Elektrický rebrinový radiátor - náklady

Ahojte, Prosím vás pomôžte sa mi trosku zorientovať v tejto problematike. Snažím sa vypočítať, kolko by stalo kurenie elektrickým rebrinovym radiátorom aspoň orientačne. Rátam že by šiel dve hodky ráno, dve večer napríklad. Taký zlatý stred čo sa výkonu týka a elektrika je pásmo dd2 s cenou 0,75eur za kW Keď som to počítal vychádzali mi somariny. Dako sa mi nepodarilo nájsť správnu info o odbere pri produktoch na webe. Výkon ktorý uvádzajú je tepelný a nie samotný odber. Ak ste v tom niekto doma poraďte ako sa k tomu dopočítať. Napríklad pre tento: https://www.obi.sk/radiatory/elektric...
Odpovedať
Profilova fotka
Cena bude asi 0,075 (udaj zse dd2) 700W je 0,7kW x 4 hod je 21c den.
Odpovedať
@dalll u tychto radiatorov je to myslim v podstate vykon=prikon cca, tzn. ze za hodinu je spotreba 0,7kwh, co pri cene 0,138e za kw v dd2 (zse) robi za 4 hodiny denne naklady 0,386e, mesacne by to potom bolo okolo 11,5e. Inak v jednej recenzii k tomu produktu co si postol niekto pise ze sa radiator neda manualne zapnut, len pomocou casovaca, co mne osobne pride neprakticke ak to je real
Odpovedať
@hockto ano tiez som to cital. + na inych v ramci OBI dost nemcov pisalo, ze vo vseobecnosti dost vysoke spotreby.. Tak takto to dako aj mne vyslo. Len mi principialne pride dost vela cca 10 EUR za jeden maly radiator v kupelke. Ked si zoberiem ze v byte platim dokopy 40 EUR tak je to az smiesne.. a to mame indukciu, klimatizovany byt a nie sme zrovna setrilkovia. Len chcem mat vo veciach poriadok.
Odpovedať
@dalll tak otazne hlavne je, ako si prisiel k tym 4 hodinam denne v priemere, ze by bolo potrebne aby ten radiator v kupelni kuril.
Odpovedať
@hockto narazas na to ci to neni vela? ci malo? ako mozno by zas nesiel na plny vykon. vychadzam z toho, ze chcel by som mat teplo v kupelke rano ked ideme na zachod, zuby umyt a pod a potom zas vecer, ked sa chystame ju vo vacsej miere pouzivat.
Odpovedať
tych 700 W je prikon (ano, mali by sa pouzivat spravne terminy, pretoze prikon a vykon su dve rozne veliciny a vykon zavisi od ucinnosti zariadenia, a tak nejak je to vzite, ze sa prikon uvadza ako vykon), ak by ta tyc kurila celu hodinu, zozerie 0,7 kWh, ale nekuri v kuse, je tam termostat a ten vypina a zapina kurenie podla nastavenej teploty. Takze ta hodnota 0,7 kWh je maximalna spotreba, ktora sa v skutocnosti moze lisit. Pri 4 hodinach kurenia to bude niekde okolo 2 az 3 kWh, tak si to vynasob cenou za holu bosu kWh a pripocitaj k tomu priemer pausalnych poplatkov.
Odpovedať
@dalll narazam na to, ze nevieme ako si urcil potrebu kurenia 2+2 hodiny, z ktorej vysla priemerna mesacna spotreba a "faktura", ktora sa ti zda vysoka. Ten radiator ktory si sem postol ma myslim termostat a casovac, takze nastavis teploty ktore chces v danych casoch mat v miestnosti a on uz bude kurit tak, aby to dosiahol. To samozrejme netusim aka bude spotreba, ten vypocet cca 0,4e denne vychadzal z predpokladu, ze by siel tebou stanovene 4 hodiny na plny prikon, co v reale podla vsetkeho nebude potrebne
Odpovedať
@zita19 dakujem pekne. To uz vychadza trosku realnejsie. A ano, je pravda ze urcite to nepojde na plny vykon. Potom uz len otestovat, ci sa oplati konstantne udrziavat teplotu alebo ozaj len rano a vecer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?