Podlahové kúrenie - suchý systém

Ahojte, máte niekto skusenosti s podlahovkou inštalovanou suchým systémom? To znamená, že sa na teplovodné rúrky nedáva žiaden poter. Niečo takéto https://www.univenta.sk/produkt/sucha...
Odpovedať
@egoo ja som to pozeral ale je to velmi drahe... ceny tych specialnych dielov su vysoke - tie pliesky, polystyreny atd. Takze beton a svojpomocna montaz na sponky vychadza najlepsie. Preco to riesis? kvoli hmotnosti alebo len tak?
Odpovedať
@igor256 kupili sme dom kde je len elektrina, momentalne su tam elektricke radiatory v zasuvke a to je strasny zrut takze potrebujeme zmenit cele kurenie. podla viacerych diskusii aj s nejakymi znamymi alebo odbornikmi tak mi vychadza najlepsie podlahovka s tepelnym cerpadlom. No a potrebujem sa do mesiaca prestahovat takze mam casovu tiesen kde by sa to mozno stihlo mokrym sposobom kde by sme museli nechat vyschnut poter aby sme mohli davat na to podlahu. Dalsi problem je ten, ze ak by sme isli do standardnej 'mokrej' podlahovky tak musime vyburat povodny poter a zobrat 5cm polystyrenu aby sme nemuseli zdvihat vsetky dvere, linku atd. takze sramovanie a novy poter ma vychadza taku istu sumu ako ked si priplatim za tuto suchu podlahovku, kde nemusim burat pol baraku a len to polozym na povodny poter a par cm zarezem interierove dvere resp. zdvihnem linku (skor znizim sokel a nohy) ... len tuto suchu podlahovku nema nikto koho poznam a teda ci je to naozaj dobre a nebudeme lutovat casom, ze sme mali ist do normalnej ... cena vychadza podobne kedze by sme museli este prerabat.
Odpovedať
@egoo ja som to tu pozeral: https://www.atria.sk/polystyren-pre-s... Tam mas kolko coho treba a cenu. No to je tazko. Riesit 1-3 mesiace kvoli domu v ktorom budes byvat 5-20 rokov. Chapem ze niekedy je to tazko ale predsalen to nie je o tom, ze nemam cas tak si kupim mobil v prom elektre a o 2 roky ho aj tak rozbijem a vymenim. vydrbat poter by nemuselo byt naskodu (ak sa da) lebo si vies zvacsit tepelnu izolaciu zospodu - co Ti dobuducna tiez prinesie nejaku usporu.
Odpovedať
@igor256 no prave naopak, tu by sa tepelna izolacia zmensila, ak by som isiel do toho, ze zrusime poter, ktory tam teraz je a ideme do mokrej podlahovky. momentalne je na zakladovej doske len hydroizolacia, 100mm polystyren, folia a poter. Navrh je taky, ze sa zrusi tento stary poter a vezme 5cm polystyrenu namiesto ktoreho sa da systemova doska s rurkami a zaleje novym poterom ... takze pridem o 5cm polystyrenu .. ak pojdem do sucheho tak necham polystyren aj poter ako tam je a na to polozim priblizne 3cm systemovu dosku (polystyren) s trubkami a tym plechom a priamo na to plavajuca podlaha aj ked najradsej by sme dali vynilovu, ktora je vhodna na podlahovku.. takze by sme sa zdvihli o mozno 5cm a zarezali len z dveri, nemusime ich cele zdvihat. takze pri suchom budem mat o nieco lepsiu izolaciu zo spodu. a riesim to uz dost dlho len teda zatial mam viacej plusov pre tu suchu podlahovku len malokto to pozna takze neviem ci tam nieje nejaky hacik okrem ceny.
Odpovedať
@egoo no este by si mohol dat na poter infra folie, ale to ma spotrebu ako elektricke kurenie. neviem ako mas zatepleny dom... kolko sa plati za tie radiatory (asi su na el. kotol, ci?)
Odpovedať
@igor256 obvodove mury su 375mm porfix a 100mm EPS. tie radiatory niesu na vodu takze ziaden elektrokotol. maju normalne kabel a su strcene do zasuvky na 230
Odpovedať
@egoo a koľko platíš pri akej rozlohe a teplote?
Odpovedať
@majko to myslím má
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?