Izolácia pod elektrické podlahové kúrenie

Dobrý deň, riešime elektrické podlahové kúrenie pri rekonštrukcii 30 ročnej dvojposchodovej chaty, aby sa dala používať celoročne. Kúrenie je iba doplnkové ku kachliam. Potrebujeme čo najnižšiu skladbu podlahy. Prízemie je podpivničene, vykurovalo by sa 30m2 a poschodie rovnako. Čítala som o termoizolacnych stierkach Stermoizol, Q-therm, Aero-therm floor,ale nenašla som veľa dobrých recenzií. Podlaha je krivá,takže ju potrebujeme vyrovnať predtým než položíme podlahové kúrenie nivelackou. Chceli sme ukladať elektrickú rohož priamo do lepidla a pokladať dlažbu. Niečo medzi nivelackou a elektrickú rohož treba asi dať. Našla som tvrdenu izolačnu dosku 6 mm napr HAKL TB 06. Alebo či radšej použiť odrazovu podložku niečo na tento spôsob https://www.termoobchod.sk/reflexna-f... Vedeli by ste poradiť aký skladbu podlahy spraviť. Ďakujem
Odpovedať
Ja osobne by som nedával žiadne podlahové elektrické vykurovanie.Má to hrozne dlhý nábeh a velké náklady na prevádzku.Ja som dal na chatu tepelné čerpadlo vzduch- vzduch a cez wifi ho ovládam pred príchodom na chatu tak cca 1,5 hodiny pred príchodom a prichádzam tam a už je vykúrené na 21 stupňov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bobo3:

Dobrý deň, riešime elektrické podlahové kúrenie p…
@bobo3 Chceš povedať, že v podlahe do ktorej budeš dávať podlahové vykurovanie nieje žadna izolácia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ferove365:

Ja osobne by som nedával žiadne podlahové elektri…
@ferove365 ďakujem za názor, tepelné čerpadlo sme sa rozhodli nedať. Vysoké počiatočne náklady a po prepočítaní nákladov na vykurovanie plochu a 4 mesiace v roku sa nám to neoplatí. Zároveň ten typ elektrického vykurovania ktoré chceme dať má deklarovaný nábeh za 20 minút. Tiež budeme mať ovládanie na diaľku. Zároveň mi tepelné čerpadlo nedá pocit teplej podlahy pri chôdzi po dlažbe.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@bobo3 Chceš povedať, že v podlahe do ktorej bude…
@toky1 trikrát som si prečítala môj príspevok, ale nikde nepíšem že izolácia tam nie je. Iba neviem aká, dokumentácia nie je a staviteľ zomrel, takže sa nemám koho spýtať. Chcela som pomoc s výberom izolácie na nivelacku, ktora by nasmerovala teplo do miestnosti v ktorej je uložené el. podlahové kurenie a neuniklo teplo do miestnosti pod ňou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bobo3:

@toky1 trikrát som si prečítala môj príspevok, al…
@bobo3 No ale ani nepíšeš, či tam je. Preto som sa pýtal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?