Elektricky bojler rodinny dom

Profilova fotka
Zdravim Vas, Poradte mi prosim Vas elektricky bojler, jedna sa mi o znacku. Treba mi 80l. Uvazoval som nad Drazicami ale moznosti su sirsie Tatramat/Ariston/atd... Poradte ktory a preco. Cenovo su velmi podobne vsetky. Vopred vdaka.
Odpovedať
@martiner33 Drazice. Cena Bezporuchovost. Uvazujte nad vnutornym smaltovanim😉
Odpovedať
Drazice. Kupoval som nedavno 200L zasobnik s jednym hadom. Drazice 93kg, konkurencia 52kg.. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Drazice, pretoze vyhrevne teleso je na rozdiel od konkurencie keramicke suche, nie ponorne.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je aktualne moj favorit: https://www.dzd.cz/ohrivace-a-zasobni... OKHE 80-SMART Moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@martiner33 OKHE125 SMART mam asi 3 roky (nie je to primarny zdroj ohrevu TUV), nabijam nim v pripade ze mam prebytok elektriny z FVE, co je v podstate denny stav april-oktober. Po 2 rokoch ti elektronika zapipa a musis vymenit horcikovu anodu (aj keby este kludne 2 roky potiahla, ale co uz). Cistenie bojlera je bezproblemove ale bordel riadny. mat toto v kupelni tak ma veduca zabije. 80L je maly boljer, tak mozno pre 1ks cloveka na sprchu. Urcite by som zvolil minimalne 100alebo 125L verziu. Zanasanie kamenom je vo vacsich bojleroch mensie. je este ONEverzia (teraz aj v ciernej a sedej) SMART funkcie - toto odide pravdepodobne ako prva vec. prve verzie s tym mali dost problem, teraz to uz trosku vychytali. Smart znamena cez bluetooth z mobilu, dosah je cca do 3-4m. Ak chces dialkove zapinanie, lepsie riesenie je sonoff alebo shelly S za 16e.
Odpovedať
, kde je porovnanie že je lepšie mať špirálu v obale alebo priamo vo vode? pozrel som niekoľko odkazov , vždy je lepší ten test kto platí stránku alebo tam má reklamu, mal som jedno i druhé spoľahlivosť rovnaká účinnosť tiež , rozdiel je len v nábehu @mgx koľko vody potrebuješ na sprchu? i 50l pre 2 stačí, ked sa chcem pol dňa čľapkať vo vode idem do Welnes a mám čo kedy chcem, to v kúpeľoch nedostanem aj ked ich platím, lebo je tam kopa klientov a časovanie zanášanie kameňom záleží na konkrétnej vode, koľko má minerálov a hlavne na teplote preto stačí ohrievať len na 40st, ak má niekto väčší objem oplatí sa len vtedy ak sa nahrieva i kotlom alebo solárom,FV, no v zime musí nahriať zbytočne veľké množstvo ktoré chladne väčšia strata
Odpovedať
@martiner33 mam 2. Je ok. 80l bohato staci.
Odpovedať
@martiner33 mám od dražíc síce iba zásobník (vodu ohrieva kotol) ale veľká spokojnosť, parádne drží teplú vodu 🙂 a mám 100L (realizačná firma mi chcela dať 120L ale nakoniec po vzájomnej diskusii a dohode sme dali 100L)
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari @kejsix @sousedekovci89 @bigjamajko @duzu @mgx Premyslam este nad tym zeby som dal bojler na lezato. Moznosti su teda: 1. Drazice 100l OKCEV 2. Stiebel Eltron PSH 80 Tie drazice 100l sa mi zda vela, co vravite na ten Stiebel Eltron?
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimave ale je ze ako sa ma a nema instalovat.
Odpovedať
@martiner33 Stiebel Eltron nepoznám, ale keď ti príde 100L veľa, aj dražice robia 80L 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 Drazice nemaju 80l bojler ktory sa da nainstalovat vodorovne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@profistavbari na tej bezporuchovosti sa čudujem. U nás po 1,5 roku odišla špirála a začala cez ňu pretekať voda. Pritom sa používala len na sterilizáciu vody raz za 7 dní. Keď som to reklamoval, tak mi povedali, že viacerí s tým mali problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@martiner33 aky je dovod na vodorovnu instalaciu? KUp si tento, 80L, kockaty.... https://www.dzd.sk/ohrievace-a-zasobn... ak trvas na vodorovnom, este toto je dobra znacka = slovaci http://www.eliz.sk/sk/produkty/zasobn...
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Mam priestor pod schodiskom kde by som ten bojler schoval lepsie i ked je tam nachystane aj na zvislu instalaciu. Upredsnostujem vsak vodorovnu/horizontalnu instalaciu = usetri miestno. Ten Eliz bojler nevyzera zle, pekne by vosiel pod schodisko .. skoda ze nerobia alternativu pre privod z pravej strany avsak trubky sa daju natiahnut aj do lavej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Maju aj taky s pravymi vyvodmi .. potesil som sa 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@martiner33 - pri instalacii mysli aj na to, ze: 1) mal by tam byt niekde odpad pre vypustanie, inak ta caka epopeja s vedrami 2) aby si mal miesto, ked budes davat dole prirubu, resp. menit horcikovu anodu. rataj s bordelom okolo 3) miesto na expanznu nadrz (cca10L), nebudes musiet riesit stale kvapkajuci poistny ventil.
Odpovedať
@martiner33 a keby nebol je problém ho otočiť?, alebo sú konzoly na zavesenie?
Odpovedať
@tao_tao Co to bolo konkretne za model? Ja som na jar kupoval OKC vo viere, ze to uz bude na veky. Preto ma ta tecuca (sucha?) spirala za tak kratky cas trochu prekvapuje
Odpovedať
@supiiik suchá nie je. Pri výmene sme museli vypustiť vodu zo zásobníka. Ja som počul, že ak sa voda zohrieva na 50-55°C, tak to vydrží. Ale pri 65°C už ide životnosť dole. Či je to pravda, neviem. Ja tú špirálu používam len na sterilizáciu.
Odpovedať
@supiiik
Odpovedať
@tao_tao Ja ju mam tiez len na sterilizaciu (raz mesacne) na 62°C, ale ja mam suchu. Ta bude mat snad vyssiu zivotnost.
Odpovedať
@martiner33 mame Dražice bud 60-ku alebo 80-ku, uz sa nepamätám, ma 8 rokov, absolútne bezproblémová prevádzka. Máme v tom dome len sprchový kút, na vanu by to možno bolo málo, ale uz v tom dome byvali aj 5 ľudia a nesťažovali sa, ze by im dochadzala teplá voda. Mame v inej nehnuteľnosti ešte ďalší bojler, nejaké Gorenje tuším. Aj to už má cca 10, možno aj viac rokov a bez problémov. Co sme mali predtým bojler, tak spiralu sme menili cca každé dva roky. Tieto nové modely sú už podľa mňa úplne inde, ako to, co bolo pred 20 rokmi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?