Akú spotrebu a výkon má elektrický radiátor?

Ahojte. Viete mi dať pls info, akú spotrebu a výkon má elektrický radiator? chcela by som ho použiť do kúpelne, tak len tajne dúfam, že to nie je "žrút" energie :-D Máte niekto takýto? dakujem :-)
Odpovedať
el.radiatory sú od výkonu 500 W až do 2,5 kW
Odpovedať
@bubulacka: radsej si zober s ventilatorom...nadavemtomu teplovzdusny fukar....mame od ety a vyhreje hned a ma aj termostat a nezerie tolko eleltkriku a ak to chces na stale vykurovanie tak to rebrik s elektrickou spiralou a termostatom
Odpovedať
Výkon je intenzita, akou ohrievač kúri. Ak dáte ohrievač s výkonom napr. 2 kW, malú miestnosť Vám to vykúri za chvíľu. Lepší je "teplovzdušný fukár", ako píše @andrejh0, pretože sa teplo skôr a rovnomernejšie rozšíri po miestnosti. Veľmi dobrú skúsenosť mám s halogénovým ohrievačom, ktorý zabezpečí tepelnú pohodu veľmi rýchlo. Je to tým, že vysiela aj vlnenie, ktoré neohrieva vzduch, ale človeka a tomu je rýchlejšie teplo. Tieto dva typy ohrievačov sú vhodné do miestnosti, kde chceme rýchlo a na krátky čas zvýšiť teplotu, napr. pred kúpaním z 20°C na 24°C. No a to, koľko energie zožerie za čas (spotreba), kým sa teplota vyšplhá na požadovanú, závisí od tepelnej straty miestnosti. Fyziku nemožno oklamať. Jedine sami seba, ak zvolíme ten halogén príp. infra žiarič (20-50 €), pretože tepelnú pohodu pocítime pri nižšej teplote ako pri tom teplovzdušnom ventilátore, takže jeho prevádzka môže byť úspornejšia. Tým som vlastne odpovedala aj na druhú časť otázky: žrút energie... Závisí to od tepelnej straty miestnosti. Ak by to malo byť na permanentné kúrenie, je žiaduce spínať ten radiátor HDO - v čase VT sa vypne, pretože vtedy 1 kWh stojí takmer 0,50 € ! To by bolo drahé kúrenie. Samozrejme, ako už napísal @andrejh0 , musí mať termostat, aby sa nekúrilo do aleluja. Ak však máte kúrenie plynové, odporúčam riešiť vykurovanie kúpeľne ÚK - rebríkový radiátor príp. podlahovka. Na "prilepšenie" pred kúpaním použiť infra alebo halogén za pár kačiek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Do kúpeľne elektrický radiátor som si vybral cez internet na stránke http://www.kupelnesk.sk/sk/33912/e-sh... odporúčam tento ozaj široký výber, je tam aj uvedený výkon, ja som si do svojej kúpeľne v paneláku vybral rebrík s výkonom 400W s termostatom a som spokojný, bez problémov vykúri kúpelňu tak za 10-15 min. Pri platbách za elektrinu, nebadám na faktúrach žiadny rozdiel od kedy mám elektrický radiátor, tá spotreba je zanedbateľná!
Odpovedať
Elektrický radiátor môže mať najmenej 175 W a najviac 1500 W. Závisí od veľkosti kúpeľne, aký treba. Väčší výkon je výhoda nie nevýhoda, lebo minieš len toľko energie, koľko treba na vyhriatie, ale keď nemáš radiátor dostatočne výkonný, bude chladno. Bežne sa dáva 500-900 W. My máme sušič na uteráky z www.gemmy.sk, ten má menší výkon, len 175 W, ale je za dobré peniaze a do našej kúpeľne stačí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?