Externy prívod vzduchu ano či nie

aHOjte, Je potrebny externy prívod vzhduchu ked v krbe 180 bude kuriť len park krat cez vianoce a v zime na efekt.... Ma to význam alebo je to zbytočne privádzanie studeneho vzduchu cez podlahu ku krbu? vzdialenost cca 2.5m
Odpovedať
ja mam bez, ale mam ho v otvorenom priestore ktory ma 100m2, (obavacka, jedalen, kuchyna chodba) a ziadny problem. Kurim tak 10 krat do roka iba. Do mensich priestrov by som urcite spravil privod. Moze to robit vela problemov (napr s digestorom)
Odpovedať
@truly tak isto plánujeme využitie krbu a spravili sme externý prívod vzduchu. Pokiaľ stavias dom tak je dobre to urobiť. Nebudeš si brať vzduch z miestnosti. Rúru treba dobre zaizolovat a vyspadovat smerom von kvôli prípadnému kondenzu.
Odpovedať
@roberttom ak je harmonikova?
Odpovedať
@truly my sme dávali 110 PVC do podlahy a nechal som trčať cca 30 cm z podlahy. Odrežem koľko bude treba a potom nasadim harmonikovu. Budeš dávať po celej dĺžke v podlahe harmonikovu? To neviem ci znesie zaťaženie betónom
Odpovedať
ťčiže harmoniku daš vlastne až na koniec ku krbu
Odpovedať
@truly presne tak..... konzultoval som to s krbarom a je to ok
Odpovedať
@truly ked neurobite ext. privod tak hlavne pocas horenia nezapinajte digestor 😉
Odpovedať
@mirecr AKO JE mi jasne že nastane problem, ale čo presne nastane :D
Odpovedať
@truly zapnutie digestora sposobi odsatie vzduchu z kuchyne a prilahlych miestnosti, tlak sa bude chciet vyrovnat a vzduch sa nasaje cez komin a krb. (Dym zacne prudit z krbu do miestnosti) Nemusi sa to stat ak je krbova vlozka (dvierka) a napojenie dymovodu tesne.
Odpovedať
@truly Nebude horieť a môže dymiť do miestnosti. Ja som dal prívod na krb - plastové hranaté potrubie, posledné 2 metre od krbu harmonikové kovové. V prechode je spätná klapka. Tá klapka je asi dosť pevná, lebo keď zakúrim, krb nechce dobre horieť. Najprv musím nechať pootvorené dvierka, aby sa drevo dobre chytilo a potom už ten podtlak z horenia dokáže otvoriť klapku a ťahať si vzduch zvonku. Keby si zakúril, videl by si rozdiel v horení pri vypnutom a zapnutom digestore. Jasné, že by miestnosť musela byť uzatvorená.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?