Jeden termostat v dome

Anonymný autor
Autor diskusie
Zdravím...mame úžitkovú plochu 162m2, máme aj podlahové kúrenie aj radiátory a kotol na pelety a tuhe palivo .....dali nám jeden termostat ze to stačí, príprava je este v dvoch izbách ale dali nám len jeden.....teraz sa nám zdá termostat ukazuje o 3 stupne menej ako ma, dali sme o nemu klasicky ortutovy teplomer a ten ukazuje o 3 stupne viac ako termostat. Menili sme v ňom aj baterky. Myslite ze treba nový termostat ? Nie je napojený na elekiku ale cez WiFi. Alebo treba prevzdusnit radiatory a rozvadzac? Byvame uz teraz tretiu sezonu .....Vďaka za normálne odpovede.
Odpovedať
Nastav na ňom o 3 stupne viac a máš to vyriešené ,nie je hádam dôležité čo ukazuje ,ale aká je reálna teplota
Odpovedať
Davam termostat na najchladnejsie miesto v dome,teda na parapetnu dosku,ked citim,ze je chladno v dome dam ho dokonca aj von oknom a hned sa spusti akulacka a radiatori hreju.Ale normalne ho mame na chodbe,a zavrete dvere. Mame tiez pelety,drevo ale len radiatori.
Odpovedať
Profilova fotka
Niektoré termostaty sa dájú kalibrovať. Treba preštudovať manuál a hľadať v nastaveniach kalibráciu teploty. Väčšinou sa to dá nastaviť ±5 alebo aj viac °C.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Zdravím...mame úžitkovú plochu 162m2, máme aj pod…
aj by som ti poradil, dokonca mám jeden veľmi slušný bytový termostat s malou hysteréziou, ktorý viem posunúť, ale komu? anonymovi? trp...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

aj by som ti poradil, dokonca mám jeden veľmi slu…
@zicher vies o tom ze tych anonymov bude viac lebo ludia sa boja opytat ze budu povazovany za hlupych. Takze ak to nemas ako prednastavenu odpoved tak do tyzdna to aj poslepiacky napises. Hlavne ze sa potesis 😀
Odpovedať
My máme jeden termostat ale daju na na ňom zvlášť nastaviť podlahovka a zvlašť radiatorový obvod a uplne to stači. Na radiatoroch máme ešte termo ružice a podlahovkové obvody do jednotlivých izieb môžeme vypnúť v rozvadzači. Ružice na radiatoroch vyžívame, lebo máme aj pivnicu a tam mame vacsinou vypnuté radiatory ale podlahovku sme za 8 rokov nemali potrebu vypnuť žiadnú vetvu. Asi by som nastavila termostat na vyšiu teplotu a neriešila by som.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@zicher vies o tom ze tych anonymov bude viac leb…
@wolodymyr ako keby zalezalo na tom, ci je hlupy nejaky anonym alebo "zicher" s nulovymi informaciami v profile.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@wolodymyr ako keby zalezalo na tom, ci je hlupy …
@gashtaan ale aspon vies, ci ide o jedneho notorickeho opytovaca na dookola to iste (stava sa tu) alebo to je stale niekto iny a ma zmysel drat klavesnicu... A btw. anonymizacia vzdy vedie k znizeniu prahu slusnosti a privetivosti... je to v ludoch...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?