Dotácie na solárny ohrev TUV

Ahojte Na fore som nenašiel konkrétnu odpoveď... Riešili ste niekto v poslednej dobe ištaláciu ohrevu cez túto dotáciu kde ako treba podať žiadosť ? Aký je celý proces a preplatia plných 50% ? Hľadam som na stránke sl.ener. a informačnej agentury neviem nájsť spoločnosti ktoré majú podporu cez tieto dotácie a ktoré by som mohol osloviť. Ďakujem
Odpovedať
@shadow39 Dockaj casu, ako hus klasu. Podmienky este nie su zname, ale... Kazdu chvilu budu zrejme. ...skus oslovit priamo napr. Thermosolar, maju siroku siet montaznych partnerov.
Odpovedať
@shadow39 myslíš tieto dotácie? http://www.modrastrecha.sk/blog/stast... Tak to už málo dávno bežať. Teraz sa riešia sociálne balíčky pre sociálne skupiny. Takže máš smolu, predseda by ti povedal že ti kúpil vlaky zadarmo, aj plyn zlacnel, minimálnu mzdu ti zvýšil a ty nevďačník vymýšlaš s nejakým solárnym ohrevom. Keby to bol sociálny ohrev, tak už by sa to riešilo. :-D A také niečo na predohrev / ohrev na jar, leto, jeseň si vyrobíš aj sám, alebo niekomu zručnému dáš vyrobiť, princíp je triviálny.
Odpovedať
@stastnyjim ako na príklad ?
Odpovedať
takže dotácie ešte stále nie sú? :-(
Odpovedať
@borzalc zatial nie, doladuju sa detaily,,,ale uz je to na "spadnutie".
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix toto tu jeden nemenovany predajca tvrdil uz minuly rok :)
Odpovedať
@majkoj a jeden menovany producent to riesi s kompetentnymi org. ;-)
Odpovedať
@majkoj myslis toho, co ponuka riesenie ako ked sa skrabes lavou rukou za pravym uchom? :-.
Odpovedať
@shadow39 zevraj od jesene, aj ked v clanku sa spomina aj august http://energieprevas.sk/artgrant.php?... ale nejak tomu stale neverim lebo par takychto clankov som uz precital aj par mesiacov dozadu :D ale zevraj to sudruh hranol zahrnul do sockarskych balickov takze urcite bude velkolepe odfajkavanie tabule vo vsetkych televiziach :D
Odpovedať
@pemix Tak ho menuj. Z akého zdroja to máš. Podľa mňa to tento rok nebude. Idú voľby, sú iné priority....
Odpovedať
Profilova fotka
:-( dotácie ešte stále nie sú...ako som už písal minule stále podľa mňa hľadajú možnosť ako ich rozkradnúť. Keď ju nájdu tak ich spustia. Ale blížia sa voľby tak možno tesne pred nimi.
Odpovedať
@thodosy menoval som ho v tomto vlakne...a kedze zavazok vyroby z OZE je v platnosti, tak je zaujem aj zo strany statu tento proces nastartovat co najskor, lebo hrozba sankcii za jeho nedodrzanie je vysoko realna
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pemix @thodosy ciele OZE v pohode plnime, dotacie nemaju tento zamer. Aktualny stav priprav dobre zhrnuty tu: http://energia.dennikn.sk/dolezite/ob... Ale terminov uz bolo.... to mate pravdu.
Odpovedať
@pemix zo strany tejto vlády nie je vôbec záujem o OZE ani znižovaniu energetickej náročnosti. Už dávno by tu boli dotácie resp. príspevky na OZE zdroje pre domácnosti a pre firmy, ktoré si chcú a vedia elektrinu a teplo vyrábať pre svoju potrebu. A nie ako je to na Slovensku že máme hektáre poľnohospodárskej pôdy posiate fotovoltaickými panelmi a každoročne na doplatky ide niekoľko stoviek miliónov EUR. 1) V 2010 (vláda Fica) predĺžila výrobu elektriny z uhlia vo všeobecnom hospodárskom záujme až do roku 2035 2) Celkový doplatok na výrobu elektriny z domáca uhlia za rok 2015 bude 94,5 milióna EUR (za 1425 GWh ktoré musia dodať Nováky)ktorý zaplatíme všetci v cene elektriny. Čo predstavuje doplatok vo výške 66 EUR na 1000 kWh. 3) V 2008 dodali Nováky 1717 GWh elektriny z domáceho uhlia a doplatok bol 52 miliónov EUR, čiže skoro polovica čo zaplatíme v roku 2015 3) Doplatok za elektrinu za rok 2014 zo OZE bol 385,7 milióna EUR, ktorý musíme zaplatiť všetci odberatelia v cene elektriny a bolo dodané 4455 GWh, čiže doplatok 86,58 EUR za 1000 kWh. 4) Z toho 193 miliónov EUR si rozdelili výrobcovia elektriny zo Slnka. takže skoro 0,5 miliardy EUR ročne na doplatky pre hnedé uhlie a OZE. A ďalšia vec, výrobcovia zo slnka dostávajú doplatky za elektrinu, domácnosti budú nespotrebovanú elektrinu dodávať do distribučnej sústavy bezodplatne. Takže z toho vychádza čo že v prvom rade je to podpora pre vyvolených, v druhom rade podpora OZE aby do roku 2020 Slovensko splnilo 14% a domácnosti / občania sú z toho vynechaní. S týmto súhlasím s @poliacik321 pokiaľ sa to nedá rozkradnúť alebo priklepnúť spriaznenej firme, tak je to nezaujímavé. Taktiež príspevok na zateplenie paušálne 30% je blbosť. Fero chcel opraviť fasádu ktorá má 150m2 a 40 rokov (priemerný vek rodinného domu v SR). V TV a krčme sa dozvedel že vláda dá dotáciu 30% na zateplenie a že 5 cm polystyrénu stačí. Tak zavolal firmu tá mu to komplet spravila, Fero nepohol ani prstom a zaplatil 25 €/m2, spolu 3750 EUR, z toho cena polystyrénu na faktúre bola 300 EUR. Štát mu vyplatí 1125 EUR. Návratnosť takéhoto zateplenia desiatky rokov, ale hlavne že Fero ušetril na novej fasáde 825 EUR a ostatných daňových poplatníkov nás to stálo 1125 EUR. Štát to nezaujíma, stačí sa pozrieť na podpory do Česka alebo Rakúska a netreba vymýšlať 2 roky niečo čo už bolo vymyslené a stačí to implementovať na naše podmienky.
Odpovedať
@pemix to už bolo aj pred rokom keď to bolo v médiách, dáko to nechce spadnúť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?