AKÝ termostat do miestnosti pri zónovej regulácii.

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu aký termostat zvoliť do miestnosti na zónovú reguláciu plynového kondenzačného kotla, zónová regulácia riadená cez servopohony. Najskôr sme si kúpili LIVOLO (viď foto) a hrúza des...pri kolísaní teploty v noci nepočúvam iné len cvakanie relátka v termostate, ktoré sa ozýva celým domov + displej nejde vypnúť, takže v noci osvetľuje miestnosti ako pouličné osvetlenie. Viete mi poradiť niečo spolahlivé, za rozumnú cenu a hlavne tiché a bez svetelného efektu ?? 😉 Ďakujem za rady a skúsenosti.
Odpovedať
@dzony23 Ja som kúpil cez eBay, za 17 € / kus. Tichý a po pár sekundách podsvietenie zhasne. Viac v tejto téme, aj fotka: https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...
Odpovedať
My zvazujeme salus, ale nemame s nimi este skusenost.
Odpovedať
@chrobak7 Zdravím, daný termostat ale funguje iba na elektrické vykurovanie, nie ???
Odpovedať
@dzony23 Nie, mám síce aj podlahové čidlo, ale je to hlavne priestorový termostat. To podlahové čidlo som ani nezapájal.
Odpovedať
@sadell salus odporucam
Odpovedať
@marcel714 máte aj konkrétny model??
Odpovedať
@chrobak7 takže ak tomu správne rozumiem, má v sebe zabudovaný snímač pristorovej teploty a ten si už sám reguluje a spína servohlavice rozdelovača. Správne??
Odpovedať
@dzony23 Áno, na spodku má snímač teploty. A hlavicu buď otvorí alebo zatvorí podľa teploty.
Odpovedať
@dzony23 VS30W a VS35W svorkovnicu KL06M a elektroventily
Odpovedať
Ja by som už klasické on/off termostaty nedával , a podobne on/off elektroventily. Sú aj inteligentnejšie ktoré fungujú v stave čiastočného pootvorenia, učia sa samy, a udržujú teplotný spad na spiatočke vetvy.
Odpovedať
@janopopovec Daj odkaz na nejaký taký termostat, ktorý by si dal. A aj termoventil, čo nie je iba on/off.
Odpovedať
@chrobak7 Hľadám, ale ako všetko na čo som kedysi narazil narýchlo neviem nájsť....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 1 https://www.deltastav.sk/servopohon-e... tento ma ja prospektový materiál 2 https://www.deltastav.sk/ekvitermicka... 3 https://www.deltastav.sk/ekvitermicka...
Odpovedať
@janopopovec tie ekvitermicke su klasiky on/off. Ta servopohonova by to teoreticky mohla dat podla riadiacej jednotky ale nech sa na mna nikto nehneva dat v mojom pripade 16x40ecok + daku super truper riadiacu jednotku len aby to malo moznost pootvorenia :-o
Odpovedať
@rkorba Ano chapem čo chceš povedať, vysoká. Ja ešte napojenú zonovku nemám, ale predpíravu ano. Pri zavádzaní som urobil chybu na ktorú ma eletrikár ani kurenár neupozornil, a to dva. 1. vačšina termostavo je podomietková a ja tie škatulky nemám urobené, vyvrtať sa dajú ale..... / pri tvrdých keramických dlažbách v kupelni to pojde ťažko 2 počet žil v inštalovenej predpíprave / 4 nie sú na všetky tipy dostačujäce ak sa ráta 2x na na 230 poprípade +1 na zemnenie , a dalšie 2 na komunikáciu nie sú taktiež pre všetky typy / Dá sa to ale vyvážiť bezdrotovými s napojením na 230V, nehodlám kvoli baterkám každoročne obiehať 11 termostatov. No a vec ekvitermiky je tiež zaujímavá pretože podlahovka má oneskorený nábeh kým ochladne a zase zopne a dotopí može to vodnou podlahovkou trvať, v grafoch to potom robí takú cyklickú stupajúcu a klesajúci krivku s vysokými vrcholmi. V závislosti od hrúbky poteru v ktorom sú trupky. To nie je ako odporák. Za mna určite Tech ale nemám doriešené chladenie podlahovkou ako si stým zonovka poradí preto som to zatial stopol. Mne sa pozdáva táto http://tech-reg.sk/k/seria-8 a to kvoli tomu http://tech-reg.sk/p/cs-m-8 / na každé poschodie jedno / a termostaty napr. tieto http://tech-reg.sk/p/eu-r-8-b-plus / aj ked su baterkové
Odpovedať
@janopopovec ja som si sprevadzkoval zonovku pred par tyzdnami a je to super, normalne citis teplotne rozdiely ked vchadzas do inac nastavenych izieb :-) A to sa bavime i 1C. Co sa tyka modu chladenia/kurenia, tak si to jednoducho vypinacom prehodim a z NO sa stane NC a termostat ani nebude vediet, ze ovlada chladenie namiesto kurenia :-) Ja som si priviedol ku kazdemu termostatu 5x1.5 a termostat realne vyuziva len 3 droty (2fazy a nulak) ale ma moznost i 3. fazy a to na chladenie. Cakom prask 7 WiFi termostatov 16 hlavic a riadiaca jednotka 320E.
Odpovedať

Odpovedať
@rkorba dva simky a jedna zahrnična? či roaming? 🙂) Daj linka sa svoju ak možeš.
Odpovedať
@janopopovec Pozri si tie termostaty od SALUSu co som tu spominal.Maju PID regulaciu a su aj na kutenie a aj na chladenie.
Odpovedať
@janopopovec @rkorba ten EGO ventil sa da zohnat priamo z DE za +/- 25€
Odpovedať
@marcel714 Ano mne sa toto páči, mám ho v hľadáčiku už dlhšie, snád ani tá cena mi až tak neprekáža. Ja mám 18 pozícii takže pálka, ale tie snímače na potrubiach 🙂)) Ono sa tu rieši funkčnosť zonovky bez AN ak sa vyčšina pozícii uzavrie, toto by mohlo pomocť...
Odpovedať
@janopopovec hlavne to,ze to ureguluje prietoky podla teploty na spiatocke,lebo ta je na kazdom okruhu ina pokial nie je super vystelovane na prietokomeroch.Ja mam 22 okruhov ale potrebujem len 18 servopohonov.
Odpovedať
@janopopovec ja mam 300l akumulacku a skoda ze som nedal 500l :-) len sa nevosla :-( Tepelko sa mi pri cca 2C (prva sezona) zapina odhadom 5x denne podla poziadaviek, cize kolko svieti, kolko x sa otvara garazova brana, cinnost v dome ... Netreba zabudat, ze mam i stenove okruhy a kupelkovy okruh mam otvoreny stale aby som dosiahol 26C pri rovnakej vstupnej teplote vody. Na cerpadlach (grundfosy) mam automaticke nastavenie prietoku podla poziadavky, cize idealna kombinacia na samoregulaciu bez dalsich pridavnych predrazenych blbosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?