Vysoké náklady na elektrické podlahové kúrenie

Ahojte, mám záujem o kúpu RD, avšak dosť ma odrádza elektrické podlahové kúrenie. Predpokladané náklady na prevádzku domu 100m2 - novostavby sú vypočítané až na 150 eur mesačne, čo sa mi zdá strašne veľa. Okrem toho mám rada teplo, doma si kúrim na 23 až 24 stupňov, a to sedím v svetri a 2 ponožkách, preto asi budú náklady ešte vyššie. Plánujeme dať do obývačky aj krbové kachle, ale tie by sa určite nepoužívali každý deň. Aky máte názor na tento typ kúrenie? Nie je ekonomicky úspornejšie teplovodné kúrenie s elektrickým kotlom? Ani jedna lokalita, ktorú pozeráme, nemá zavedený plyn. Ďakujem za všetky reakcie.
Odpovedať
1
2
No ja som tiez zvedavy, svagor ide kurit prvu zimu el.podlahovym kurenim 75m2. Kolko prekuri.
Odpovedať
@julie2525 ci to bude elekricke podlahove kurenie alebo s elektrokotlom prevadzkove naklady budu cca rovnake. 150€ mesacne na 100m2 je velmi velmi vela ... To je neaky stary nezatepleny dom?
Odpovedať
@julie2525 Ešteže tí čo to postavili nenapísali ako obvykle 100eur mesačné náklady a potom tu ľudia vyplakávajú. S tým drevom je to veľmi nekomfortné ...špina prach , sem tam sa podarí aj trochu dymu ...potom zase treba vetrať. Ozaj by som zvážil taký devolopersky projekt kúpiť ak máš rada tak teplo a nechceš aj 200eur prekúriť. Ja by som pouvažoval nad klímami ...skôr ako tým drevom ale to nech spomíňajú tí čo s nimi kúria.
Odpovedať
@mackoke Práveže novostavba od developera, zastavaná plocha 123m2, úžitková plocha 95m2. Mne to príde tiež strašne veľa, ja by som očakávala náklady pri takomto dome cca 100, Max 120 eur. Ide o stavbu z tehly 30cm, zateplenie polystyrénom 15cm.
Odpovedať
@leilak1 ja teplo z krbu milujem, krb majú aj rodičia aj svokrovcov, to je u mňa podmienka. Ale viem, že je s tým trocha neporiadku, s tým rátam. A svokra kúri aj na 28 stupňov, to je pre mňa ideálna teplota :-)
Odpovedať
@leilak1 prečo práve klimami? To je o toľko lacnejšie? Neviem si predstaviť, že by mi to napr. V detskej izbe fučalo celý deň.
Odpovedať
@julie2525 - 28stupnov? to ani nemozes mysliet vazne, ved to musi byt aj suchy vzduch a navysse ten obrovsky teplotny rozdiel medzi vonkajsou a vnutornou teplotou moze byt dobry akurat na pravidelne choroby. Treba trosku otuzit organizmus nie ho takto prehrievat cez zimu doma ;-)
Odpovedať
@mirec1 To asi mysleli, ze vodu ohrievaju na 28°C. Cize otuzuju 8-)
Odpovedať
@mirec1 my sme obe zimomrivé, zase ak niekto nechce chodiť zababušený v dome, musí si prikúriť. Napr. Moji rodičia kúria na 21 stupňov a to fakt mrznem, tam neviem existovať. Môj byt vykurim na 23,5 stupňa Max. Lebo tam je termostat, viac ma to nepustí, ale teraz som tiež zababušená. Mne nízka teplota dosť vadí, hlavne keď sa nehybem a pracujem.
Odpovedať
@julie2525 kúpiť si stacionárny bicykel :-D budeš aj zdravá aj teplo
Odpovedať
@julie2525 preco klimami? lebo ja mam dom 120m2 - vodne podlahove kurenie s elektrokotlom + 3 klimatizacie a rocne kurenie ma stoji 300-350€ ... kurime tak na 24C
Odpovedať
@leilak1 :-D to je tiež riešenie, zlepsí mi to kondičku, ale to mi peniažky nezarobí, keďže často robím z domu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mackoke tie klímy máte v každej izbe? Sú zapnuté celý deň? Lebo tie náklady na vykurovanie sú naozaj ukážkové :-) v podstate to môže byť tiež riešenie na dokurenie, aj keď prvotné náklady asi budú vyššie.
Odpovedať
@julie2525 ano mam ich v obyvacke, spalni a detskej idu len cez den par hodin ... v noci nikdy .... investicne je to v pohode ... 3 klimy cca 1500€
Odpovedať
Tak to naozaj nie je veľa, keď sa nad tým zamyslím, aj v práci kúrime klímou na 25 stupnov. Do obývačky určite budeme dávať klímu, čiže možno cca 700 eur náklady navyše. Ďakujem za dobrý tip :-)
Odpovedať
@mackoke 500€ kus??? to ti kto montoval posielaj kontakt!!!
Odpovedať
Aké má ten dom tepelné straty?
Odpovedať
@tomas1989 ak sa mňa pýtaš, tak netuším, to sú len predpokladané náklady, dom sa bude kolaudovať v decembri.
Odpovedať
@julie2525 ano, zabudol som označiť, v projekte bude aj táto časť , treba si ju pýtať , ak nemáte plyn tak je možnosť aj tč, záleží od financií
Odpovedať
@tomas1989 to áno, ale teraz si to určite nebudeme môcť dovoliť, a popravde asi ani nebude kde ho postaviť, v predu je málo miesta na to a dozadu domu sa nedá autom dostať, tam je z oboch strán iba po 2 m. To sú tieto developerské projekty 😅 keby nám to neponáhľalo, tak asi určite počkám na niečo lepšie.
Odpovedať
@slavoslav klima cca 400€/ks + jednotky som si namontoval sam a ujko chladiar na dochodku mi ich len spustil zobral za to 40 + neaky material k tomu ....
Odpovedať
@mackoke no, to im ale musíš uviesť, lebo bežný smrteľník kvalitnú jednotku pod 600 nezoženie a chladiari im to s montážou tiež pod 200€ nespravia. Pekné, že si sa chcel pochváliť, ale. zbytočne ich zavádzaš.
Odpovedať
@slavoslav klimu som kupil za 400€ na nete ... To si vie kazdy vygooglit ... Ujka chadiara som tiez nasiel na nete ... Tiez si ho vie vygooglit kazdy .... Na youtube je milion videi ako sa montuje klima .... Kto nevie pracovat s pocitacom ten musi zaplatit .....
Odpovedať
@mackoke prepáč že žijem vo svete kde očakávam viac profesionality zvlášť pri zariadeniach obsahujúcich látky vyžadujúce osobitný prístup zaškolenej osoby s patričným vybavením. Teba možno netrápi prípadný únik látky, nejaké garancie, záručný a pozáručný servis. Ale myslíš že @julie2525 je natoľko technicky zdatná, aby sa mohla zveriť do rúk fuškárovi, ktorý jej to za 40€ naplní a sama si navrhne potrebné zariadenie a na internete ho vyberie a sama namontuje? Málo je tu nariekajúcich, že im to a hento nefunguje, alebo, že to nespravili dobre?
Odpovedať
@slavoslav ano mas pravdu, je tu kopa placucich ludi ktorym super vychytene firmy dodrbali co sa len dalo, ktorym super vychvaleny kurenar ktory to robi cely zivot navrhol zle kurenie, ktorym spickovy projektant nevrhol blbe riesenie. Je doba ked ludia potrebuju na vsetko firmu a myslia si ze najdrahsie riesenie je najlepsie. V dobe ked je pristup k informaciam absolutne jednoduchy si ludia pred tym ked sa do niecoho pustia si o problematike neprecitaju zakladne informacie a potom tu placu. @julie2525 som nic neradil ... Ale aj ona si moze na nete najst klimu za 400€ a dat si ju za 200€ namontovat ... Este stale je to len 600€ pri troch je to 1800€ ale kludne si moze dat namontovat spickovu klimu od spickovej firmi za spickovu cenu :-)
Odpovedať
@mackoke No ja som žiadny kvalitný invertor za 400€ nenašiel, poraď
Odpovedať
@slavoslav prosim ta, navrtas diery, das hmozdinky, pristrutkujes jednotku. Navrtas dieru do steny na hadice. Podobne nahodis vonkajsiu. Tu nastavs maly problem kvoli fasistickym eu zakonom je tazko kupit fitingy rurky a pod takze treba zavolat chlapa ktory ma na to povolenie. Kazdopadne ak si zozenies trubku kupis si pertlovaciu sadu za par eur kludne si vies sam zapojit medene trubky a vsetko je v podstate ready. Klimy su od vyroby naplnene, staci otvorit ventil a hotovo. Ked chces byt seriozny zavolas odbornika co ti system radsej odsaje a zapipi ci dakde nieco meunika. Ked je clovek sikovny spravi si smoro vsetko sam a c hladiara zavola len na s pustenie. @julie2525 ak chces vediet kolko bude stat kurenie vypytaj si energeticky certifikat, alebo nejaky energeticky posudok a nemusi sa trapit uvahami o cene z brucha.. hovoris ze 150 je moc 120 uz ok, nie aj to je dost vela
Odpovedať
@sysell Tak veru-niektori mantaci sa naucili robit niektore bezne veci a teraz za to pytaju neskutocne prachy a este to obhajuju ake je to zlozite a aku odbornu zdatnost na to treba a pri tom sami maju vychodenu leda biednu obycajnu ucnovku :-D
Odpovedať
@julie2525 tvoj developer chce ušetriť a veľmi.. elektricke kurenie podlahove..kablami je asi najlacnejšie riešenie ..pardon..ešte konvektory sú lacnejšie. Ostatné systémy kúrenia sú drahšie na realizáciu podstatne! To že máš všade okolo domu len 2 metre tiež svedčí o tom, že developer strašne šetril. Náklady na kúrenie podlahovkou akoukoľvek sú veľmi ovplyvnené tým, ako dobre je zateplený celý dom, ale zvlášť podlaha. Ak budeš mať v podlahe 5cm polystyrenu v jednej vrstve, tak môžu byť náklady vyššie, detto ak bude sokel zateplený tiež iba 5cm polystyrenom. Toto si pozri v projekte aj na stavbe, koľko je tam zateplenia v podlahe.
Odpovedať
@stanno Dakujem za reakciu. Mne sa tiez zda, ze sa na tom dost setrilo, ale ak ma clovek zaujem o kupu domu a stavba je pre neho narocna, moc si nenavyberam :-( Este ideme pozriet jeden dom, tam je teplovodne kurenie elektrickym kotlom, medzi domami sa da prejst autom, ale zase je horsie rieseny, nema pekne rozdelenu dennu a nocnu cast, stoji rovnako, ale je na nom o dost viac prace. Z coho ma ide porazit, ze v kupelke navrhli iba vanu a WC samostatne a do kupelne sa uz druhe WC nezmesti. V druhom projekte nie je predpriprava na krb, ten neviem ako tam dorobime. Kazdy developer asi setri kde sa da, resp. ak nesetri, uz su domy mimo nasu cenovu kategoriu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?