Mobilná klimatizacia je príliš hlučná je to ok?

Ahojte, dnes sme kupili mobilnú klimatizáciu whirpool pacw212co. Po zapnutí sme zistili že je hlučná viac ako sme si mysleli, okrem toho že hučí fúkanie vzduchu s čím sme počítali, dosť výrazne počuť motor alebo čo to je, proste niečo čo ju poháňa, tak že celá klíma od toho až vybruje. Ma aj tichý režim ale ten po zapnutí nič nerieši skoro žiadna zmena. Je to takto ok? Viete mi niekto poradiť? Klima ma 64 db. Ďakujem
Odpovedať
1
2
@0kubo0 je to ok musi to hucat, taketo klimy su fakt nudzove odporucam ked uz minat peniaze tak na mormalnu
Odpovedať
64db ? Ved tolko ma moja pracka :-D to musi byt riadny rachot :-D ze si si cital tieto udaje o hlucnosti az po kupe?
Odpovedať
Je to bežné, vychladte priestor dakym rýchlym s chladením a potom udržujte 22, tak nepôjde tichšie??
Odpovedať
To čo hučí je chladiaci kompresor. Mobilne presne takto hucia. Sám ju mám. Zapnutú ju mame len keď niesme doma na prechladenie lebo televízor ale rozprávať dá pri nej nedá. Mne najviac na mobilne vadí že ako odvádza teplý vzduch von nasáva čerstvý so všetkých špar v byte. Vrátane schodiska, stúpačiek a od susedov. Vrátane ich záchodov a kuchyne :(
Odpovedať
Mobilna klima obsahuje v jednom tele to, co normalna klima v dvoch castiach, vo vnutornej a vo vonkajsej jednotke. V tej vonkajsej su tie najhlucnejsie casti" kompresor a vykonny ventilator. Logicky ke dje toto vsetko v mobilnej klime, bude to aj dost hucat. 64dB je pre mobilnu klimu OK.
Odpovedať
Mobilna klima je fakt len take nudzove riesenie, co pouzijes par krat do roka niekde na chate. Ten hluk je neunosny, ja som na bazosi za stovku jednu kupil a za stovku som ju po tyzdni aj predal. A to nova by stala 300-400€. Dat taku sumu za mobilnu klimu je sialenstvo, ked za 600€ sa da kupit split.
Odpovedať
Ok, ďakujem za info. Vedel som že sú hlučné ale má tichý režim, no ten tiež nie je bohviečo. Ale zase taká tragédia to nie je. Svoj účel splni potrebujeme pred spaním deťom vychladiť detskú, príp. aj nám spálňu, keď sa ide spať sa vypne alebo nastavíme automatické vypnutie.
Odpovedať
Na 2-3 mesiace v roku mobilná stačí. Vždy keď sme von zapneme 2x denne a schladí z 27 na znesiteľných 24. Z tie peniaze good deal. :) Fakt mi len vadí ten smrad od susedov čo nasáva do bytu :(
Odpovedať
Existovali a mozno aj su klimy prenosne co mali kondenzator na cca 2m hadici a dal sa dat vonku cez okno/dvere a pod a nebol problem s nasavanim vzduchu a cirkuloval len vzduch v miestnosti, neviem preco to uz nerobia,
Odpovedať
@majkoj sem dával nedávno príspevok o hlučnosti mobilnej klímy, ktorú si nedávno kúpil. Skús sa ho opýtať na jeho názor :-)
Odpovedať
pokial sa nekupi splitova mobilna verzia vzdy sa bude stazovat na hlucnost skoda ze su take drahe https://teplozima.sk/remko-rkl-491-dc...
Odpovedať
Mobilna klimatizacia je uz z pricipu na chladenie velmi neefektivna, kedze musi nasavat teply vzduch cez vsetky spary v dome aby mohla nasledne vyfuknut vzduch von. O hluku ani nehovorim. Jedine na co sa hodi je susenie stavby, ked sa nevyfukuje vzduch von. Za mna vyhodene peniaze. @coddy Ten link co si dal, ta klimatizacia ma kompresor vo vnutornej jednotke, takze to s hlukom o moc lepsie nebude. Jedine v com je rozdiel od ne-splitovej, ze nemusi prisavat vzduch z vonku. Ale za tie peniaze.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danculd ver, ze ta neefektivita ti bude uprdele pokial sa maz rozhodovat ci mas v kancli 30, alebo 25C :). A tie moderne na tom niesu az tak zle, moja mam EER 3,6
Odpovedať
moja si akurat uziva odvlhcovanie v pivnici, ked sa v kancelarii ochladilo :-)
Odpovedať
@codyy Splitova mobilna klima za 1500€... Uplne najlacnejsi split za 500€ bude daleko lepsi v kazdom ohlade. Nad mobilnou klimou by som uvazoval jedine v takom pripade, ak nemozem vrtat dieru cez stenu. Akurat neznesitelne teplo vymenis za neznesitelny hluk :-)
Odpovedať
@majkoj Ved jasne, ked nemozes vrtat a robit dieru nepoviem ale ako si to moze kupit niekto do vlastneho bytu/domu, to nepochopim. Ruku na srdce, prevadzkoval by si to u seba doma? Jasne, EER3,6 moze mat, len otazka je kolko vzduchu navyse musi ochladit oproti splitovej. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd nie neprevadzkoval je to hlucne, ale v robote to bol dovod kupit si Sony WH-1000XM3 :). Opakujem v robote mi je jedno kolko vzuchu navyse musi ochladit, Dnes rano som po vikende mal v kancli 30C....
Odpovedať
U nas predavane mobilne klimy su odpad, stary tovar, na zapade uz bezne predavaju dvojrurove, prave preto aby nenasavali vzduch zvnutra..
Odpovedať
Preháňate to s tým hejtovaním..., ale každý má svoj názor. Nám účel splnila, ako som písal vyššie.
Odpovedať
@0kubo0 tiez si myslim, ze vedu z toho netreba robit. Podstatne je to aby splnila ucel, niekomu to staci, na obcasne pouzitie a zas je to aj cenovo dostupne riesenie. ;-)
Odpovedať
@0kubo0 k téme hlučnosť mobilnej klímy: aj keď má tichý mód, do tohto módu sa dostane až keď teplota v miestosti sa priblíži požadovanej, Keď je v miestnosti 28 a chcete 23 tak aj keď ju nastavíte na tichý mód aj tak pojde naplno pokiaľ sa teplota nepriblíži k požadovanej.
Odpovedať
@1bingo2 "Cenovo dostupne riesenie... " Pokial tu mobilnu klimu kupis z bazaru za stovku, ako ja, tak mozem suhlasit. Ale nove mobilne klimy stoja aj 400-500€ a za tu cenu uz kupis aj split, co je v porovnani ako trabant vs mercedes. Nad mobilnou klimou by som uvazoval len vtedy, ak split nie je mozne nainstalovat.
Odpovedať
@fural Aha, diky za info
Odpovedať
@1bingo2 toto moze aj nemusi byt pravda, niektore mobilne klimy stoja tolko, co normalna co si das spravit zabudovat. Takze je to aj o znacke aj o type aj o tom kde ju kupujes. Ono v tomto smere si myslim, ze vsetko ma aj svoje pre a aj proti ;-)
Odpovedať
@jarosujo Mobilna klima z Hornbachu - 260E, potom neskor ju predam na bazari za stvku :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Cafte, k teme mobilnej klimy by som rad dal zopar svojich skusenosti, po ktorych som ju po par experimentoch dostal v ramci moznosti do "dokonalosti" vdaka stavebnej priprave pre krb. Viem ze kopa ludi ma v dome komin aj privod vzduchu, ale samotny krb este nemaju. Kym ho este nemate a je vam teplo, daju sa tieto potrubia pouzit aj pre efektivne vyuzitie mobilnej klimy, samozrejme ako nudzoveho docasneho riesenia. Ako bolo spomenute vyssie, bezna splitova klima ma dve "krabice" - vonkajsiu jednotku ktora fuka teply vzduch a vnutorna krabica, ktora fuka studeny vzduch. U mobilnej klimy je vsetko v jednej bedni. Preto ten hluk, preto ten vyfuk s teplym vzduchom. Pri prvom zapojeni som logicky vyfuk tepleho vzduchu odviedol do komina. Je to lepsie riesenie ako mat otvorene okno. Problem je v tom, ze na ochladenie tepleho vymennika ta klima nasava uz ochladeny vzduch z miestnosti. Znizuje sa tym efektivita, toho vzduchu je fakt dost, v dome som mal podtlak, z nejakeho dovodu mi rapidne rastla vlhkost a bol stale citit taky smradecek. Navyse, tepla hadica kym vyustila do komina, spatne odovzdavala nejake to teplo spat do priestoru. Neskor som bol mudrejsi: Pre nasavanie vzduchu som si vyrobil privod z diery v podlahe. Taha to teda vzduch z vonku a nie z miestnosti. Pre odvod ohriateho vzduchu do komina som pouzil flexibilnu hlinikovu izolovanu hadicu pre vzduchotechniku. Jej vnutorny priemer 150mm pasuje na klimu a vonkajsi priemer 200mm zase pasuje do kominovej rury. Tym ze na povrchu nie je tepla, nevracia ziadne teplo spat do priestoru. Na hluk to samozrejme nema vplyv, podla appky v mobile nejakych 63 dB cize ziadna slava. Nerobi sa vsak podtlak, vlhkost vzduchu je v norme, ziaden smradek nie je citit. Ucinnost som teda dostal takmer na uroven splitovej klimy. No a preco sa takto "trapim" s mobilnou klimou? Zena o klime nechcela ani pocut, ked som do nej hustil od minulej jesene ze dajme si klimu tak nechcela. Prve dni horucav sme vdaka vonkajsim zaluziam a nocnemu vetraniu mali v dome prijemnych 23 stupnov. Kedze je horuco aj v noci, vyliezlo nam to na nejakych 25 - 27 a to je fakt dost. V tychto teplach maju firmy ktore som oslovil co sa venuju klimam vysokohorske prirazky a dlhe terminy dodania a zrovna sa mi nejaka ta tisicka po zemi nevala. Na klimu z Bazosa za stovku ktoru som kupil fakt ako nudzovku ked sme sa par dni ani len nevyspali, to spravilo muziky az- az. Dalsi level kam by som sa rad dostal, je mat klimu vonku tak, aby si to z vnutra z domu nasavalo vzduch a ochladeny ho zase fukalo naspat 🙂 Samozrejme ideal je splitova klima, ale osobne tuzim po chladeni podlahovkou alebo niecim inym, bezprievanovym.
Odpovedať
inak mam rovnaku klimu ako zadavatel a mozem potvrdit, je hlucna. Takze v tieto dni mam dve moznosti, uvarit sa alebo ohluchnut 🙂
Odpovedať
no tiez uvazujem nad mobilnou klimou, hlavne do kuchyne spojenej s obyvackou. S tym nasavanim vzduchu by to hadam bolo ok, ked mam rekupraciu? Neviete dakto?
Odpovedať
@milan_ asi radšej ohluchnem, aj keď ti poviem ze sediet v jednej miestnosti s tou opachou je o nervy uz po hodine. Telka musí hucat aby ju človek počul.
Odpovedať
@dzonyby Kedze mobilna klimatizacia ma prietok vzduchu 400m3/h a viac, tak urcite do domu s rekuperaciou nie je vhodna, kedze tym, ze vytvori podtlak, tak zacne aj cez "spinave" potrubie (to co sa pouziva iba na odtah) nasavat vzduch.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?