Nefunkčný termostat k elektrickému podlahovému kúreniu

Dobrý deň, už asi posledná naša nádej je, že sa niekto z vás stretol s podobným problémom alebo mu napadne niečo, čo môže chybu spôsobovať.už rok a pol sa snažíme nájsť príčinu nesprávneho fungovania vzduchového senzora termostatu Warmup3ie. Termostat pokiaľ je vypnuté ohrievanie podlahy zobrazuje na displeji absolútne správnu teplotu vzduchu. Ako náhle sa kúrenie zapne teplota začne extrémne stúpať napr. je v miestnosti 21 a ukazuje 27 a cieľ je nastavený na 22. Takže sa kúrenie vypne nakoľko je podľa termostatu cieľ splnený, aj keď reálne nie je a teplota pomaly na termostate klesá napr aj na 19 potom sa opäť zapne a šialene nahrieva podlahu na povolené maximum 27-28, keďže sa snaží splniť nastavený cieľ. Takéto vypínanie a zapínanie a následné nahriatie podlahy na maximum nám robí obrovskú spotrebu. Nikto nevie prísť na to, prečo sa to deje. Termostat bol kompletne 3x vymenený za nový a nedávno boli revíznym technikom skontrolované káble aj do rozvodnej skrine aj do podlahy a podlahového senzora. Tam je všetko okej. Elektrikár nedávno urobil pripojenie tak, že samostatný kábel nahrieva podlahu a samostatný je prívodný k termostatu (nerozumiem elektrike ale cez nejaký stikač), takže prúd na ohrev podlahy nejde cez samotný termostat, takže ním sa určite neprehrieva. Neviete niekto, čo by to mohlo spôsobovať?
Odpovedať
@dominikaochotnicka to by si musela poslať schému ako je to zapojené, ak sa to zapojí na stykač termostat ovláda jeho cievku, ked termostat zopne , zopne i stykač cez silové kontakty, to ale nemôže ovplyvňovať teplotu termostatu, ten má snímať len teplotu vzduchu
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikaochotnicka pozri navod ked mas ci je ten termostat dobre nastaveny, on dokaze merat teplotu podlahy, teplotu podlahy s limitom teploty vzduchu a teplotu vzduchu.
Odpovedať
@rusty727 všetko je praveže dobre nastavené, limity, záťaže. Ak je nastavený podlahový snímač, teplotu si drží, len vzduch meria úplne odveci. Po tom roku a pol sme už konzultovali všetky možnosti nastavenia aj s ich technikmi, nikto nechápe, čo sa deje
Odpovedať
@duzu ved to povedali aj elektrikári, že to tú teplotu neovplyvní.. ale kedže meria teplotu pri vypnutnom kúrení úplne dobre, musí sa tam niečo stať, keď sa zapne, no nik nevie čo.
Odpovedať
@dominikaochotnicka "Ako náhle sa kúrenie zapne teplota začne extrémne stúpať napr. je v miestnosti 21 a ukazuje 27 a cieľ je nastavený na 22." Podľa mňa máte prehodené vstupy pre čidlo miestnosti a čidlo podlahy... Zapne sa kúrenie a ukazuje nie teplotu v miestnosti, ale teplotu dole v podlahe pri kábli... Preto taký rýchly nábeh hodnoty na display..
Odpovedať
@dominikaochotnicka pripadne, pokial je vsetko zapojene tak, ako ma byt (svorky 6,7,8 ) moze byt este nastaveny zly typ podlahoveho cidla: • Probe specification: If you have already installed a sensor which was not supplied by Warmup then you can use this setting to allow your thermostat to function. The possible options are NTC10K (standard probe supplied by Warmup with the 3IE), NTC12K (probe supplied by Warmup with previous models of thermostat) and NTC15K. Note that all thermostats are different and Warmup can only validate the thermostat’s performance when used with a Warmup probe supplied for use with the 3IE.
Odpovedať
@dominikaochotnicka myslim ze nejaky dobrak babrak nechal cast vykurovaneho kabla este v chranicke v stene,skus provizorne predstenovu montaz termostatu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?