Zapojenie 2 termostatov na jeden kotol

Dobry den, potrebujem vytiesit ovladanie vykurovania. Mame poschodovy dom, dole radiatory hore podlahovka so zmiesavacom. Potrrbujem zapojit 2 termostaty (hore a dolu ) aby som vedel nezavisle ovladat kotol z oboch casti domu. Na vetvu ktora pojde k radiatorom chcem pridat elektromagneticky ventil. Ked zopne termostat na radiatory tak zopne aj elektromag ventil a budu kurit. Ak zopne termostat na podlahovku tak zoone aj zmiesavacie cerpadlo na rozdelovaci a bude kurit podlahovka. Moja otazka znie ake pouzit termostaty a ako ich zapojit na kotol ( ostatne zapojenie mam vyriesene) kotol protherm tiger kondezacny.
Odpovedať
@lukyno222 Dobrý. Treba použiť zonovy regulátor, napríklad computherm Q4Z, do tej elektroniky sa zapoja termostaty a zonovy ventil, a v tej elektronike je aj svorka na Kotol, spinanie kotla v tiger condens cez svorku RT24. Treba vybrať klemu a tam zapojiť.
Odpovedať
@lukyno222 taketo systemy vykurovania sa riesia s dvoma cerpadlami a anuloidom. Vo vasom pripade neskoro a nikdy to dobre fungovat nebude ,ale da sa s tym zit. My tieto nizkonakladove riesenia kurenia nazyvame zbastardene kurenie. Ostava Vam pouzit ten cumputherm a pohrat sa s vyregulovanim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?