Mobilna klimatizacia - vyvod / tesnenie okna

Ahojte vsetci. Chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenost s krytmi / tesnenim na okna ked mate mobilnu klimatizaciu a potrebujete vyviest teply vzduch cez okno...jedna sa o nieco ako na obrazku. Mame chatu a hore je naozaj peklo ked hreje cely den. Toto je docasne alternativne riesenie aby sa tam dalo aspon spat kedze mame pozicanu mobilnu klimu. Mate s tym niekto skusenost? viete mi odporucit nejaky kryt co ozaj funguje? Dakujem
Odpovedať
denna prevadzka 10 - 18 hod.,nám vychladí max. o 2-3 st. miestnosť 5x5 m.
Odpovedať
neviem co cakate :) pri mobilnej klime inej moznosti ak nemate dieru nato tak pouzit toto ... alebo potom uz len hadica cez otvorene okno
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pietttro:

Ahojte vsetci. Chcem sa spytat ci tu ma niekto sk…
@pietttro lepšie, ako nič, ale stále naprd, lebo to, čo odíde hadicou, musí niekadiaľ pritiecť.. t.j cez netestnosti kade-tade. a to, čo príde, má takú teplotu, ako je teplota vonku. mobilné klimatizácie majú veľmi nízku praktickú účinnosť. v prípade fixnej klimatizácie žiadny vzduch nemusí pritiecť.. t.j, vovnútri sa ochladzuje vzduch od výparníka, vonku sa ohrieva vzduch od chladiča na ventilátore a nič sa nemusí vyfukovať...
Odpovedať
Profilova fotka
Úplný súhlas, keďže jednu mám. A zabudnite, že pri tom bude niekto spať. Vyberal som aj s ohľadom na hlučnosť, ale ledva sa pri tom dá pozerať telka. Účinnosť mizerná vďaka neustálej výmene vzduchu, do polhodiny po vypnutí máte rovnakú teplotu, ako pred zapnutím klímy. Dnes klímy nie sú také drahé, pokiaľ plánujete tie priestory v lete využívať, tak by som neváhal s investíciou do splitovej klimatizácie.
Odpovedať

@pietttro Mali sme svojho času v kanclíku mobilnú klimu od Airwell a akože vychladilo to ako-tak priestor ale fakt neverím, žeby som pri nej dokázal spať. Robila festovný randál. Neviem ako na tom sú s hlučnosťou tie dnešné mobilné klímy. Asi ako dočasné riešenie na chvíľu keď sa inak nedá tak ok každopádne volaj čím skôr chladiarov nech ti tam šupnú nejakú normálnu klímu. A daj si nejakú windfree ak ju chceš púšťať aj na noc.
Odpovedať

@pietttro Ano, mam skusenost s krytom, je to dobra vec, pretoze zabrani prenikaniu tepleho vzduchu okamzite spat od okna, kde sa vyfukuje hadicou. Potom sa do miestnosti nasava vzduch z inych casti objektu, ktory moze byt chladnejsi (spodne miestnosti), lebo klima stale vyfukuje von. Byva to riesene tak, ze sa musi prilepit pasik so suchym zipsom okolo okna a na ten suchy zips sa potom pripoji ten samotny kryt. Kryt ma zips, ktorym sa uzavrie diera len na velkost hadice. Je to lepsie, ako nic. Robil som si predtym aj lexanovu, alebo polystyrenovu zabranu, do ktorej som vyrezal otvor a instaloval hadicu. Zabranu drzala sietka proti hmyzu. Doporucujem este samotnu hadicu od klimy po kryt tepelne zaizolovat, usetrite si vyzarovanie tepla z hadice do priestoru. Da sa to napriklad aj omotanim deky a zastipcovanim krajov, aby drzala. Nevyzera to nejako extra, ale zvysuje to ucinnost chladenia.
Odpovedať
ako písali kolegovia , dočasné, nepraktické, hlučné, málo efektívne , drahé / 1kWh za hod. / , ako dočasné riešenie postačujúce ... my sme prešli na normálnu Vivax a tá 3,5 kW vychladí polovicu domu , tak že sme sa doma obliekali do mikiny :-D
Odpovedať
S mobilnou klímou som čaroval dve letá kým som pochopil, že je to totálna blbosť a dal som si namontovať klímu normálnu. A to som ju ešte mal celkom dobre urobenú, pretože som nemusel mať otvorené okno ako na obrázku, ale teplý vzduch z nej bol vyfukovaný cez komín izolovaným potrubím, pretože v tom čase som ešte nemal krb. V skratke, mobilná klíma hučí tak že po čase ťa z toho bolí hlava, málo chladí, keď nasáva tak v dobre izolovanom dome robí podtlak, na to aby mohla nasávať, musí niekde byť otvorené okno takže to naťahuje teplý vzduch z vonku, teplý výmenník sa ochladzuje už akože ochladeným vzduchom z miestnosti, treba kýbel na kondenzát. Možno je to individuálne, ale u mňa sa brutálne zvýšila vlhkosť v dome a aj keď bola klíma dôkladne vyčistená, tak bol cítiť taký smrádeček. A to všetko pri rovnakej, ak nie ešte vyššej spotrebe elektriny vzhľadom k mizernej účinnosti, ako keď si dáš namontovať aj tú najobyčajnejšiu splitovú klímu. Keď už sa to musí riešiť takto provizorne cez otvorené okno, skúsil by som nejak DIY vyriešiť aj to, aby klíma naťahovala vzduch z vonku a neochladzovala sa krvopotne vychladeným vzduchom z miestnosti. Zvýšite tým efektívnosť a nebude sa robiť podtlak, respektíve nebude treba vetrať a púšťať ďalší teplý vzduch do miestnosti.
Odpovedať
pridam sa k ostatnym, mobilnu klimu mam v garazi, kde je aj fve. Cenu energie neriesim (FVE...), ale inac ta 25m garaz spotrebuje ovela viac, ako klimatizacia samotneho domu.
Odpovedať
Ďakujem vsetkym za postrehy...tak ste ma aspon uviedli do reality :))...ono mam tu mobilnu pozicanu na dobi neurčitú tak som si hovoril ze ju vyuzijem lebo len stoji v povnici...nieje to nejaka stara sunka zase...no aspon viem ze ak ju pouzijem... tak ozaj len dočasne....trba mi klimu aj do bytuv tychto pekelny j teplách :) viete mi odporucit nejaku klasicku klimu? Cca maxdo 1000 eur je nieco?...
Odpovedať

Ďakujem vsetkym za postrehy...tak ste ma aspon uv…
@pietttro tu by som ozaj siel po cene,aj ten najhorsi split bude radovo lepsi,ako najlepsia mobilna klima. Ine,ako invertory sa uz snad ani nepredavaju,takze velmi nemozes sliapnut vedla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?