Wifi termostat a elektricke podlahove kurenie (odporove droty)

Termostat som kupil wifi z Gearbest. https://sk.gearbest.com/other-home-im... V podlahe mam spolu s odporovymi drotmi teplomer, ktory byva pribaleny k termostatom. Termostat ma teplomer aj v sebe. Ked som prepol na externy (v podlahe) tak mi ukazovalo o 10st.C vyssiu teplotu ako realne je. Nie je mozne ho ani vyladit a znizi teplotu o tych 10st.C - to ide len v pripade interneho teplomeru. Je zly teplomer v zemi? (kontakt preruseny nie je, v tom pripade by ukazalo error) Termostat umoznuje pripojenie z mobilu len v pripade, ze je mobil na domacej (lokalnej sieti) - kedze nikde nie je mozne zadat verejnu IP adresu. Vnutorny teplomer ukazoval oproti netatmo rozdiel teplot 2st.C, tak som to musel v nastaveniach posunut o tie 2st.C. Termostat ma programovanie na 5 roznych nastaveni casov a roznych teplot a dva na vikend. Pri instalaci bol problem to vopchat do kp68 hlbokej. Je vhodne na taketo veci dat asi stvorcovu instalacnu krabicu.
Odpovedať
@radoslavc a aka je otazka? Samozrejme ze su vhodnejsie UK alebo USA instalacne krabicky to si si mal uvedomit uz pri instalacii krabiciek. Kontaktuj vyrobcu, mozno tam bude dake nastavenie mimo manual inac mas smolu.
Odpovedať
@rkorba otazka je na ludi co to riesili a mali s tym problem..alebo im islo vsetko hladko. Co sa tyka toho rozdielu teploty toho externeho snimaca v zemi. Taktiez ci niekto to ma poriesene tak, ze moze pristupovat cez verejnu ip adresu. Tie krabice som nikde predtym o tom necital, ani pri odporucaniach toho termostatu to nebolo...a tie krabice treba pri skoro vsetkych veciach ako su napr. usb porty v stene...atd..nic z toho nevojde do kp68. Dalsia vec co pozorujem - teraz pri teplote okolo 0st.C ohriatie z 19st.C na 22st.C trva cca 3-4h pri 2,8kw kablov v zemi...velmi drahe kurenie, nehovoriac o silnom magnetizme v zemi...este dobre, ze som tam dal aj trubky na teplovodive kurenie..inak by som mal problem...
Odpovedať
@radoslavc Skusal si ten termostat s tym cidlom este pred tym, ako si ho zabetonoval? Ten co predava ti nebude hovorit co treba lebo potrebuje predat a ostatne je tvoja kapusta. Ja na to myslim uz dopredu a mam 30ks 86x86 skatuliek. Ten nabeh mas strasne dlhy, to je taka velka miestnost? Skus si zmerat pretekajuci prud ci ma ta podlaha naozaj 2,8kw odber i ked uz s tym taktiez nic neurobis. Teplovodna podlahovka je top a mas jedine stastie ze si na to myslel.
Odpovedať
@radoslavc no problem bude asi ten, ze v podlahe mas napriklad PTC cidlo teploty a termostat potrebuje NTC, alebo naopak. ;-) PTC čidlo (polovodič: KTY81-121) : 0°C….806,7 Ohm, 25°C….990 Ohm NTC čidlo (polovodič : 103AT-2) : 0°C……27,3 kOhm, 25°C…..10 kOhm Ak mas multimeter, zmeraj odpor cidla, co mas v zemi zabetonovane a odpor toho externeho cidla, co bolo pribalene k tomu termostatu. Ak sa nezhoduju /mala odchylka moze byt/ tak je to jasne.
Odpovedať
@radoslavc no kedze termostat pyta NTC cidlo, tak mas v zemi pravdepodobne PTC cidlo... Do KP68 to vopchas, len v nej musis odcvaknut na dvoch stranach take plastove vystupky.
Odpovedať
izba ma cca 16m2, dom je zatepleny... ved ono to voslo do tej kp68 ale velmi natesno...preto odporucam davat tie stvorcove ako sa vyssie spomina...a keby nemam hlboke kp68 tak je problem (a preto to odporucam kazdemu davat radsej hlboke...tie obycajne to je z nudze cnost..a len problemy potom...) to cidlo dik za rady, budem musiet premerat... vy pouzivat ktore cidlo? je lepsie pouzivat to v poteri?
Odpovedať
https://www.aliexpress.com/item/Beok-... mame tento (3ks). externe cidlo nevyuziame, iba to, ktore je priamo na termostate. ovladanie teploty funguje aj mimo domacej siete cez cloud.
Odpovedať
@balerina78 mam skoro taky isty, ovladanie cez danu aplikaciu...ale clodovu moznost tam nevidim..ako ste to riesili, cez aky cloud? vdaka
Odpovedať
ovladanie termostatov pridanych v aplikacii funguje aj mimo domacej siete. skuste sa odpojit od vasej wifi a byt pripojeny len cez mobilne data a vyskusajte. je to funkcia aplikacie. app sa vola Beok Home, podla obrazkov na linku, co ste dali vyzera tak isto ako moja.
Odpovedať
@balerina78 tak to by bol dokaz ze cinania bez vedomia to odosielaju na cloud...nemal som cas to skumat, neskor sa k tomu dostanem...ale je dobre si dat netatmo a podobne vecicky a clovek uz ani na zachode nema sukromie:)
Odpovedať
ved to je samozrejme. ako inak by si to chcel? jedine cez pevnu ip co je pre bezneho uzivatela scince fiction. pri spusteni si akceptoval ich podmienky, inak by si app nespustil. a to ze mam v obyvacke nastavenu teplotu 23 stupnov nie je informacia ktoru by nemohol vediet cinsky ľud.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?