nie preto, že je dlažba chladná, ale preto, že je tvrdá. Ani v zime keď sa vykúri by na nej nikto dlho sedieť nedokázal. Okrem toho sú už dnes na trhu aj koberce na podlahovku, nie je problém nejaký na dlažbu dať, napr. pred tú posteľ alebo telku 😉 Ja som dala dlažbu do celého domu, je to A0 a som spokojná.
Odpovedať
@fural To všetci čo stavajú teraz domy a majú dlažby (a nie je ich určite málo) tak ich majú celoročne studené? Alebo pozerajú telku pri otvorenom HS portály ? :-D
Odpovedať
@peto125 a ake maju byt? Maju teplotu okolia cca 20 stupnov, na pocit teplu nema nikto
Odpovedať
@sysell bol som na návšteve v novom dome a podlahu mali dlažbu a parádne teplú. Vnútri 23C. Neviem ako to bolo zateplené, ale keďže kolaudovali tento rok tak to muselo byť NED.
Odpovedať
ak máš dobre zateplený dom ako píšeš, tak sa nemáš čo obávať studených podlách. Áno budú chladnejšie ale o 3-4 stupne. Ak je ti to chladné tak si daj inú podlahu alebo podlahové kúrenie. Teraz by si sa čudoval do koľko nových domov sa nerobí podlahové kúrenie a naschvál sú "chladné podlahy". V lete ochladia stavbu a v zime slnko cez veľké presklenné plochy na južnej strane domu zohrujú podlahu. Ale samozrejme že tu platí, že ide o tmavé podlahy, väčšinou betón, žiadna dlažba. A domy sú navrhnuté individuálne na danú lokalitu. Žiadny katalógový projekt.
Odpovedať
@kaspy toho sa netreba báť, každá miestnosž má svoju tepelnú stratu, podla polohy, velkosti, podľa toho sa počítali aké veľké radiátory treba do tej ktorej miestnosti, tak isto sa dá vypočítať aká veľká ma byť vykurovaná podlaha (nezakrytá nábytkom) aby miestnosť vyhriala @peter977 podlaha bude pri podlahovom kúrení teplejšia od vzduchu o 2 - 4°C ale pri NED to bude len niekedy na pocit teplá, lebo noha - chodidlo môže mať teplotu 27°C a kameň nabetón ten pocit chladnéj podlahy ešte zvýši. v NED domoch má podlaha teplotu len 23 -25°C vzduch 21-22, čo som meral, sem tam sa ohreje na 27°C záver: idú vianoce, treba napísať Ježiškovi, nech donesie papuče :-)
Odpovedať
@peto125 lebo zle kurili alebo to prave zapli a za dchvilu sa to vypne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?