Centrálny vysávač.. Áno či nie?

Dobrý deň, nemam skúsenosti s centrálnym vysávačom, ale myslím, že prípravu by som si zvládol urobiť. Mate reálne skusenostit, či sa to oplatí robiť? Je to komfortné na používanie s tou dlhou hadicou? Používate to? Ďakujem za názory.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od xkodiakx:

Dobrý deň, nemam skúsenosti s centrálnym vysávačo…
@xkodiakx ja som nad tym kedysi uvazoval, ale nakoniec som to zavrhol a skoncil pri robotickom vysavani
Odpovedať

@xkodiakx mám kolegu v práci, ten si to pochvaľuje. Ja neviem, ale mne to príde tak, že tá hadica zaberie viac miesta, ako celý obyčajný vysávač.. A aj cena hadice je porovnateľná s cenou celého bežného vysávača.. Ale pohodlnejšie je vyprázdňovanie prachu, netreba to robiť tak často.. Ja by som to prijal iba v prípade, že centrálny vysávač bude mimo podlažia v ktorom sa býva.. T.j mám podpivničený dojm, tak ho nainštalujem do pivnice. Ak to mám mať niekde v komore, tak tam môžem mať aj obyčajný.. Už dosť, čo budem obcházdať veľkú hadicu a nie to ešte aj obludnú haraburdu. Ohliadnuc od toho, že aj samotné vzduchové rozvody a umiestnenie sacích otvorov musíte dobre premyslieť..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, je tu viacero tem, ak zadas do vyhladavaca "centralny" mozes precitat. Pre mna by to nebolo, kvoli hadiciam. Som zastancom tycoveho. Osobne snivam o tom, aby sa vsetky listy v dome zdvihli a vcucli vsetky smeti takym riadne silnym odsavanim 😆
Odpovedať
Chcel som ale nakoniec dobre, že som to nedal. Treba s ním behať jak s klasickým vysávačom a to sa mi nechce.
Odpovedať

@xkodiakx ja ho mam a som s nim velmi spokojny, ale riesil som ho koncepcne a splnil presne to co som od neho chcel, a to co nie, to nesplnil. Nie je to vseobecne najlepsie riesenie, ale vie byt najlepsie pre konkretny pripad - napr. moj. Moje hlavne poziadavky boli: vysoky saci vykon, ktory neklesa po tretom vysavani, minimalne babranie s povysavanym smetim, nizka hlucnost a asi najdolezitejsie necitit ziadnym zmyslom, ze sa vysavalo (pach, teplota, rozfukane veci). Vysypam ho raz za 3/4 roka, vysavam s nim uplne vsetko - susickovy filter, zajaciu ohradu a chlpy, popol z krbu... Tah ma stale super. Nepocujem ho, lebo je v tech. miestnosti na kraji domu, pocujem len prietok vzduchu. Po vysavani je vzduch lepsi, lebo vyfuk je von z domu (musim pootvorit okno - podtlak, ale to je u nas furt). Hadicu mam taku dlhu, ze mam zasuvky po jednej na poschodi, v strede a dociahnem vsade, bez prehadzovania vysavaca do zasuviek. Hadicu mam zmotanu za 10s a zavesenu v spajzi na stene a nezavadza, lebo ma miesto s ktorym sa ratalo (koncepcne riesenie). Ale je drahsi ako robot alebo zasuvkovy... A teda treba ho drzat, nebeha sam - to som ani neriesil, lebo to pre nas nebolo zo ziadneho hladiska vhodne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj, je tu viacero tem, ak zadas do vyhladavaca …
@lenkito10 este keby sa listy utreli, tak dokonala domacnost 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik listy by netrcali, boli by zarovno steny. 💪 Uz neviem kto, ale niekto tu si to tak spravil.
Odpovedať
Profilova fotka

@xkodiakx tiez mame centralny vysavac. vyhovuje. na byte som vysaval niekedy standardnym vysavacom. na dome centralnym. myslim ze vyhody vsetky dobre vymenoval minoo. mame ho uz 10 rokov a furt ten isty vykon. zaruka na agregat 25 rokov. aj hadica stale drzi. nadoba na smeti, to je asi 30 litrov. mame v garazi, fuka to von.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

@xkodiakx tiez mame centralny vysavac. vyhovuje. …
@silviu hej, len ci sa to oplatí v dnešnej dobe, keď sú robotické, ktoré aj umyju každý deň podhladu. Plne automatické, ovládateľné cez mobil. Bez nejakého silného fukania, bez práce... Čerstvý vzduch zabezpečí rekuperacia...neviem.v prvom dome, ktorý som predal som to urobil, ale nikdy som so sám nepoužíval.
Odpovedať

@silviu hej, len ci sa to oplatí v dnešnej dobe, …
@xkodiakx ako som pisal, nie je to pre kazdeho vhodne... Ako vsetko... Ak si niekto nevie zvazit svoje pre a proti, zrejme za neho rozhoduje niekto iny a mal by sa ho teda opytat, ci ano, ci nie... Moju domacnost, v ktorej sme stale, ked niesme na vylete, by robotik neutiahol, vysavam kazdy den, niekedy obden... A práčovnu, susicku, kotolnu, chodbu, satnik - kde teraz parkujem zablateny kocik by nevedel, lebo si neotvori dvere. V noci by mi vadil, a cez den by mi zavadzal, rucne to mam zachvilku pobehane a zaroven aj lega a stavebnice pozbierane... A teda musel by som mat dva, koli poschodiu...
Odpovedať

@silviu hej, len ci sa to oplatí v dnešnej dobe, …
@xkodiakx Ako to môžeš porovnávať... Veď to nie je len iná liga, ale úplne iný šport....
Odpovedať

@xkodiakx Spytaj sa zeny ktora vysava ;-) Ja som ho dal, lebo novy moderny dom a je to pecka. Vykon neporovnatelny s kupovanymi srackami, ktore ti doma vyria prach, lebo co ide dovnutra musi ist zakonite von! Takto mam vysavac v garazi (hluk), vysavany (filtrovany) vzduch mi ide cez fasadu mimo dom ... V kuchyni mam samostatny VROOM. Samozrejmostou je zasuvka i v garazi na vysavanie auta pricom hadica v poho dociahne v ramci garaze i auto zaparkovane pred garazou. Ak nemas technicku, alebo garaz na jednotu, tak sa na to rovno vyser.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@xkodiakx Spytaj sa zeny ktora vysava ;-) Ja som …
@rkorba A dávaš tam vrecká, či rovno fúkaš von? Kamarát sa pýta.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@rkorba A dávaš tam vrecká, či rovno fúkaš von? K…
@kejsix samozrejme, ze vrecka ono ma svoj hruby filter, cize sa da pouzivat i bez vreciek, ale davam tam najlacnejsie lidlove a funguju bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
mam a spokojny. Je v pivnici, nadobu vysypavam cca co 2-3 mesiace. Tiche vysavanie, ziadne fukanie a ziaden zapach z vysavaca. Behat s tou hadicou je urcite lahsie ako s celym vysavacom. Po vysavani sa len zbali hadica a hotovo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kejsix samozrejme, ze vrecka ono ma svoj hruby f…
@rkorba OK, ale naco znizovat tah vreckami, ked to fuka von? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba OK, ale naco znizovat tah vreckami, ked t…
@kejsix tah to ma stale dostatocny, to nie je ako prenosny s hepa filtrom a priskrtenym vykonom koli EU :-)
Odpovedať
Profilova fotka

@rkorba OK, ale naco znizovat tah vreckami, ked t…
@kejsix vysavac ma este jedno take ochranne vrecko. keby ze nepouzivam vymenne vrecko, tak sa to ochranne ucpe.... a trebalo by ho prat alebo oklepavat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?