Ahojte.
Mal by som na Vas prosbu o radu, rekonstruujeme jeden starsi dom, ktory je bez kurenia, po viacerych pro a proti sme sa rozhodli pre elektricke kurenie bez kotla. Cize na spodnom poschodi odporove rohoze a dlazba a teraz co hore. Jedna sa o velmi maly domcek a ratame s kazdou usporou miesta, chodbu netreba riesit, kupelna zase bude rohoz.
Do izieb sme chceli dat tiez podlahove ale na vrch pride laminatova plavacka, ale nikde nemozem najst seriozne materialy, ktore to bud uplne neodporucaju, alebo aspon presnejsie popisuju. Jeden z dodavatelov na SK mi nie velmi vychadza v ustrety, nakolko mi doteraz neporadil.
Z mojho hladania som zistil, ze teda prehriatie aj podlahy, ktora je na to urcena trva podstatne dlhsie ako dlazba a uz sa neodporudaju rohoze, ale kupit specialnu podlozku, do ktorej sa naukladaju odporove droty, podla vsetkeho na to pride uz laminatova podlaha.
To by mal byt suchy proces, je aj nejaky, kde sa polozia droty, zaleje sa to poterom a potom plavacka?
Problem je v tom, ze toto sa da riesit uz aj po hrubej stavbe, lenze nerad by som potom musel riesit problemy, ze v izbach bude vyssia podlaha, prave kvoli instalacii odlisneho systemu podlahoveho kurenia.
S konvektormi manzelka akosi nesuhlasi a na kotol v dome miesto nie je :)
prerabam a mozno bude mat parametre pasivneho, projekt je este v stave rozrobenia...
Steny su 30cm a zateplim min 20cm polystyrenom, pristavba bude z 30tky ytongu alebo niecoho bieleho + 20 eps. Strop odizolovany min. 20cm sklenou vatou a podlaha 10cm polystyren....
Preco?
@radoslavc Na strop minimálne 40 cm izolácie, podla min. 20 cm. Len tak sa môžete k pasívu aspoň priblížiť.
Trojsklo, čo najviac južné okná, a rekuperácia sú samozrejmá podmienka.
Potom postačí DD2.
@blacksr ano trojskla budu conajviac na juhu. Ta podlaha by teoreticky slo spravit aj 20cm. Otazkou je ci treba stirodur alebo staci eps 70?
Znova my viaceri majstri hovorili, ze do domu stirodur nema zmysel. Vraj sa to dava len na miesta kam chodia velke stroje a podobne. Kde chodia ludia a je nabytok vraj staci tato 70tka. Co si o tom myslite?
@radoslavc umiestnenie tohto typu vyk. drotu (z vasho linku) hocikde v Europe je zle riesenie...je totiz stavany na napatie 110-120V....mal by 4 x vyssi vykon a zivotnost podenky...