Dlažba-podlahové kúrenie ako je to v lete?

Mám na vás otázočku, tí čo máte podlahové kúrenie... Kúriť budeme drevom, chceli by sme podlahové kúrenie už len z toho dôvodu že v kuchyni, obývačke a po chodbách chceme dlažbu, takže aby nám nebola zima na nohy :-) Len by ma zaujímalo ako to riešite počas teplých dní-v lete? kúrite aj tak? predsa je len dlažba studená.. máme malého syna budeme mať aj ďalšie deti a ako asi každé dieťa väčšinu času trávi na zemi..tak aby aj im nebola zima :-) budem vďačná hlavne za vlastné skúsenosti :-)
Odpovedať
1
2
V lete je dlazba studena. !! Ak su deti treba volit inu krytinu Korok Plavajucu Gumolit.
Odpovedať
Profilova fotka
v NED je dlazba studena(okrem akumulacneho startu) aj pocas vykurovacej sezony...teda na to aby sa na nej hrali deti...nehovoriac o medziobdobi(medzi vyk.sezonou a letnymi teplami)...ludia su z toho neskutocne frustrovani
Odpovedať
@zuzka149 a čo tak vinyl,na údržbu paráda,je teplejšia,dobre vodí teplo odporúčajú na podlahové kúrenie. :-) my ju máme v kúpeľke,kuchyni,na chodbe,ale nemáme podlahové :-(
Odpovedať
@zuzka149 ja mam vsade laminat cize plavacka 0,8mm Egger a dlazbu len kupelka, wc, zadverie, urcite by som si inde dlazbu nedaval pretoze rad chodim bosí a dlazba je studena nie len v lete ale aj v prechodnom období...niekomu sa moze zdat chladny aj laminat ale neda sa to porovnat s dlazbou...
Odpovedať
@zuzka149 neviem, co tu trepu za nezmysly. Pocas tepleho leta dlazba nie je studena, moj termostat ukazuje 25-26 stupnov v podlahovke bez kurenia. Dlazba sa od vnutorneho vzduchu zohreje dostatocne, a chodime bosi. V chladnej oblasti to moze byt inak, ale ja byvam na juhu pri BA. Dlazba je studena v prechodnom obdobi, vtedy treba papuce alebo nejake prechodne koberce pre deti. V zime dlazba studena nie je, ak sa kuri podlahovkou. Vsetko ostatne su iba osobne dojmy, realne je to takto. Ak to nevies prezit, daj drevene parkety, laminat je teplejsi iba o nieco malo. Drevene parkety budu v zime chladnejsie ako vykurena dlazba. Mimochodom, podla tejto teorie maju v lete vsetci ladovu dlazbu aj v kupelni, co nemoze byt pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@kranex hej , mam dlazbu v celom baraku a kazdy den a som taky frustrovany, normalne rozmyslam, ze si to hodim :-D.
Odpovedať
@kranex Pripajam sa k prispevku nadomnou, tiez sme z dlazby u nas strasne flustrovany :-D
Odpovedať
@zuzka149 dlazba studena bude, bud si zvykni na papuce, alebo daj inu krytinu. My mame palubovku a v kuchyni dllazbu s podlahovkou a ja by som najradsej dlazbu zrusila a dala nieco prijemnejsie. Mne je na dlazbe zima aj ked ide podlahovka na rozdiel od palubovky, ktora je 100% prijemnejsia na pocit.
Odpovedať
@zuzka149 vidis kazdy ma na to svoj nazor je to o pocite, ak nosis papuce je to jedno. Nic nepokazis ci das dlazbu alebo laminat. Mne vyhovuje laminat
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka149 máme aj dlažbu (v kúpelni, vstupnej chodbe a oboch WC) a všade inde vinyl - nedá sa to porovnať - dlažba je na pocit studená väčšinou roku (mne to osobne nevadí lebo nosím papuče) ale pre deti je určite príjemnejší iný druh podlahy
Odpovedať
@gkrivanek Nemyslim si, ze je vyrazne studena. Ide aj o z vyk, ale urcite nie je o moc studensia. Mala som aj korok presne pre tento dovod - kvoli detom, ked boli male a rozdiel bol minimalny, ak vobec nejaky, teda pokial ide o pocit chladu. V lete teda urcite nie, aspon pre nas, ale je fakt, ze na dlazbe nelezime ani po nej nelezieme, ako male deticky. Na druhej strane je fakt, ze ak sa pes chce v lete ochladit, tak voli dlazbu, na laminate mu je asi teplo. Skor je dlazba tvrdsia ako korok, preto ten pocit. Teraz mam dlazbu v chodbe, obyvacke a kuchyni a chlad nie je, ale je to tvrdsie, aj ked asi len " v hlave". Decka behaju bose stale. Dlazba je jednoduchsia na udrzbu. Kazdopadne je to vec vkusu a preferencii.
Odpovedať
Profilova fotka
dlažba je v lete o nieco studensia, ale da sa to riesit kusovými kobercami tam, kde sa hraju deti... na zimu sa mozu pripadne zrolovať a odložiť. Neviem si predstavit, ze by si kurila v lete, preboha naco?? :-p Okrem toho, ani plavačka nie je nejako " tepla, pre mna je rovnako chladna ako dlažba, rozdiel takmer nevnimam. Skor je rozdiel v pocitovej tvrdosti, ze je to ine na pocit. Dlazba je tvrda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Studený odchov je zdravší. :) Keď si spomeniem, akú zimu sme mali v rodičovskom dome, hlavne ráno a tu som, tak výber podlahy je zanedbateľný. :)
Odpovedať
@kinnetic no možno?ale nie od spodu, zima je nepríjemná,môžeš mať 5 svetrov,nohy holé,tak ti bude stále zima.
Odpovedať
@kinnetic ved toto... ludia by dnes kurili do podlahy este aj v lete, a potom, ze tie deti maju slabu imunitu.
Odpovedať
@zuzka149 treba si uvedomit este jednu vec a to ze ak mate dobre zatepleny dom, vykurovacia sustava nebude tak casto aktivna ako v ´´beznom´´ dome, nebude prakticky cely den kurit resp. podlaha bude len vlazna, ja som aj pre tento dovod dal laminat, chcel som aj vinyl ale ten bol cenovo o dost vysoko, dal som za podlahu 15€/m2, ked sa mi o 10 rokov nebude pacit vytrhnem ju z podlahy a nahodim inu...
Odpovedať
Tak ďakujem za všetky názory. Mne osobne nevadí aj keď behám bosá po studenom, no predsa len keď sa mi malí hrá na zemi je to niečo iné. dom ešte len ideme stavať tak máme cca rok čas kým budeme riešiť kúrenie.. no chcem byť o všetkom informovaná aby sme to mali potom jednoduchšie a nelámali si hlavú nad tím čo by bolo lepšie atď ... Je pravda ako písal @gashtaan že imunita u detí keď im budem pod zadkami kúriť aj v lete by bola asi slabá... no keďže neviem ako to v lete je tak sa pýtam osobne by mi to nevadilo keby hodím aj počas leta sem-tam do kotla drevo ak by to samozrejme bolo nutné :-) tak ešte zvážime čo by bolo pre nás výhodnejšie či prijateľnejšie :-)
Odpovedať
Dlazba je v lete studena! Bars ktory dom pozrem vsade je dlazba studena😆
Odpovedať
v lete sa maju deti hrat vonku. kupte bazen za 150e a mate vyrieseny problem so studenou dlazbou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ked si zoberies IR teplomer a nastavis spravne emisiu, zistis ze teplota dlazby a laminatu je uplne rovnaka :), cela ta vec nema totiz nic s teplotou ale s vodivostou. Cez to vsetko behame doma bez papuc aj v lete.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj mas NED a male deti?..teda take ktore sa batolia alebo hraju na zemi?
Odpovedať
kedze sa vyraba projekt,alebo uz je nebodaj hotovy, mali by ste vediet ake bude kurenie a aka podlaha na nom. Nemate vobec cas a vobec nie rok. V lete prikurovat? Ludia kupuju klimatizacie na leto,nie drevo do krbu. Dlazba je pocitovo chladna, aj nohy z nej su studene jak lad- pomalsie sa vyrovnava teplota tela s teplotou dlazby ako napr. pri drevenej podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
@kranex ano, mam NED (35kWh/m2/rok) a 10rocnu dceru, ktora stale beha bosa a sedi na zemi.
Odpovedať
Dlazba je tak strasne ladova!!! Pre deti nevhodna. Kto dlho vydrzi sediet na studenej dlazbe? Mocove cesty dovidenia. Dajte si podlahove kurenie a na to laminatovu podlahu. Uz som precitala o tom vela. Mam zazitu niekolko rokov dlazbu s podl.kurenim. Niektore drevene podlahy su tiez vhodne na podl.kurenie, ale su dost drahe. Vela trpezlivosti vam prajem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my pojdeme pravdepodobne do vinylu v celom dome okrem kupelne, wc a technickej...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali v rodicovskom dome dlazbu vsade okrem izieb, takze aj v obyvacke a podlahove kurenie.ano dlazba je chladnejsia, alr praveze v letnych horucavach to bolo skor prijemne. Vyrastli sme tam s bratmi a sme zdravotne v pohode. V obyvacke sme mali kusovy koberec, takze smr sa hrali na nom. Teraz byvam v dome mojho stareho otca a tam su koberce, no napriek tomu mi je v prechodnom obdobi mi je zima na nohy. Myslim, ze je jedno aky povrch sa zvoli, aj tak je medzi v tom obdobi chladno na nohy.
Odpovedať
@zuzka149 Ti co tu maju dlazbu ti budu pisat ake je to dobre a ze s tym nemaju problem. Nikto nevravi, ze je to zle a ze je s tym problem, je to brutal na h°ovno a niekto s tym problem ma niekto nie. Chcel by som tu vidiet tych odbornikov, keby si tak sadli pred telkou a dali by si nohy na dlazbu, ci by ich mali cely vecer na nej polozne, hole samozrejme a nie vo vykurovacom obdobi.. Jediny argument ktory daju je- dame si papuce a je to v pohode... Tak naco zateplovali barak? Mali si dat kozuch na pyzamo a nemuseli zateplovat, ani kurit :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird este raz. Teplota dlazby a dreva, laminatu vinilu a cohokolvek ineho je rovnaka :). To je to iste ako mat ruky v 20C vode a 20C vzduchu. A je to presne naopak ako pises, ti co maju dlazbu nikoho nepresviedaju a netvrdia ze laminat je naprd, ale ti co ju nemaju cely cas pisu ako je to totalne naprd, staci ked si precitas len tuto diskusiu.
Odpovedať
@majkoj ja pisem z vlastnej skusenosti. Nemas vobec pravdu. Napr teraz som sa dotkol plavacky a nerezovej nohy stola.. Ta pocitova teplota oboch mateeialov je neporovnarelna.. Tak isto ked bude slnko piect na koberec a na plech, koberec ta popali?
Odpovedať
Dlazba ma v lete presne tu istu teplotu ako ked mas radiatory. V lete je rozdiel medzi podlahovkou a radiatormi ziadny.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?